Sundhedsforsikring til psykolog

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Sundhedsforsikring psykologPsykolog med sundhedsforsikring

Det er ofte muligt at få en forsikring til at betale for dine psykologsamtaler. For det første er der mange arbejdspladser, som har tegnet en sundhedsforsikring til sine medarbejdere, og for det andet er der faktisk også en del private, som selv tegner sundhedsforsikringer, der helt eller delvist betaler udgiften til psykologhjælp. Derudover vil din private indboforsikring eller rejseforsikring i nogle tilfælde kunne dække psykologsamtaler. Det kan f.eks. være i tilfælde af dødsfald, livstruende sygdom, ulykker, indbrud, skilsmisse, abort og identitetstyveri.

Dertil kommer, at alle arbejdsgivere skal tegne en lovpligtig arbejdsskadeforsikring, der dækker personskader forårsaget af arbejdet. Betingelsen er, at skaden opstår pludseligt efter en hændelse eller påvirkning på arbejdet. Denne forsikring dækker også psykiske skader, der f.eks. opstår som følge af trusler, ulykker eller andre traumatiske hændelser, der sker på arbejdet.

Antallet af samtaler varierer i forsikringsselskaberne, men typisk er det 8-12 samtaler. Det er oftest kun autoriserede psykologer, som kan behandle i sager, der er bevilget af et forsikringsselskab. Du kan finde de psykologer, der har autorisation, via knappen nedenfor.

 

Find autoriserede psykologer her

 

Frit valg af psykolog ved sundhedsforsikring

Du skal være opmærksom på, at ikke alle forsikringsselskaber eller sundhedsforsikringer tillader frit valg af behandler. Når du melder din skade til forsikringen, vil du få information om dine muligheder, og GoMentor anbefaler, at du altid spørger til dine muligheder for selv at vælge psykolog. Det kan umiddelbart virke som det letteste at bruge forsikringsselskabets psykolognetværk, men man ved også, hvor meget kemien med en psykolog betyder for resultatet af samtalerne. Når du bruger selskabets psykolognetværk, har du ikke frit valg af psykolog. Det kan betyde, at du f.eks. får en kvindelig psykolog, selvom du hellere ville tale med en mand, eller at du får en yngre psykolog, når du ville føle dig mere tryg ved en ældre psykolog. Og så kan det også betyde, at du får nogle psykologsamtaler, hvor kemien ikke er god, og hvor sandsynligheden for et godt resultat er dårligere, end hvis du selv vælger psykolog.

 

Med disse selskaber har du ofte mulighed for frit valg af psykolog, hvor du kan få dækket dine omkostninger til psykolog helt eller delvist:

  • TopDanmark
  • Dansk Sundhedssikring

Med disse selskaber kan der være mulighed for at få dækket psykologsamtaler helt eller delvist, hvor valget af psykolog afhænger af det enkelte selskab:

  • Tryg
  • Mølholm Forsikring
  • Codan
  • Danica Pension
  • Falck Healthcare
  • Prescriba
  • PFA
  • Skandia

 

Læs også vores råd til, hvordan du vælger den rette psykolog, terapeut eller coach til dit barn.

 

Psykolog med sygeforsikring

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Med en sygeforsikring har du mulighed for at få tilskud til psykologhjælp. Hos GoMentor har vi ca. 40 autoriserede psykologer, som - via Sygeforsikring Danmark - giver tilskud, såfremt du booker en session hos en af dem. De fleste sundhedsforsikringer dækker ofte patientandelen af udgifterne til psykologbehandling efter tilskuddet fra sygesikringen, hvis du er medlem af både en sundheds- og sygeforsikring.

Tilskuddet kan endvidere afhænge af, hvilken gruppe du er medlem af hos sygeforsikringen. Undersøg mulighederne for at booke en autoriseret psykolog betalt af sygeforsikringen her.

 

Du kan alternativt få et overblik over de forskellige psykologpriser her.

Få psykologhjælp med en sundhedsforsikring

Katja Rose Inge Merete Søndergaard Charlotte Quist Iversen Kaj Schrøder Hansen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.