Mette Ørum - Psykoterapeut, Supervisor, Kropsterapeut

Mette Ørum

Psykoterapeut, Supervisor, Kropsterapeut

Odense

Personligt fremmøde

Terapi 800 kr. Aftal tid

I min praksis  i hjertet af Odense tilbyder jeg samtaler og terapi.

 • Familie og relationer
 • Livskriser, eller svære overgange i livet
 • Angst eller stress reaktioner
 • Forandringer og nye begyndelser


Familie og relationer

Når vi har det svært i vores familie eller i vores relationer påvirker det resten af vores liv og trivsel. Vi dannes og udvikler os gennem  af vores familie og relationer - og udvikler os igennem livet i samspil med vore relationer og omgivelser på godt og ondt. Når vi bliver holdt fast i destruktive mønstre, hjælper det at få nye øjne på hvordan vi kan forstå og bryde de mønstre.

Livskriser og overgange i livet

Livet har sorger og glæder til os alle. Når du oplever at miste et menneske som står dig nært. Skilsmisse eller krise i parforholdet. Når der er forandringer i dit arbejdsliv.

Overgange i livet kan være svære.

 • Ved tab og dødsfald.
 • Fra ung til voksen.
 • Når du flytter hjemmefra eller bliver studerende.
 • Når du bliver forælder/efterfødselsreaktioner.
 • Når du står midt i livet på vej ind i en ny livsfase eller overgangsalder.
 • Når du står  skilsmisse eller svære samlivsproblemer.
 • Forandringer i arbejdslivet.

Det kan vække uro, angst og fortvivlelse, når du skal sige farvel til én del af livet og tage nye skridt ud i det ukendte. Det kan være forbundet med sorg, smerte og fortvivlelse. Du giver slip på det du kender, og bevæger dig ud i nyt land og territorium, og du kan opleve at miste retning, mod og mening.

Jeg vil støtte dig i at genfinde håb og mod på livet, og hjælp til at navigere i dit liv.

Gennem nye indsigter og erkendelser opstår nye muligheder og veje for dig. Hen ad vejen hjælper det dig med at finde mening og nye begyndelser.

Stress

Du havde måske slet ikke set det komme, at du kunne blive ramt af stress. Måske har du haft diffuse symptomer, som er taget til over tid. Eller du har tænkt, at det bare er en fase  - med søvnløshed, hjertebanken eller en følelse af uoverkommelighed, som kan være nogle af de symptomer du har mærket.

Stress påvirker alle dele af dit liv og kan udfordre dine relationer til andre mennesker.

Angst

Stress og angst kan være forbundet, og fælles for stress og angst er, at det er lidelsesfuldt.

Angst kan opstå i forskellige situationer og sammenhænge. Du kan opleve, at dit sanseapperat bliver lammet, og at du er ude stand til at agere eller handle. Det kan være i sammenhæng med krav og forventninger som føles uoverskuelige, for eksempel op til en eksamen, eller andet der kræver meget af dig. Det kan være samværet med andre mennesker, som du oplever som overvældende og angstprovokerende.

Det kan også komme ud af det blå i form af fysiske symptomer, som hjertebanken eller kropslig uro, som skræmmer dig.

Behandling af stress og angst.

Som terapeut hjælper jeg dig med at undersøge dine oplevelser og identificere de tanker, følelser,  handlemønstre og sammenhænge, hvor negative tanker eller katastrofetanker dominerer i dit liv.

Vi undersøger hvilke underliggende mønstre eller temaer der ligger bag. Det øger din bevidsthed og indsigt, som hjælper dig til at finde din vej og de værdier, der giver dig et godt liv.

Når du oplever at have stress eller angst er mindfulness træning hjælpsomt for dig og bidrager til ro og kropslig forankring. Du får ligeledes hjælp til at få etableret genopbyggende rutiner i hverdagen, som genskaber balancen i dit liv.

Når du oplever stress eller angst, vil det typisk være en reaktion på mange forskellige faktorer i dit liv. Når du har genfundet balancen, er det tid til at få givet dit liv en særlig opmærksomhed.

Forandringer og nye veje

 • livs-forandringer
 • misbrug
 • spille afhængighed

Forandringer kan være svære for os på forskellig måde, og der er forskel på, hvor langt et tilløb vi har brug for forud for en ny begyndelse eller forandring.

Vi tager den tid du har brug for, for at få bygget et godt fundament for forandring. 

Vi tager et skridt ad gangen, og du sætter farten.

Grundlaget for forandring bygger på en dyb beslutning, som baserer sig på dine værdier og ønsker. I samtaleforløbet er der fokus på dine værdier og ønsker, og hvordan du kan opbygge tro på og tillid til, at det kan lade sig gøre.

Konfliktmægling 1.200 kr. Aftal tid

Konfliktmægling

Konflikter får verden til at bevæge sig på godt og ondt og er en del af livet. Det kan være uenigheder om værdier, interesser, vilkår eller personlige forhold. Ofte finder vi en løsning, men ind imellem går det i hårdknude. Konfliktmægling handler om at finde frem til brugbare løsninger og aftaler, som begge parter er tilfredse med.

 • Er I et par der har brug for løsninger og aftaler i jeres samliv eller ved skilsmisse? I er måske langt fra hinanden, og er uenige om hvordan I finder ud af det med børn, samvær og aftaler. I har måske erfaring med, at det er svært at tale sammen og få lavet aftaler uden at det ender i konflikt, hvor I ikke bliver enige. 
 • Står I i en vanskelig konflikt i familien? Hvor det er svært at tale om uenigheder eller forskellige opfattelser. Det kan være svært at få taget hul på, om måske har I prøvet uden held, og I kan være bekymrede for yderligere splittelse i familien.
 • Er I kommet i konflikt på en arbejdsplads? Det kan fylde med uenigheder og konflikter på en arbejdsplads og brede sig til en hel afdeling og påvirke trivslen og kulturen.


Rammer for forløbet

Det kræver mod og tillid at gå ind i en mæglingsproces, og der vil typisk være meget på spil for jer som parter. Derfor bruger jeg tid på at skabe en tryg ramme for forløbet sammen med jer. Vi starter derfor med at tale om, hvordan vi kan skabe de bedste forudsætninger for en brugbar dialog, som I kan se jer selv i.

Det er er jer, som parter i konflikten, der i fællesskab finder frem til en løsning, som I hver især kan forpligte jer til.

Gennem 1-2 mæglingssessioner finder vi frem til en løsning gennem  dialog og samtale.

Som konfliktmægler sikrer jeg en proces, hvor I oplever at blive hørt, og hvor der skabes et rum for dialog. I mæglingen får I mulighed for at fortælle om jeres oplevelser og syn på sagen hver især. I vil opleve, at perspektivet på konflikten bliver foldet ud, og at nye muligheder og løsninger kommer til syne. Det skaber et grundlag for fælles aftaler, som sikrer en holdbar løsning for jer begge.

Konfliktmæglingsmetoden er bygget op omkring 6 trin, hvor dialog og refleksion er omdrejningspunktet:

 1. Rammesætning for mæglingen
 2. Parternes redegørelse og dialog
 3. Problemformulering
 4. Brainstorm og løsningmuligheder
 5. Forhandling
 6. Aftale


Terapi for unge(18-25) og studerende 600 kr. Aftal tid

Ungdomslivet og studielivet er fuld af forandringer og der er meget nyt du skal finde ud af.

Du begynder for alvor at skulle stå på egne ben og finde dig selv i livet. Hvem er jeg? Hvad vil jeg? Kan jeg finde min plads, og er der plads til mig. Du oplever måske at være usikker på dig selv, og og om du er god nok. Det kan være angst provokerende at skulle flytte hjemmefra, måske til en anden by, og finde ud af at hverdagen. Du er måske én af de mange der føler sig ensom og forkert. Det kræver meget at få nye venner og måske falder de gamle venner fra, når jeres liv forandrer sig.

I sådan en situation kan den rette støtte være det der skal til, for at du kan finde dine egne ben. Jeg støtter dig i at finde din vej og navigere i dit liv som ung gennem samtaler om din situation, hvor du bliver mødt med nærvær og interesse. Det hjælper dig med at få indsigt og nyt perspektiv på din situation og giver dig nye udsigter og veje.


Er du i tvivl? Ring til Kundeservice for hjælp på tlf. 53 73 21 50

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive med din personlige mentor gennem 4 forskellige abonnementer. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

GoMentor 24/7 er online plattform på GoMentor som tilbyr terapi og coaching online, og fungerer på samme måte som tradisjonell terapi og coaching.

Eneste forskjellen er at sesjoner på GoMentor 24/7 holdes online, hvor du har mulighet til å snakke om din situasjon og dine utfordringer gjennom videosamtale eller chat. Dette er avhengig av hvilke abonnement du velger å kjøpe.

Med GoMentor 24/7 sparer du både tid, energi og penger. Du behøver ikke å møte fysisk opp, hvilke gir deg mer fleksibilitet i din kalender. Og sist, men ikke minst, er GoMentor 24/7 billigere.

Fordeler med online veiledning og coaching:

 • Du har tilgang til en legitimert og kvalifisert mentor
 • Du kan forvente en enkel måte å kommunisere med din mentor på, via chat og/eller videosamtale gjennom sikker og kryptert plattform.
 • Du kan være i dialog med din mentor uavhengig av hvor du befinner deg.
 • Du kan planlegge sesjoner når det passer deg.
 • Du kan forvente et raskt svar fra din mentor.
 • Tradisjonell terapi er generell sett dyrere enn online terapi.
 • Du sparer tid og energi ved å slippe å ta fysisk over til din mentor.
 • Du får hjelp innenfor 24 timer. Du behøver ikke å vente i flere dager for å komme i dialog med din mentor, sammenliknet med tradisjonell terapi.


Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

Terapi og samtale forløb. Stress og angst. Livskriser og svære overgange i livet. Forandringer og nye begyndelser Mette Ørum - Psykoterapeut, Supervisor, Kropsterapeut

Beskrivelse

Jeg har en lang og bred erfaring med terapi. Det betyder at du vil blive mødt med ro, nærvær og interesse. Det giver plads og rum til din proces og støtter dig i at navigere, når det er svært i livet.

Igennem terapien får du en dybere forståelse og indsigt, som giver dig nye udsigter og veje i dit liv.

Familie og relationer betyder meget for vores trivsel og livsglæde. Vi dannes af relationerne til vores familie og medmennesker livet igennem, og vi udvikler os hele tiden i de sammenhænge og relationer, som vi befinder os i. De relationer og sammenhænge vi befinder os i kan udvikle sig negativt eller blive for opslidende eller lidelsesfulde. Nar vi har det svært i vores relationer påvirker det vores liv negativt. Det kan være din rolle i familien eller relationer, hvor du gang på gang befinder dig i en rolle, som du ikke trives i. Det kan være mønstre i dine relationer, som du genkender og ønsker at bryde.

Stress, angst eller depression skaber meget lidelse og slider på selvværdet og livsglæden. Bekymringer og uro for fremtiden dominerer dit liv, og holder dig vågen om natten, og tager din energi og dit humør om dagen. Du mister måske troen på dig selv, og hvordan du skal klare det, og tvivler på om du er god nok. Det kan give kropslige symptomer og uro, og det kan hæmme dig i forholdet til andre mennesker.

Livskriser og tab er en del af livet. Der er overgange i livet som kan være svære.

 • Når man bliver forælder  skaber det stor forandring i dit liv, og det kræver stor omstilling for jer som forældre, og det kan være svært at håndtere de svære følelser der kan følge med at blive forældre, når man har glædet sig og haft store forventninger. Det er krævende og et stort ansvar at bliver forældre, og det er svært at forberede sig på. Efterfødselsreaktioner kan være forbundet med stor skam og tabu, og det er lidelsesfuldt i sig selv
 • Når man oplever sygdom eller død kan man blive rystet og miste modet og håbet – og ikke mindst troen på   at det kan blive godt igen, og om man nogen sinde bliver glad igen og kan se meningen med livet.
 • Når man går fra en del af livet fra en anden. Flytter hjemmefra, starter nyt studie, mister sit job, eller befinder sig i overgangsalder vil der være forandringer og skift i livet. Overgange kræver nye skridt i ukendt land og afsked med det kendte og det vækker uro, og du kan få brug for at finde ny mening med livet. 
 • Skilsmisse og brud er forbundet med smerte og fortvivlelse. Bristede drømme og sorg og savn. Det kan vække store følelser og dyb smerte, som kræver støtte og bearbejdning.


Forandringer og nye veje

 • ønsker om foranding og nye vaner og veje
 • spille afhængighed
 • misbrug


Konfliktmægling ved:

 • Skilsmisse og problemer i ægteskabet
 • familieære konflikter
 • arbejds relaterede konflikter


Min værdier og tilgange

Et godt liv er, når  vi lever et meningsfuldt liv i overensstemmelse med vores værdier. Det styrker vores selvværd og livsglæde. Livet er livet og vi møder alle sorger og glæder. Der kan være vilkår og overgange i livet som er svære at stå i, hvor du som menneske har brug for støtte til at finde mening og håb.

Personlig bagage og baggrund

Vi har forskellige oplevelser  og erfaringer, og vi bærer alle på en bagage -  og indholdet og vægten af bagagen kan være forskellig.Bagagen kan blive for tung, og efterlade os fortvivlede og magtesløse overfor at komme videre.

Sammenhæng mellem krop og psyke

Når du er udfordret i livet, slider det både på din krop og psyke,  og du vil ofte mærke en sammenhæng. Derfor giver det ofte mening at inddrage kropsligt arbejde, særligt i terapeutiske forløb.

Håb og mod

Det hjælper at få kigget på det du bærer på, og de relationer og sammenhænge du befinder dig i. Det giver dig indsigt og forståelse for din situation og dine reaktioner. Det letter og giver dig fornyet livsmod og styrke.

Som terapeut, underviser og konsulent møder jeg mennesker i mange forskellige livssituationer. Min erfaring er, at det at blive mødt med respekt, ligeværd og interesse er grundstenen for menneskelig bevægelse, kreativitet og livsudfoldelse.


Biografi

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere