Dorte Mathilde - Psykoterapeut

Dorte Mathilde

Psykoterapeut

1 klientudtalelse

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

EFTERÅRSRABAT: September-oktober-november. 1.time for halv pris. Dorte Mathilde - Psykoterapeut

Beskrivelse

Der kan være mange grunde til at begynde et psykoterapeutisk forløb.

 

  • Måske oplever du, at bægeret er ved at flyde over, og at kræfterne er ved at slippe op.
  • Måske føler du dig fremmedgjort, forkert og alene med alt det svære eller måske står du i en uoverskuelig situation på arbejdet eller med familie eller venner.
  • Måske er du vred på dig selv eller andre, eller måske er du i stor sorg, som føles svær at håndtere.
  • Det kan også være at dit liv føles meningsløst eller at du 'bare' oplever et behov for at udforske dybderne i dit indre og lære dig selv bedre at kende.

Min oplevelse er, at mange af de kriser vi ramler ind i, ofte skyldes at vi har mistet orienteringen, fordi vi har mistet forbindelsen til os selv. Først og fremmest kan vi have mistet oplevelsen af værdi og oplevelsen af at være helt i orden som den/de person(er), vi nu engang er.

 

Det er med andre ord fremmedgørelsen fra ’selvet’, der skaber grobund for ’tilstande’ som depression, angst, psykiske forstyrrelser, misbrug mm.


Terapi kan hjælpe og støtte processen med at ’finde hjem’ til sig selv. At sortere i egne selvbilleder og erfare og opdage, hvad der er ægte og hvad som tilslører det ægte. 

 

Jeg har stor erfaring med bevidstgørende processer, hvor det at arbejde med det hele menneske skaber forbindelser og harmoni på et indre plan, såvel som på et ydre.

 

At genfinde sig selv betyder bl.a. at få kontakt med sin egen sårbarhed og styrke. Det betyder at det at begynde at mærke sine følelser og rumme dem på en ny og accepterende måde, kan føre til fred med sig selv og verden og til at den vigtige livsfølelse genskabes og dermed muligheden for et mere autentisk, meningsfuldt og nærværende liv.

 

Som terapeut vil jeg være et spejl og et vidne, der gennem nærvær og indlevelse vil understøtte din egen styrke og rummelighed. Min psykoterapeutiske uddannelse er integrativ og helhedsorienteret, hvilket gør at jeg kan trække på en bred vifte af metoder og teknikker, som kan målrettes netop din individuelle situation.

Terapeutiske områder:

-Psykodynamisk terapi

-Kropsterapi

-Eksistentiel terapi

-Dybdepsykologisk terapi

-Systemisk og kognitiv terapi.

 

Det kan være sårbart og til tider smertefuldt at mærke sig selv mere og mere, men det er samtidig sårbarheden, som nævnt tidligere, der gør at livet mærkes og dermed kan leves med oplevelsen af mening.

 

Om mig: 

Jeg er uddannet psykoterapeut, familiekonsulent og lærer med med en overbygning i specialpædagogik. Jeg har i en årrække arbejdet i pædagogisk psykologisk rådgivning. Tidligere har jeg arbejdet på et behandlingshjem for børn med tilknytningstraumer. 

 

Jeg har omfattende erfaring med rådgivning, vejledning, supervision og pædagogisk udviklings- og netværksarbejde og undervisning. 

 

Dertil kommer en række jobrelaterede kurser vedrørende tidlige tilknytningsforstyrrelser, relations problematikker, angst, selvskade og spiseforstyrrelser, autisme og ADHD diagnoserne, chok/traume, drømme og skyggearbejde og meget mere.

 

Alt hvad jeg har lært på mine uddannelser og i mit arbejde er vigtig læring, men alligevel er den vigtigste læring, som jeg oplever det, den læring eller udvikling, der kommer igennem de udfordringer og erfaringer, som livet giver os og de kampe, vi kæmper i os selv for at komme til os selv.

 Klientudtalelser

Maria - ""Jeg har gået i terapi hos Mathilde igennem 2 år og har fået hjælp til at komme igennem en meget svær periode i mit liv. Jeg har været glad for eneste session og er altid gået derfra med nye indsigter og ny energi til at komme videre. Heldigvis kan jeg henvende mig til hende igen, hvis behovet opstår. De varmeste anbefalinger fra mig." Kh Maria"  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.