Familielivet kan indimellem være en udfordring og give konflikter - her kan en familieterapeut være behjælpelig. Ofte opstår der uenigheder eller konflikter, når der sker store ændringer i familien, hvilket kan skabe uro. Det kan, for nogle, være svært at tackle hensigtsmæssigt eller være direkte uoverskueligt, som netop gør familieterapi til en god idé at overveje, så I kan få hjælp og rådgivning til at komme på rette spor igen. Det vedrører typisk følgende problemstillinger:
En familieterapeut samarbejder med familien om at undersøge og behandle problemer internt i familien og i familiens forhold til omgivelserne. Her er der fokus på at høre alle familiens medlemmer - og at hjælpe disse med at blive hørt og forstået. Det sker ved en familiesamtale - også kaldt familieterapi - med en terapeut, som søger at hjælpe jer med at styrke familierelationerne indbyrdes og samlet. Det kan være meget forskelligt, hvordan processen med en familieterapeut forløber, alt efter hvad jeres udfordring er, og hvordan jeres relationer er til hinanden. Ved skilsmisser, med børn involveret, er der især fokus på børnene, og at de bliver hørt. Det kan også variere, hvem der deltager i sessionerne, og om I alle deltager samtidig. Dette aftales individuelt med familieterapeuten efter jeres behov.
Når det gælder personlige udfordringer i familien, er det vigtigt, man føler sig tryg ved sin terapeut. Derfor bør du undersøge den enkelte terapeuts baggrund, herunder erhvervserfaring og uddannelse. Der findes en lang række forskellige familieterapeut uddannelser, alt fra kortere kurser, som overbygning på uddannelse og arbejde, til længerevarende efteruddannelser på op til 4 år, som vil være en mere dybdegående familieterapeut uddannelse. Denne uddannelse kan desuden også kombineres med en psykoterapeut uddannelse.
Nedenfor finder du en oversigt over familieterapeuter hos GoMentor. Har du brug for at konkretisere din søgning, kan du søge via 'Find ekspert'-knappen.