Psykomotorisk terapeut

Skrevet af GoMentor

Psykomotorisk terapeutHvad er en psykomotorisk terapeut?

En psykomotorisk terapeut - tidligere kaldt afspændingspædagog - underviser i og giver behandlinger med afspænding, bevægelse, kropsbevidsthed og -terapi, ergonomi, fødselsforberedelse, genoptræning efter fødsel samt børnemotorik. Psykomotorisk terapi er en terapiform, hvor der er fokus på, hvordan krop og psyke hænger sammen. Psykomotoriske terapeuter har derfor både kendskab til menneskets fysiologi og anatomi samt til psykologi og pædagogik. Terapeutens formål er at hjælpe en person med at styrke ens kropslige, psykologiske samt sociale sundhed og modstandsdygtighed for at skabe en bedre trivsel og balance i både arbejde og fritid.

Hvad er psykomotorisk terapi?

Formålet med denne form for terapi er at forebygge både fysiske og psykiske sygdomme gennem undervisning eller behandling af klienter. Dette kan både være gavnligt for enkeltpersoner og grupper, uanset alder og helbred.

  • Undervisning - En psykomotorisk terapeut, som underviser i psykomotorik og bevægelse, har til formål at gøre sin elev bevidst omkring sin egen krops egenskaber, evner og muligheder for at opnå en større kropsbevidsthed, så ens krop og psyke får det bedst muligt. Undervisningen foregår ved forskellige former for afspændings-, udspændings- og kredsløbsøvelser samt styrketræning og koncentrationsøvelser. Hos nogle terapeuter anvendes der også musik.
  • Behandling - En psykomotorisk terapeut, som behandler, har til formål at være forebyggende i forhold til sygdom og psykiske lidelser, men kan også afhjælpe smerte- og træthedstilstande, som skyldes belastende kropsholdninger, spændinger ved eksempelvis forkerte arbejdsstillinger og stress. Terapeuten kan bl.a. planlægge sit arbejde i samarbejde med læger, psykologer, pædagoger, jordemødre og fysioterapeuter.

Book en psykomotorisk terapeut og få 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Birgitte Hundahl Krogh Esbersen Ellindur Egilstrød Tine Mansfield Jette Krøigaard
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp af en psykomotorisk terapeut

Book en psykomotorisk terapeut og få 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Birgitte Hundahl Krogh Esbersen Ellindur Egilstrød Tine Mansfield Jette Krøigaard
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Psykomotorisk terapeut

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere