Stressterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

StressterapeutHvad er en stressterapeut?

En stressterapeut er en terapeut med interesse og uddannelse inden for stress. Uddannelsen til stressterapeut har en varighed på ca. 1-3 år, afhængigt af hvor henne den tages. Stressterapeuter er kvalificerede til at hjælpe dig med at forebygge, håndtere og mestre stress. Sammen med en stressterapeut finder I frem til, hvordan din stress er fremtrædende, og hvad du kan gøre for at få balance og ro i sindet.

Hvordan foregår stressterapi?

Stress er en følelsesmæssig belastning af sindet og kan være forårsaget af både fysiske og psykiske udfordringer i livet. Alle har hver sin måde at håndtere stress på, men har det taget overhånd i dit liv, anbefales det at få behandling med enten coaching, psykoterapi eller at tale med en psykolog.

Typiske symptomer på stress er:

Stressterapi foregår typisk som et forløb med flere sessioner, hvor I indbyrdes aftaler tid og sted, efter dine behov. På den måde kan terapeuten hjælpe dig med konkrete redskaber og råd til, hvordan du bedst håndterer din stress, så den ikke tager overhånd i dit liv.


Har du oplevet nogle af de ovenstående symptomer på stress? Så kan du teste, om du viser tegn på stress med vores stresstest.

Find den rette stressterapeut

Hos GoMentor kan du få stressterapi hos professionelle psykologer, psykoterapeuter og coaches med et indgående kendskab til stress og - endnu vigtigere - kendskab til, hvordan det kan håndteres på en sund måde. Selvom stress hører til livet for nogle mennesker, kan det forbedre livskvaliteten, hvis man ved, hvordan det skal håndteres. Da stressterapeut ikke er en beskyttet titel, kan de forskellige terapeuter have varierende baggrunde og erfaringer, hvor nogle også kan have supplerende uddannelser og kurser, hvilket du kan se på mentorernes profiler, når du vælger din terapeut. Ønsker du at prøve online stressterapi, både skriftligt og ved online-videosamtaler, er dette også en mulighed, vi tilbyder.

Få hjælp af en stressterapeut

Nirvi Bennich Glennie Grønne Jannie Didia Jette Fredslund
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.