Arbejdsledige

Skrevet af GoMentor

ArbejdsledigeUdfordringer som ledig

Som ledig på arbejdsmarkedet kan det ofte være udfordrende både at skulle være jobsøgende og samtidigt håndtere alle andre omstændigheder. For mange arbejdsledige, er det ikke kun ledighed, de kæmper med, men derimod rastløshed og håbløshed. Hvis man sidder fast i dette for længe, kan det føre til depression, angst eller stress. For nogle, hænger stress og ledighed måske ikke sammen, men man kan også få stress af at gå derhjemme uden noget at tage sig til, og ikke føle, at man udnytter sit fulde potentiale.  

 

Afslag på afslag kan få dig til at føle dig afvist og mindre værd. Derfor er det vigtigt at acceptere, at du kan blive ked af det, såret eller vred. Det sker for næsten alle på et eller andet tidspunkt, og det er helt OK, for det er meget ubehageligt at sætte sig selv i spil og derefter blive afvist. Derfor vil din motivation for at søge jobs sikkert også svinge. Det er helt naturligt, og sker for alle.

 

Hvis du derudover er ramt af enten personlige eller sociale problemer, såsom sygdom, psykiske lidelser, misbrugsproblemer og kriminalitet, kan dette føre til yderligere nederlag og mindreværdsfølelse. Størstedelen af disse bliver nemlig erklæret ikke-arbejdsmarkedsparate, hvilket gør processen med at komme tilbage på arbejdsmarkedet endnu sværere. 

 

Hvad kan man gøre, for at gøre det lettere at være arbejdsløs?

  1. Accept
  2. Italesættelse
  3. Planlæg
  4. Bed om hjælp
  5. Pas på dig selv

 

Når man mister sit arbejde, mister man også noget af sin identitet. Hvis du ikke længere er advokat Jensen, hvem er du så? Det kan gøre, at man ryger ned i et sort hul, hvor det kan være svært at komme op af igen. Derfor er vores råd "bed om hjælp", hvis du føler, at du sidder fast. Det kan være på jobcentret, hvor du kan komme på jobsøgningskursus og lære nye ansøgningsteknikker, det kan være i omgangskredsen eller det kan være hos en af vores mentorer, hvor du kan få luft for frustrationer, sparring og rådgivning til at komme ovenpå igen. 

 

Hos GoMentor har vi flere tilknyttede psykologer, terapeuter og coaches, som har erfaring med arbejdsledige. Med terapi og coaching kan du få hjælp til at blive mere motiveret samt blive bedre rustet til at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Herunder ses en liste med vores udvalgte mentorer, der kan hjælpe dig, der er arbejdsledig.

 

Er du arbejdsledig?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Betina Buono Andreas Mouritzen Dorte Odde ph.d Inger Jensen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp som arbejdsledig

Er du arbejdsledig?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Betina Buono Andreas Mouritzen Dorte Odde ph.d Inger Jensen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere