Anja Enggren - Stresscoach, Coach, Mentor, Sorgrådgiver, Søvnterapeut

Anja Enggren

Stresscoach, Coach, Mentor, Sorgrådgiver, Søvnterapeut

Videosamtale

5 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Professionel stresscoach, livsmentor og sorgrådgiver, der hjælper dig til at genfinde glæde, energi og overskud i dit liv. Karrierecoaching og coaching af unge. Anja Enggren - Stresscoach, Coach, Mentor, Sorgrådgiver, Søvnterapeut

Beskrivelse

Få hjælp med det, der fylder hos dig

Mit fokus vil altid være at hjælpe dig med at løse eller være i det, der føles svært. Vi møder alle bump på vores vej. Det, der gør den store forskel, er, hvordan vi mestrer bumpene.

Med udgangspunkt i dig og din livssituation møder jeg dig med stor empati og rummelighed og giver dig et 100 % fortroligt rum til at dele det, der fylder hos dig.

Jeg kan bl.a. støtte dig, når ...

 • du er stressramt og gerne vil finde din vej ud af stress
  • Stressforløbet - Din vej ud af stress - genfind glæde, energi og overskud
 • du har de første stresssymptomer og har erkendt, at du kan gøre noget for at undgå alvorlig stress
  • Forløbet Genfind din glæde - og forebyg stress - et livsændrende forløb med bl.a. værdiarbejde
 • du er pårørende til kræftramt eller anden alvorlig eller terminal syg
  • Samtaler, hvor du får støtte og kærlige råd til at håndtere din livssituation og samtidig passe på dig selv
 • du er i sorg, efterladt af en nærtstående
  • Essentielle samtaler, hvor du får støtte og kærlige råd til at forstå og være i sorgen og samtidig genfinde fodfæste i et forandret liv
 • du har arbejdsmæssig udfordring, som du gerne vil have andre perspektiver på
  • Coachingsamtale, hvor vi undersøger din udfordring, så du med nye perspektiver kan løse udfordringen
 • du ønsker at styrke din rolle eller tage de første skridt mod et nyt job
  • Karrierecoaching, hvor vi bl.a. kan arbejde med at få evner og kompetencer frem i lyset, passion og drømme eller lavpraktisk arbejde med CV og jobsøgning. 
 • du ønsker at få overblik over din hverdag, stress, eksamener eller valg af studie
  • Ungecoaching, hvor du får støtte og vejledning og konkrete redskaber til at finde ro og stå ved dig og dine valg

Du kan læse uddybende beskrivelse af samtaler og forløb under Ydelser. 

Uanset hvor du er i livet, handler det om at leve et godt liv - hver dag. Derfor er det vigtigt at kende sine værdier, vide hvad du har lyst til, og hvad der driver dig og gør dig glad. Det skaber muligheder, og kun du kan beslutte, hvordan du vil leve dit liv. Det gør du ved at tage ansvar for dig selv og vise dig selv omsorg. 

Hvad er første skridt?

Kontakt mig og få en gratis samtale på ca. 20 minutter, hvor vi afklarer, om vi er et godt match. 

Hvordan arbejder jeg?

Mine kunder nævner ord som rolig, smilende, ikke fordømmende, rummelig, nærværende og empatisk. Det er sådan jeg også møder dig - i øjenhøjde og lige der, hvor du er. 


Min tilgang er nysgerrig og undersøgende og min rolle som coach er at lytte, støtte, guide og udfordre dig i din udvikling. Det vil jeg altid gøre på en respektfuld og professionel måde. 


Under sessionen bruger jeg ofte tavlen, som jeg oplever ofte gør en stor forskel, når du pludselig ser dine egne ord sort på hvidt. Andre kreative metoder og værktøjer kan også komme i spil. Andre gang er det den essentielle og nærværende samtale, der er brug for. 


Coaching er ikke at finde løsninger på en time. Coaching er en proces og en personlig udvikling, hvor du mellem sessionerne arbejder på at implementere forandringen i din hverdag og virkelighed, nogle gange med hjemmeopgaver eller en personlig lydfil til at støtte dig. 


Er du ikke til klinikker og tavler, tilbyder jeg walk & talk i naturen, som i den grad kan noget i forhold til at skabe rum for tillid og det essentielle i samtalen. 

Jeg er dybt passioneret omkring at hjælpe og gøre en forskel for dig, så du kan genfinde glæden i livet. 

Virksomhedsydelser - stress og sorg

Både stress og sorg er dyrt på den menneskelige og økonomiske konto. Derfor tilbyder jeg professionel hjælp til virksomheder og den enkelte leder og medarbejder. 

 • Stresscoachingforløb til medarbejder og leder
 • Sorghåndtering - Hvordan hjælper du bedst muligt din medarbejder tilbage til arbejdet? Støtte og vejledning til leder, team og den sorgramte i at have et fælles sprog om sorgen, så tabuisering og berøringsangst ikke bliver en del af jeres hverdag til skade for arbejdsmiljø og den sorgramte.  

Min personlige baggrund

Som professionel stresscoach, livsmentor og sorgrådgiver hjælper jeg mennesker med at genfinde glæde, energi og overskud i deres liv – specielt efter stress, kræft og sorg. Jeg bruger min egen livshistorie og erfaring kombineret med en faglig værktøjskasse, og jeg oplever, at det er et godt udgangspunkt for et tillidsbaseret samarbejde.


Som forfatter af bogen ”Bliver jeg glad igen” tog jeg selv for godt 10 år siden vigtige skridt til at finde mig selv i en ændret virkelighed.


Min værktøjskasse er fyldt op med redskaber og metoder opbygget gennem en lang livserfaring og erhvervskarriere i nogen af Danmarks største virksomheder, senest Novo Nordisk, HR. Fra diverse uddannelser, kurser og certificeringer plukker jeg de værktøjer, der giver mening for den enkelte. Alle forløb er naturligvis individuelle og tager udgangspunkt i dig.

Et tillidsfuldt rum er altafgørende og ved at lytte til både det verbale og det nonverbale, fornemmer jeg, hvad der skal til for at hjælpe dig på vej i dit liv.


Mine egne bump på vejen, har jeg vendt til styrker. Det er mine bump, der motiverer mig til at leve et godt og glad liv – hver dag. Det kan jeg også hjælpe dig med. Jeg har selv været pårørende til kræftsyg. Jeg har mistet min mand og bearbejdet mit tab og min sorg. Jeg har i samme periode oplevet stress, og alligevel fået min datter igennem hendes sorg. Og jeg har selv været kræftsyg i kortere periode.

Min faglige baggage

Jeg er certificeret stresscoach fra Forebyg Stress, som er den førende stresscoachuddannelse i Danmark v/Bjarne Toftegaard. Konceptet anvendes i nogle af Danmarks største virksomheder. Konceptet er også en del af forskningsprojektet IBBIS, som handler om at få stresssygemeldte borgere tilbage i arbejde. Forskningsprojekt viser, at stresscoaching, som tilbyder konkrete værktøjer til at håndtere hverdagen, ofte er mere effektivt end almindelig psykologhjælp.


Igangværende diplomuddannelse - Sorgrådgiver, ICF certificeret professionel coach, Coaching i organisation, Stresscoach certificering ved Forebyg Stress v/Bjarne Toftegård, ICI certificeret stresscoach, NLP, Psykologi for tillidsvalgte Arbejdsmiljøuddannelse - fysisk og psykisk arbejdsmiljø, Stresstræning for arbejdsmiljørepræsentanter, Konflikthåndtering, Enneagrammet, HR uddannelse, Kommunikationsuddannelse, Personlig formidling med krop og stemme, Projektlederuddannelse


Klientudtalelser

Anne, Project Manager - "Anja er utrolig nærværende og dygtig til at skabe et trygt rum til lige den man er. I en kaotisk og svær tid, var Anja en stor støtte for mig og hjalp mig til at få øje på hvad der egentligt er vigtigt for mig, og hvordan jeg kunne komme videre med mine egne værdier på en god måde. Jeg vil til hver en tid give Anja mine varmeste anbefalinger."  Læs mere  Læs mindre

Christina, Projektleder - "Tusind tak for hjælpen! Jeg kan slet ikke finde ord, der kan beskrive den taknemmelighed og store betydning af din hjælp i mit liv."  Læs mere  Læs mindre

Anna, Projektleder - "Anja hjalp mig, da jeg var helt nede og skrabe bunden med en belastningsreaktion ovenpå en meget intens og udfordrende periode på arbejdet. Hendes, i starten, helt konkrete øvelser, eksempelvis den halve times gå-tur om dagen, faste sovetider - minimum 8 timer og mindfulness, var lige hvad jeg havde brug for for at genfinde roen indeni. Og jeg begyndte stille og roligt at have lyst til livet igen. Senere fulgte afklaring af værdier for bedre at kunne prioritere og finde frem til uhensigtsmæssige vaner, samt træning i nye leveregler. Hårdt arbejde ja, men hele tiden under virkelig kompetent vejledning fra Anja, som med sin åbne og ikke-vurderende tilgang, skaber det tillidsfulde rum, der er behov for."  Læs mere  Læs mindre

Rikke, Controller - "Jeg mærkede tydeligt at både samtalerne og redskaberne gjorde en forskel hver dag. Jeg har lært utroligt meget af at blive stresscoachet af Anja, og jeg har været rigtig glad for forløbet, da Anja lærte mig at prioritere og tænke på mig selv. I dag bruger jeg stadig redskaberne og er blevet bedre til at mærke efter og tænke på mig selv. Jeg vil helt klart anbefale Anja som stresscoach."  Læs mere  Læs mindre

Susanne, Miljøingeniør - "Da jeg startede hos Anja, havde jeg flere tegn på stress. Anja hjalp mig til stille og roligt med at få overblik over min hverdag igen. Hendes gode råd og vejledning hjalp mig til at sove bedre, få uroen ud af kroppen og trække vejret helt ned i maven. Min personlige lydfil var jeg både rørt og taknemmelig for. Den ramte mine ømme punkter utrolig godt, og med en dejlig, behagelig og tillidsfuld stemme, guidede Anja mig i lydfilen til at arbejde videre med mine ønsker og mål. Anja er et omsorgsfuldt og dejligt menneske og uden hendes støtte, var jeg ikke kommet så hurtigt ovenpå igen. Jeg kan varmt anbefale Anja som stresscoach."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.