Spædbarnsterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

SpædbarnsterapeutHvad er spædbarnsterapi?

Spædbarnsterapi er oprindeligt inspireret af den franske børnelæge og psykoanalytiker, Francoise Dolto, og hendes elev, Caroline Eliacheff, børnepsykiater og psykoanalytiker. Denne form for terapi har fokus på at løse op for traumer hos spædbørn, der er opstået i en meget tidlig alder. Formålet med terapien er at hjælpe traumatiserede spædbørn bedst muligt videre, da det er sværere at bearbejde traumer, jo ældre børnene er. Spædbarnsterapeuten har til formål at løse op for traumerne gennem tillid og tryghed, da små børn reagerer hurtigt på forandringer i omgivelserne, hvilket kan have en væsentlig betydning for barnets udvikling og trivsel i løbet af sin opvækst. Forløbet i spædbarnsterapien består af at identificere barnet, fortælle dets historie samt give det håb for fremtiden.

Spædbarnsterapeut og uddannelse

De fleste spædbørnsterapeuter er uddannede psykoterapeuter, psykoanalytikere eller psykologer, som har en særlig interesse og kendskab til spædbørn og traumer. Selve spædbarnsterapeut uddannelsen har en varighed på ca. 1 år og anses som værende en efteruddannelse. Forløbet vil være en kombination af teori og praksis og har til formål at lære den studerende:

  • at registrere traumer hos spædbørn
  • at få kendskab til Francioise Doltos teorier
  • at blive fortrolig med samt kunne anvende spædbarnsterapiens metode hos både spædbørn, større børn og voksne

Få spædbarnsterapi hos GoMentor

Hos GoMentor har vores tilknyttede spædbørnsterapeuter den relevante erfaring, uddannelse og ekspertise inden for spædbørn og traumer til at hjælpe dig og dit barn. Har dit barn været udsat for en traumatisk oplevelse, såsom skilsmisse, vold eller misbrug? Hos os kan du få den rette hjælp, uanset om du ønsker terapi ved personligt fremmøde eller online terapi via videosamtaler eller GoMentor 24/7. Vores terapeuter er klar til at hjælpe dit barn med at få en sund udvikling og opvækst.

Få hjælp af en spædbarnsterapeut

Sine Lyons
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.