Sandplayterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

SandplayterapeutHvad er Sandplayterapi?

Sandplay er en terapeutisk metode ved brug af sand, vand og figurer, som er udviklet i 1950'erne af analytiker, Dora Kalff, med inspiration fra C. G. Jungs teorier om de ubevidste og kreative kræfter i menneskets psyke. I dag anvendes metoden også i en bredere psykologisk kontekst og er primært rettet mod børn, bl.a. i familieterapi og på skoler i forbindelse med inklusion, men kan også anvendes til voksne. Formålet med terapien er at aflaste klienten med følelsesmæssige eller psykiske belastninger og skabe udvikling ved at bearbejde disse. Sandet, vandet og figurerne er med at gøre terapien særlig, idet elementerne muliggør klienten at udtrykke sig selv og få adgang til at nå et dybere lag i sin psykiske bevidsthed.

Sandplayterapien foregår i et terapeutisk rum med to sandkasser - én med tørt sand og én med vådt sand. Her er der nogle hylder med små symboler og figurer, der alle på hver sin måde er med til at repræsentere en symbolrigdom - både symboler for det indre og ydre liv. Ved at arbejde med disse symbolfigurer i sand skabes der et terapeutisk rum, hvor følelsesmæssige erfaringer, der ellers kan være svære at tale om, synliggøres og bearbejdes. Det billede, som dukker op, giver klienten mulighed for at skabe en dialog mellem det rationelle og irrationelle i psyken, hvor både det intellektuelle og det kropslige udfordes. Læs mere om Sandplay og se, hvilke af vores mentorer der også udbyder denne metode.

Sandplayterapeut og uddannelse

Sandplayterapeut uddannelsen betragtes som en efteruddannelse, der kræver, at terapeuten er uddannet psykolog eller psykoterapeut. Uddannelsen strækker sig over ca. 7 dage med en varighed af 70 timer sammenlagt. Her får terapeuterne en kombination af teori, træning og supervision med et særligt kendskab til metoden og billedsprog.

Få Sandplayterapi via GoMentor

Hos GoMentor kan du eller dit barn få Sandplayterapi hos en af vores Sandplayterapeuter. Denne terapiform gør det muligt at åbne op for følelser og udtryk, der normalt kan være svære gennem det talte sprog. Kontakt GoMentor for at høre mere om metoden eller kontakt en af terapeuterne for at booke en tid. Vores psykologer og terapeuter er klar til at hjælpe dig.

Få hjælp af en sandplayterapeut

Ida Tangsgaard Jensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.