Karin Koch - Psykoterapeut MPF, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Karin Koch

Psykoterapeut MPF, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

4 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Jeg tilbyder individuel terapi, parterapi og familieterapi. I Individuel terapi får du mulighed for at arbejde med det der lige nu fylder og Karin Koch - Psykoterapeut MPF, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Beskrivelse

DENNE PROFIL ER IKKE AKTIV LÆNGRE PÅ GOMENTOR


Et godt valg er at vælge Terapi - Velkommen til.

Der er mange forskellige årsager og begrundelser for et valg om at starte i terapi. En beslutning der for mange kan være rigtig svær at træffe, for er det nu det rigtige for mig med terapi og er det det jeg har brug for. 

Som din psykoterapeut vil jeg være der for dig, og gøre mit bedste til at skabe et trygt og uformelt rum for dig i dine terapier, hvor du kan være i nærvær og accept med mig, og arbejde med de temaer der optager dig. 

Sammen vil vi i terapien sikre, at du kommer godt videre med din udvikling og dit liv.


Temaer kan være :

  • Du kan være ramt af en livskrise, hvor du har behov for terapeutisk støtte til klarhed og indsigt.
  • Du kan have været udsat for en traumatisk begivenhed, der har efterladt et voldsomt indtryk på dig
  • Du kan have et ønske om forandring - hos dig selv, i dit parforhold eller dine familierelationer
  • Du kan opleve, at der er uhensigtsmæssige mønstre i dit liv, der gentager sig igen og igen, og som spænder ben for dig i relationen til andre.
  • Du kan være depressiv, trist, ensom, angst, sorgfuld, vred
  • Du kan have en indre følelese af ubalance
  • Du kan være ramt af stress - arbejde , studie eller privatliv der ikke er i balance og har ført til stress


Jeg tilbyder dig mit nærvær og min fortrolighed til at komme godt videre i dit liv.


Ved at arbejde med dig selv i terapi, så vil du opnå en øget indsigt, en større viden om dig selv og de indlærte mønstre, der ligger til grund for det liv du lever og de valg du træffer.
Uanset hvad der ligger til grund for dit valg om at opsøge terapi, er du meget velkommen til at kontakte mig. Har du brug for yderligere viden, så ring eller send mig en besked.


Individuel Terapi

Oplever du, at du ofte mangler livsglæde og energi. At dine tanker fører dig i negative retninger og at du mister mod og handling. At du bliver bekymret, trist, negativ, hvor du gerne ville møde dine omgivelser dine venner, din partner, børn, familie positivt.
Hvad er det der sker og hvorfor sker det?

I et individuelt terapiforløb kan du forandre og udvikle dig personligt, og her har du mulighed for at fordybe dig i din egen proces.

I terapien vil du opnå øget selvindsigt og accept af hvem du er, kontakt til dit eget indre kompas, en kærlig egenomsorg, mere mod og mere livskraft. 


Parterapi

Selv i velfungerende parforhold opstår der udfordringer og problemer. Uløste konflikter slider på kærligheden og parforholdet og det kan være svært at lytte til hinanden og finde løsninger sammen.

Når hverdagen er en realitet og forelskelsen ikke længere er så synlig, så glemmer vi ofte at passe på hinanden og at passe på vores parforhold. Det kan give næring til konflikter og et dybfølt ønske om at ændre på den anden.

Når skænderierne lurer og uenighden er tydelig, så glemmer vi at være åbne og at lytte til hinanden

Som par kan I opleve, at I har manglende interesse i forholdet til hinanden, I vil gerne fortsat hinanden - men den tidligere gnist mangler.

Måske I sammen har lyst til at få nye vinkler på jeres samliv, at se på hvordan I fortsat kan udvikle jer fælles og med respekt og forståelse for hinandens forskellighed.

Er der en krise i jeres samliv, kan I få indsigt og forståelse til at komme videre. Oftest handler det om at skabe grundlag for en bedre kommunikation, så I sammen kan løse og forebygge de uoverensstemmelser og konflikter der opstår.

I kan også bruge parterapi når der er tale om en mere akut krise i jeres forhold, som eksempelvis utroskab.


Familie Terapi

Som familie kan det i tilspidsede og vanskelige situationer være givende og positivt, at trække en terapeut ind i fælles samtaler.

  • Har dit barn vanskeligheder med at trives blandt kammerater og /eller i skolen?
  • Har I delebørn og kommunikation og samvær er svært blandt børnene og/eller voksne og børn?
  • Er du/iI midt i en skilsmisse og der er behov for samtaler med børnene eller forældre/børn etc?


Familie samtalerne kan være med jer - forældre om de udfordringer i befinder jer i, eller det kan være samtaler hvor barn/børn og forældre deltager sammen. Måden at vælge samtalernes form på vil være afhængig af det tema i er optaget af. I samråd vil vi finde den form der er passende for jer og jeres barn/børn.

 

Om mig

Jeg har altid ineresseret mig for og beskæftiget mig med børn, unge, voksne og familier i mit arbejdsliv. Selv er jeg del af en sammenbragt famiilier der i dag rummer 2 hjemmeboende unge og 3 udeboende voksne samt et barnebarn. 

Jeg har igennem årene samarbejdet med familier, unge og voksne, som familieterapeut, familiekonsulent, psykoterapeut, hjemmevejleder og socialpædagog. Jeg har en god ballast erfaring med mig, som jeg selv anser som et betydningsfuldt element i min tilgang som familieterapeut, parterapeut og psykoterapeut i dag.

Jeg er uddannet Gestaltterapeut, Parterapeut og Socialpædagog. Derudover en PD i Psykologi og en kandidateksamen i udviklingspsykologi og socialpsykologi, samt en Neuropædagogisk/Psykologisk efteruddannelse.


Ønsker du telefonisk kontakt, er dette selvfølgelig muligt. 

Jeg ser frem til at høre fra dig.


Klientudtalelser

Dianna - "Karin har hjulpet mig med at finde ud af rodet og tomheden Da jeg startede hos Karin, var jeg blevet væk fra mig selv og befandt mig i en kæmpemæssig tomhed og rod, uden at vide hvordan jeg skulle komme ud af det igen. Traumer og belastninger fra livet havde hobet sig op i mig, min hverdag var præget af angst og tristhed, og jeg brugte den smule energi jeg nok i virkeligheden ikke havde, på alle andre end mig selv. Jeg havde svært ved at finde ud af hvordan jeg nogensinde skulle komme til at få det godt. Jeg havde været i andre forløb hvor jeg havde forsøgt at arbejde med mine udfordringer, men det havde desværre ikke hjulpet mig nogen vegne. Men gennem det sidste 1,5 år er der sket en masse, og jeg er blevet gladere og mere robust. Det har været hårdt, og krævet tid og tårer, men Karin har hjulpet mig med at finde ud af rodet og tomheden, og hjulpet mig med at bane vej ind til mig selv. Arbejdet har været i lag, med op og nedture, men i alt dét, har Karin lyttet til mig, set mig og forstået mig, og jeg har kunne åbne op for emner og traumer, som jeg aldrig troede jeg ville få talt om. Karin har hjulpet mig med at mærke mig selv og mine behov. At tale om mig selv som en person der har værdi og som står ved mig selv, i stedet for en person der er lige meget. Deri, at elske mig selv. Jeg er blevet bevidst om, hvorfor jeg har haft det som jeg har haft og hvordan jeg kan leve et godt liv på trods af det jeg har med mig. Jeg har hele vejen igennem fået redskaber, som har hjulpet mig på tidspunkter hvor det har været rigtig svært, men også redskaber jeg kan blive ved med at bruge selvom jeg i dag er et rigtig godt sted med plads til mig som både den jeg var og som den jeg er. Det har været meget ambivalent at skulle sige farvel til Karin, for på den ene side er det en fantastisk fornemmelse at have overstået det kapitel… På den anden side siger jeg farvel til en omsorgsfuld og skarp person, et menneske som jeg har været fuldstændig tryg ved at åbne mig op overfor og som har været en ven i en udvikling der kan mærkes både i mig selv og af folk omkring mig. Uden det jeg har fået her, var jeg ikke nået til der hvor jeg er nu."  Læs mere  Læs mindre

Nadia - "Jeg startede i terapi hos Karin Koch November 2015, da jeg blev sygemeldt med stress, depression og angst efter 6 år med stress som var forårsaget af mange ting blandt andet skilsmisse, barnløshed, arbejde, manglende netværk, 2 gange dødsfald som var min mor og stedfar. Så der var rigtig mange ting, som til sidst fik bægret til at flyde over, og måtte erkende at jeg ikke selv kunne klare problemerne selv, og måtte ty til professionel hjælp. Så igennem mit tidligere arbejde som var i en vuggestue, læste min leder til psykoterapeut, og hun gik på hold med Karin, som hun varmt anbefalede. Så jeg mødte Karin, som er en person som er helt nede på jorden, og utrolig god til at lytte. Hun lagde hurtig mærke til hvordan min krop var helt urolig og min vejrtrækning var kort ikke nede i maven vejrtrækning. Ting som jeg ikke selv kunne se. Jeg vidste bare at jeg havde brug for hjælp, da jeg havde selvmordstanker og følte at hvis der ikke skete nogle ændringer så ville jeg ikke overleve. Jeg var så træt og udmattet. Så jeg var hos Karin 1 gang hver 14. Dag. Mere kunne jeg ikke overskue, da hun havde klinik på Østerbro og jeg boede syd for Roskilde. Bare det at komme ud af døren var en kamp. Hver gang jeg havde været hos Karin følte jeg mig 1 kg letter, men samtidig var det også utrolig hårdt at åbne op for en masse ting, som jeg bare havde kastet ind på en "reol" men pludselig var der ikke mere plads på den "reol". Så alt det der gjorde ondt skulle bearbejdes. Først forstod jeg ikke helt hvor alvorlig syg jeg var, så da Karin sagde til mig ; Hvis du forsætter med at køre i dette tempo, så ville jeg ende med at få kronisk stress og depression. Det var kodeordet for mig, pludselig gik det op for mig, at det var mig hun talte om og at det ikke var for sjov hun sagde det. Så da sessionen var overstået og skulle hjem, fik jeg angstanfald, jeg rystede, var svimmel, hjertebanken, hyperventilerede. En ordentlig tudetur da jeg kom hjem. Jeg gik hos Karin i et år, og hun har hjulpet mig så utrolig meget, jeg ville ikke havde noget så langt i dag hvis det ikke var for hende, det er så vigtigt at man finder en terapeut som man har en god kemi med. Jeg har stadig mine kampe med angst, men har lært hvornår jeg skal sige fra, og lytte mere til mig selv og min krop. Så jeg har brug for pauser i min hverdag, og brug for timer for mig selv så jeg kan få ro. Jeg lytter til meditation musik næsten hver dag når jeg husker det, det glipper stadig med hukommelsen, men ikke som da jeg startede. Jeg har en fantastisk forlovet som også har været en utrolig stor støtte, og stadig er. Tingene bliver aldrig som de var før jeg blev ramt med stress, depression og angst. Men jeg føler at jeg er kommet så langt og accepteret at tingene ikke bliver som før. Det er nok det sværeste i sådan en process, det er at acceptere at du er syg, og har brug for hjælp, og at man aldrig bliver den samme som før. Men det har også gjort mig stærkere på så mange måder. Så jeg vil gerne takke dig Karin for at have hjulpet mig igennem min sygdom. Nadia "  Læs mere  Læs mindre

Tina - "Kære Karin Terapien hos dig har givet mig en bevidsthed om nogle ting i mit liv. Jeg Synes, at det er lykkedes dig på ganske få samtaler, at give mig de nødvendige redskaber til , at jeg nu selv kan arbejde videre med den proces det er at respektere, acceptere og holde af mig selv. Jeg har lige fra vores første samtale følt mig afslappet i dit selskab og haft en følelse af , at du "kender" mig. Så mange tak for denne gang. Jeg har været meget glad for vores samtaler. Anonym."  Læs mere  Læs mindre

Karina - "Da jeg startede hos Karin stod jeg et rigtig svært sted i mit liv. Igennem terapien har jeg lært at genkende og forstå mine reaktionsmønstre. Det betyder at jeg nu er i stand til at træffe valg som gavner mig, i stedet for valg som forstærker de mønstre som gjorde det svært for mig. Desuden lærte jeg, at selvom jeg ikke kan ændre på mennesker og situationer omkring mig, så kan jeg ændre på hvordan jeg håndterer dem og det gør hele forskellen. Jeg havde det rigtig nemt med at åbne mig op overfor Karin og har, igennem hele vores forløb følt mig meget tryg hos hende."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.