Sigrid Lund

Psykomotorisk terapeut, Stresscoach, Stressterapeut, Kropsterapeut, Mindfulness instruktør

Silkeborg , Videosamtale

5 klientudtalelser

Personligt fremmøde

Psykomotorisk terapi og afspænding 700 kr. Aftal tid

Psykomotorisk terapi forebygger og behandler stress, angst, smerter og spændinger i krop og sind

Jeg hjælper dig som har et overaktivt nervesystem gennem psykomotorisk terapi, øvelser og kropsterapi.

Psykomotorisk terapi og afspænding er et statsgodkendt behandlingstilbu til dig der oplever stress, angst, traumer eller lider af kroniske smerter.

Psykomotorisk terapi er en unik behandling, der kombinerer:

 • samtaleterapi og coaching
 • mentale og fysiske øvelser/værktøjer
 • afspændende og afstressende kropsterapi

Prøv en psykomotorisk session eller start i et psykomotorisk forløb hvis du oplever stress, angst, smerter, søvnproblemer, overtænkning og tankemylder, stressreaktioner fra kroppen som sitren, uro, hovedpine mm.

Jeg tilbyder altid en gratis introsamtale 


Klienter der har prøvet psykomotorisk terapi og afspænding fortæller: 


Kvinde 22 år, studerende - spændingshovedpine og smerter

"Jeg kom til Sigrid med spændingshovedpine, som jeg i perioder lider en del af og har gjort det hele mit liv. Hovedpinen går rigtig meget ud over min hverdag, både fysisk, psykisk og socialt og jeg har svært ved at komme smerter og spændinger til livs når først de er der. Der er rigtig mange ting, der er gået op for mig under forløbet med Sigrid. Jeg føler, at jeg har lært mig selv bedre at kende. Jeg har både fået mentale og fysiske redskaber, som jeg kan bruge når jeg mærker spændinger eller hovedpine begynder, og jeg har lært at tænke anderledes om mig selv og mine smerter" 
Angstbehandling - slip din angst med afspænding og kropsterapi 700 kr. Aftal tid

Hvordan kan psykomotorisk terapi og metakognitive teknikker hjælpe dig med at slippe angst


Kender du nogle af disse angst symptomer? Så vil du sikkert have glæde af psykomotorisk terapi og afspænding 

 • angstanfald
 • hjertebanken
 • rysten
 • søvnproblemer - du vågner i panik eller angst 
 • knugen i maven
 • spændinger i brystet
 • fastfrysning eller stivnen i kroppen
 • koldsved
 • du holder vejret eller har en overfladisk vejrtrækning
 • ondt i musklerne
 • konstant uro i kroppen
 • opspændte lårmuskler, spjæt eller sammentrækning i kroppen

De fleste mennesker vil opleve angst på et eller andet tidspunkt

Med psykomotorisk terapi, afspænding og værktøjer fra den metakognitive terapi, mindfulness mm. sørger vi for, at du allerede ved 1 session får brugbar viden og redskaber til at:

 • Slippe din angst
 • Få ro på kroppen
 • Få kontrollen over dine tanker
 • Regulere dit nervesystem
 • Få en bedre søvn
 • Sluk tankemylderet


Nogle af mine angst klienter foræller om deres forløb her: 

Frida, 22 år

"Jeg har fået en anden følelse i min krop. Jeg kontaktede Sigrid, da jeg i perioder lider af angst. Til trods for, at jeg i mange år har arbejdet med min angst gennem samtaleterapi, oplevede jeg allerede efter få behandlinger hos Sigrid, at jeg helt grundlæggende har fået en anden følelse i min krop. Sigrid har givet mig afspændingsbehandling, viden, værktøjer og konkrete øvelser, der altsammen har hjulpet mig til en mere hensigtsmæssig strategi, som jeg kan bruge, når jeg oplever “uønskede tanker”. Sigrid er enormt engageret, nærværende og omsorgsfuld i sin behandling og hun formår at skabe et rum, hvor man kan føle sig tryg. Jeg kan kun give mine allervarmeste anbefalinger til Sigrid. “


Frederikke, 24 år 

"Mit forløb hos Sigrid har givet mig færre tanker og bekymringer og mindre angst Jeg har netop afsluttet et psykomotorisk terapiforløb på 10 gange hos Sigrid, som jeg startede i, da jeg havde mange tanker, bekymringer og angst som følge deraf Mit forløb hos Sigrid har givet mig færre tanker og bekymringer, mindre angst, en større frihedsfølelse, mere glæde og et langt større overskud i min hverdag. Tidligere havde jeg en følelse af, at det var tankerne og bekymringerne, der “satte dagsordenen”, hvilket begrænsede mig meget. Nu er jeg blevet bevidst om, at tanker bare er tanker og at det er MIG, der har kontrollen over MIG…"


Ida, 20 år

" I perioden efter mit første angstanfald sov jeg kune 2-3 timer pr. nat. Efter min første afspændingsession havde jeg den bedste nat. Efter 4 sessioner hos Sigrid kombineret med samtaler hos en psykolog er jeg nu oppe på 5-6 timer pr nat og jeg kan generelt mærke meget mere overskud, energi og mindre uro i min krop"

Smertebehandling - reducér dine smerter med afspænding og kropsterapi 700 kr. Aftal tid

Reducér elle slip dine smerter med psykomotorisk terapi og afspænding

Med psykomotorisk terapi, afspænding og den nyeste viden indenfor smerteforskningen sørger vi for, at du allerede ved 1 session får brugbar viden og redskaber til at:

 • Reducere dine smerter
 • Forstå hvad smerte er
 • Regulere dit nervesystem
 • Finde ro og behag i din krop

Smerte er ikke lig med skade – og skade er ikke lig med smerte

Der er mange myter om smerte, og det er vigtigt, at vi får ryddet op i nogle af dem, når du starter hos mig. Vi arbejder ud fra den nyeste smerteforskning og vi arbejder hen i mod at smerten ikke styrer dit liv og at smerten ikke behøver fylde så meget, som den gør. Din smerteoplevelse er fuldstændig reel og virkelig. Det er en påtrængende følelse. Men det er faktisk rigtig vigtigt, at du kan mærke smerte. Alt det taler vi meget mere om, når du starter i psykomotorisk terapi.


Smerteklienter fortæller om deres oplevelse med psykomotorisk terapi og afspænding 

"Alle med stærke smerter, genkender tankerne: “Hvornår stopper det?” “Hvad skal jeg gøre for at komme af med det?” … Hvis jeg kendte svaret, så ville jeg jo gøre det. Psykomotorisk terapi behandling er en pause fra spændinger, kompensering, stærke ulidelige smerter. Bare for en stund, men det er det hele værd!!"

"Behandlingen er et helle eller pusterum fra et smertehelvede. Kroppen var så afslappet og rolig, at det eneste der fylder i tankerne var: “lad det aldrig stoppe.” Dagen forinde havde jeg set et billede af en Barbiedukke, som var halv smeltet i solen – det var mig på briksen, efter endt behandling! Fuldstændig smeltet ned i briksen af ren afslappethed."

Traumebehandling - PTSD, hjernerystelse, piskesmæld eller vold/overgreb? 700 kr. Aftal tid

Brug psykomotorisk terapi hvis du oplever reaktioner eller senfølger efter PTSD, hjernerystelse, piskesmæld eller vold/overgreb

Traumer er individuelle og forskellige.

Når jeg arbejder med traumer, går vi gennem krop og nervesystemet. Med psykomotorisk terapi og viden om særlige redskaber til at arbejde med et overopmærksomt og sensitivt nervesystem, vil du opleve, at du:

 • får kontrollen tilbage over din krop
 • forstår din krops automatiske reaktioner
 • får viden om, hvorfor din krop reagerer, som den gør
 • får simple og effektive redskaber til at regulere din krop

Traumer rammer individuelt og forskelligt

Grundlæggende kan det siges, at når du føler dig truet, eller bliver frarøvet kontrol, så opstår der et traume. Og det er individuelt, hvor vi oplever dette. Ved hændelser der medfører chok, vil de ældste og mest primitive nervestrukturer tage over, og vi reagerer instinktivt og hurtigt. Det er måske her, du har hørt om reaktionerne:

 • kamp
 • flugt
 • stivnen
 • kollaps


Ovenstående er instinktive og automatiske overlevelsesreaktioner, som vi oplever i større eller mindre grad. 

Hvad er et traume?

Et traume er individuelt og forskelligt. Grundlæggende kan det siges, at når du føler dig truet, eller bliver frarøvet kontrol, så opstår der et traume. Derfor kan vi snakke om, at hjernerystelser og piskesmæld er en form for fysisk traume, da vi udsættes for et chok, og i et splitsekund kan det opleves som om, at vi er i livsfare.

Det kan ske, hvis vi er i en bilulykke, eller falder på gaden, og slår hovedet i jorden. Men vi kan også tale om mere psykiske former for traumer som fx psykisk vold eller overgreb, hvor vi ikke nødvendigvis får en fysisk skade.

Men om det er det ene eller det andet form for traume, så er det det samme system, som vi rammes på, nemlig vores nervesystem.

Hvad betyder det at blive ramt på nervesystemet?

Når du har oplevet et eller flere former for traumer, er dit nervesystem ekstra opmærksomt. Man kan sige, at dit nervesystem er i alarmberedskab. Hvis du fx. har oplevet en faldskade, hvor du er faldet på en trappe og har slået håndleddet, kan du opleve, at dit nervessystem reagerer automatisk hver gang, du kommer i nærheden af en trappe. Hjernen er på vagt, og den vil sikre sig, at du ikke kommer til skade igen. Derfor aktiverer den din krop og dit nervesystem, og sender stress hormoner ud i din krop. “Der er fare på færde” siger den – også selvom der ikke er.


Andre former for traumer

Det samme kan siges om en anden form for traume fx. en bombeoplevelse. Hvis du som hjemvendt soldat har oplevet at blive bombet i din lejr, vil dit nervesystem måske være ekstra sensitivt overfor høje lyde. Derfor kan lyde som minder om bombeoplevelsen fx. torden aktivere dit nervesystem helt automatisk og udløse en stress- eller angstreaktion. Men igen er det forskelligt fra soldat til soldat, om det er dette, de oplever. Selvom de har været i nøjagtig samme situation i lejren. Derfor er det kun nogle soldater, der får PTSD, og andre ikke gør. Det er fordi, vi oplever traumer individuelt.

Sådan arbejder jeg med traumer

Det vi arbejder med hos mig, når vi taler om traumer, er grundlæggende at gøre dit nervesystem trygt igen. Jeg lærer dig, at kunne mærke, hvornår dit nervesystem reagerer automatisk, og hvordan du kan finde kontrollen igen ved at regulere dig selv. På denne måde kan du på længere sigt tage styringen, og ikke lade dig styre af din hjerne og dit nervesystem. Dette arbejder vi med gennem mentale og kropslige øvelser, en viden om krop og nervesystem og den psykomotoriske behandling, hvor vi arbejder i kroppens tempo, så det er kroppen, der slipper og “ryster” traumet af sig – af sig selv. Du lærer at finde balancen og observere dit nervesystems reaktioner. Dit nervesystem reagerer automatisk, og det kan vi ikke styre. Men du kan lære at regulere dig selv, når du aktiverer.

Stressbehandling - få teknikker og værktøjer til afstresning inden din sygemelding! 700 kr. Aftal tid

Kom ud af din stress med psykomotorisk stress- og afspændingsterapi 

De fleste klienter starter hos mig, fordi de gerne vil arbejde med en behandlingsform, der arbejder med sammenhængen mellem krop og sind. I den psykomotoriske terapi, får vi kroppen med både med øvelser men også via den afspændende kropsterapi. Vi kobler krop, tanker, følelser og adfærd gennem samtale, kropsbehandling og mentale og kropslige øvelser. Behandlingen er altid centreret om dig og dine ønsker. Hos mig får du en unik kombination af:

 • Samtale og stresscoaching
 • Kropslige og mentale øvelser
 • Afspændende kropsterapi

Når jeg arbejder med at mindske og forebygge fremtidig stress foregår det i et forløb på klinikken eller online.

Stress er som dråber i et glas

Stress er som dråber i et glas vand. Den stress vi oplever i vores hverdag drypper ned i glasset, og det er helt normalt. Dråberne er de stresssituationerne, du oplever hver dag.Hvis stressdråberne fordamper af sig selv, er alt, som det skal være. Men hvis glasset fyldes med mere og mere stress, så forsvinder dit overskud, og du kan risikere, at glasset til sidst flyder over.

Jeg vil hjælpe dig med at tømme dit glas ved at give dig redskaber og viden om hvordan krop og sind hænger sammen. Derved undgår du at glasset flyder over igen. Prøv at spørg dig selv “hvor fyldt mit glas er lige nu fra 0 – 10?” Hvis du ligger mellem 7-10, kan det være på tide, at du skal ændre nogle ting i dit liv. Er du klar til det, så er jeg klar til at hjælpe dig.


Akut stressforløb (start hurtigst muligt) 3.350 kr. Aftal tid

Er du sygemeldt med stress eller du ved at blive det? 

Oplever du stress enten på jobbet eller pga situationer i dit privatliv, er det vigtigt vi sætter ind med det samme, så du ikke ender med at blive syg pga stress. 

Er du allerede sygemeldt, så er det vigtigt at du får værktøjer med det samme, så du kan komme tilbage i balance igen. 

De fleste får af vide af lægen eller arbejdspladsen at de skal gå hjem og slappe af og så skal de gøre det, de har lyst til. Men de klienter, jeg møder, er frustrerede, for de kan ikke slappe af pga tankemylder, overtænkning, uro i kroppen, svimmelhed, kvalme og mange andre stress symptomer. De mangler konkret hjælp til at slippe og komme ud af deres stress. 

Du skal have hjælp med det samme, når du oplever stress

Det er ikke nok "bare" at tale med en terapeut/psykolog, når du oplever stress.

Allerførst skal du afstresses og først dernæst kan det indre arbejde gå igang. Du skal have konkrete værktøjer og teknikker allerede idag, så du kan komme ud på den anden side hurtigst muligt. Derefter går vi igang med at forebygge at du bliver stresset igen. 


Jeg sidder klar både online og i klinikken i Silkeborg og København til at hjælpe dig ud af din stress eller igennem meget presset periode. 


Det er ikke meningen du skal have det dårligt, og så snart vi får ro på dit nervesystem og krop, som lige nu er i alarmberedskab, så vil du opleve mere ro, bedre søvn, færre tanker og mere overskud. 


Lad os snakkes ved over en introsamtale og sætte ind med hjælpen hurtigst muligt. 

5 x Psykomotorisk terapi og afspænding 3.350 kr. Aftal tid

10 x Psykomotorisk terapi og afspænding 6.500 kr. Aftal tid

Videosamtaler

60 min psykomotorisk terapi (GoMentor videosession) 700 kr. Aftal tid

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive med din personlige mentor gennem 4 forskellige abonnementer. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

GoMentor 24/7 er en online platform, der tilbyder online terapi og rådgivning. GoMentor 24/7 fungerer på samme måde som traditionel terapi og rådgivning. Den eneste forskel er, at sessionerne på GoMentor 24/7 afholdes online, hvor du både har mulighed for at skrive og tale om din situation og dine problemer gennem videoopkald eller beskeder og livechats, afhængigt af hvilket abonnement du vælger.

Med GoMentor 24/7 sparer du tid og penge. Du behøver ikke at møde fysisk op, hvilket giver dig mere fleksibilitet i din kalender. Sidst men ikke mindst er det en billigere løsning end traditionel terapi med fremmøde.

Fordele ved online-rådgivning:

 • Du har direkte adgang til kvalificeret hjælp fra både psykologer, psykoterapeuter og coaches
 • Du kan forvente en nem måde at kommunikere med din mentor på - chat og / eller videoopkald via sikker og krypteret platform.
 • Du kan tale med din personlige mentor, uanset hvor du er.
 • Du kan planlægge sessioner, når som helst det passer dig.
 • Du kan forvente svar hurtigt – inden for 24 timer
 • Traditionel rådgivning er generelt dyrere end online terapi.
 • Du sparer tid ved ikke at skulle afsted til et fysisk fremmøde.
 • Du modtager svar inden for højst 24 timer. Du behøver ikke vente dage eller uger med at tale med en psykolog, hvilket ofte er tilfældet ved konsultationer med fremmøde.

Lær og forstå din krops signaler. Få konkrete øvelser og teknikker til at regulere dit stress- og angstniveau i kroppen. Sigrid Lund - Psykomotorisk terapeut, Stresscoach, Stressterapeut, Kropsterapeut, Mindfulness instruktør

Beskrivelse

Slip stress, angst, bekymringer og få ro på en krop i alarmberedskab

Velkommen og dejligt du kigger forbi min side.
Jeg hedder Sigrid Lund, og jeg arbejder som psykomotorisk terapeut, stresscoach og mindfulness instruktør i Silkeborg og København - for tider i København kontakt mig.

Hver dag støtter jeg mennesker med at forstå kroppens signaler og få ro på et nervesystemet i alarmberedskab pga stress, angst, traumer, PTSD og smerter.

Kroppen lyver ikke

Der er så mange udfordringer, vi kan komme til livs, hvis vi lærer at lytte til kroppen.

Mine klienter henvender sig oftes fordi deres nervesystem er overaktiveret eller i alarmberedskab pga:

 • stress
 • angst
 • smerte (fibromyalgi, kronisk smerte, hovedpine/migræne mm.)
 • PTSD og traumehændelser (piskesmæld, hjernerystelse, fald/slagskade eller psykisk/fysisk vold og senfølger af overgreb)

Når du oplever stress, angst, smerter og traumer er dit nervesystem særlig aktiveret og ofte sensitivt.

Psykomotorisk terapi og afspænding hjælper dig der lider af:

 • søvnløshed
 • hovedpine spændinger
 • diffuse smerter
 • rystelser og tics
 • uro i kroppen
 • tankemylder og bekymringer
 • kvalme og svimmelhed
 • humørsvingninger

og mange flere fysiske og psykiske symptomer på stress, angst og smerter. 


Kom ud af din stress og angst med psykomotorisk terapi og afspænding

Med psykomotorisk terapi og afspænding og evt stresscoaching får du en unik behandling, som arbejder ud fra at krop og sind påvirker hinanden.

Terapien er en kombination af:

 • samtale/terapi og psykoedukation
 • kropslige og mentale øvelser/opgaver
 • afspænding og kropsterapi

Behandlingen fokuserer på at opbygge og træne dine ressourcer og færdigheder til at mærke din krop, rumme når der opstår automatiske reaktioner, regulere dig selv når nervesystemet bliver aktiveret med stress, angst, smerte mm.

Krop og sind påvirker hinanden og for at få ro i hovedet, må vi skabe ro i kroppen og omvendt. Jeg sidder klar til at hjælpe dig med at forstå, rumme og regulere din krop. Jeg er kun et opkald væk.

Du er i gode og professionelle hænder 

Kort om mig som terapeut og behandler. Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut, som er en statsgodkendt 3,5 år professionsbahelor. Jeg har efteruddannet mig indenfor stresscoaching, stress og traumebehandling og mindfulness.

Til dagligt har jeg klinik i Silkeborg, hvor jeg dagligt hjælper mennesker, som lider af stress, tankemylder, bekymringer, angst, uro i kroppen og et overbelastet nervesystem. Jeg samarbejder bl.a. med Falck Danmark, hvor jeg flere gange om ugen tilbyder terapi og behandling til LEGO’s medarbejdere i Billund. Mit ønske som behandler og terapeut er, at hjælpe så mange mennesker som muligt med at forstå og lytte til deres krop.


De bedste hilsner Sigrid Lund Psykomotorisk terapeut og stresscoach

Biografi

Klientudtalelser

Frida, 22 år - "Jeg kontaktede Sigrid, da jeg i perioder lider af angst. Til trods for, at jeg i mange år har arbejdet med min angst gennem samtaleterapi, oplevede jeg allerede efter få behandlinger hos Sigrid, at jeg helt grundlæggende har fået en anden følelse i min krop. Sigrid har givet mig afspændingsbehandling, viden, værktøjer og konkrete øvelser, der altsammen har hjulpet mig til en mere hensigtsmæssig strategi, som jeg kan bruge, når jeg oplever “uønskede tanker”. Sigrid er enormt engageret, nærværende og omsorgsfuld i sin behandling og hun formår at skabe et rum, hvor man kan føle sig tryg. Jeg kan kun give mine allervarmeste anbefalinger til Sigrid. “"  Læs mere  Læs mindre

Sanne, 31 år - "“Jeg har, som højgravid og med kun 3 dage til termin, fået en meget behagelig afspændingsbehandling hos Sigrid. Jeg har løbende gennem min graviditet fået gravidmassage, men har flere gange følt at der manglede noget. Gennem Sigrids behandling havde jeg ikke denne følelse! Hun skitserede fra start rammerne op og det gav mig ro, at vide hvad der skulle ske. Hun fik samtidig hele min krop til at slappe af, på en blid og behagelig måde, og både mine ømme fødder og min trætte lænd fik en kærlig berøring. Med kun få dage til termin har jeg den sidste tid været lidt på vagt hele tiden, men jeg gik ud fra behandlingen med en fornemmelse af ro i både krop og hoved. Gennem graviditeten og til fx fødselsforberedelse har fokus i høj grad handlet om afspænding og kropsbevidsthed, hvorfor det for mig giver rigtig god mening med en psykomotorisk behandling. Jeg kan på det varmeste anbefale Sigrid!”"  Læs mere  Læs mindre

Frederik, 30 år  - ""Jeg har i flere år døjet med ondt i lænden, jeg har prøvet med to forskellige fysioterapeuter, 4 forskellige kiropraktorer, været til lægen og en enkelt gang hos Body SDS, men det var først da jeg kom til Sigrid at mine lændeproblemer forsvandt, hun fokuserede på en nænsom behandling og med fokus på at give mig indsigt i min krops signaler, samt holdningsøvelser, udstrækningsøvelser og nogle maveøvelser. Sigrid har også hjulpet mig med at forbedre mit til tider negative tankespind og at blive opmærksom på hvad jeg reagerer på, samt at lægge vægt på det mere positive. Jeg er så ked af at Sigrid valgte at flytte fra Holbæk til Silkeborg, da jeg endelige havde fundet en behandler af både krop og sind som rent faktisk virker.""  Læs mere  Læs mindre

Frederikke, 24 år - "Mit forløb hos Sigrid har givet mig færre tanker og bekymringer og mindre angst Jeg har netop afsluttet et psykomotorisk terapiforløb på 10 gange hos Sigrid, som jeg startede i, da jeg havde mange tanker, bekymringer og angst som følge deraf Mit forløb hos Sigrid har givet mig færre tanker og bekymringer, mindre angst, en større frihedsfølelse, mere glæde og et langt større overskud i min hverdag. Tidligere havde jeg en følelse af, at det var tankerne og bekymringerne, der “satte dagsordenen”, hvilket begrænsede mig meget. Nu er jeg blevet bevidst om, at tanker bare er tanker og at det er MIG, der har kontrollen over MIG… "  Læs mere  Læs mindre

Anna, 24 år - "Jeg mærkede min krop på en måde, jeg ikke har oplevet i andre behandlingsformer før….Jeg startede behandlingen ud med en masse tanker og en anspændt krop og endte ud med en lettere, blødere krop og et mere klart hoved."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.