Hypnoterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

HypnoterapeutHvad er en hypnoterapeut?

En hypnoterapeut arbejder med hypnoterapi. Hypnoterapien er terapeutisk arbejde med hypnose, som ofte er meget effektivt, når gamle vaner eller negative tankemønstre skal brydes. Ofte er det vores tanker og følelser, der skaber problemer i vores liv. Med hypnoterapien kan du få hjælp til at ændre disse negative opfattelser.

Når man er under hypnose, arbejdes der dybdegående med at foretage positive, ønskede ændringer i tanke- og følelsesmønstre. Ens underbevidsthed er på dette tidspunkt mere åben end ellers, og det er derfor muligt at foretage disse ændringer. Gennem hele livet bliver vi bombarderet med informationer, som lagres i vores underbevidsthed. Alle de ting, vi udsættes for, både positive og negative, bevidste og ubevidste, gemmes og kan påvirke vores måde at handle og tænke på. Vi opfatter verden ud fra de erfaringer og informationer, vi har oplagret i det underbevidste.

Er hypnoterapi og hypnose det samme? 

Hypnoterapien er en videreudvikling af den klassiske hypnose. Den klassiske hypnose er ofte bydende og bestemmende, hvor folk bringes i trance, og derefter stilles suggestioner (hypnotiske forslag), som skal ændre den adfærd, de ikke længere ønsker, mens hypnoterapien oftest er tilladende, samarbejdende og forslagsstillende. Derudover anvender man i hypnoterapien terapeutiske redskaber, primært fra gestaltterapien, for at nå ind til kernen af problemet, i stedet for blot at lægge et nyt budskab ind i underbevidstheden, som man gør i den klassiske hypnose.

Hvad kan en hypnoterapeut hjælpe mod?

Hypnoterapi anvendes ofte, når det er nødvendigt at "gå uden om" den intellektuelle og analytiske opmærksomhed og i stedet arbejde direkte med de dybere ubevidste følelser og overbevisninger, som en almindelig psykolog kan have sværere ved at nå ind til. Hypnoterapi er et dybdegående redskab, som vil kunne have en effekt resten af dit liv.

Uanset hvor alvorligt problemet er, går man i hypnoterapien kun så dybt, som behandleren vurderer er nødvendigt for lige netop dig. Langt fra alle har behov for at dykke ned i barndomstraumer eller lign. Det kan være nok at udskifte stykker af hukommelsen, som kan være skadelige eller bremse dit nuværende liv. Hvis du har behov for en dybere behandling, er der ikke grund til at være nervøs, da det ikke er ubehageligt. Underbevidstheden gør det meste af arbejdet. Behandlingen er ufarlig, da behandleren gennem hele forløbet kan læse og følge dine signaler, og når som helst kan pause behandlingen. Der er tale om et tæt samarbejde, hvor behandleren fornemmer og respekterer dine ønsker og grænser undervejs.

Find den rette hypnoterapeut

Nedenfor kan du se oversigten over de psykologer, terapeuter og coaches, der er uddannede hypnoterapeuter hos GoMentor. På deres profiler kan du læse mere om de enkeltes erfaringer og metoder, eller du kan søge mere specifikt under 'Find ekspert'.

Få hjælp af en hypnoterapeut

Bettina Østrand Samuael Neo Petersen Hanne Kløvborg Charlotte Sandfeld
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.