Kirstine  Lysgaard - Psykolog, Parterapeut, Psykoterapeut, Stresscoach, Supervisor

Kirstine Lysgaard

Psykolog, Parterapeut, Psykoterapeut, Stresscoach, Supervisor

Videosamtale

4 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Bred sundhedsfaglig baggrund omkring krop/psyke og sundhed/sygdom. Kirstine Lysgaard - Psykolog, Parterapeut, Psykoterapeut, Stresscoach, Supervisor

Beskrivelse

Når livet er svært - er der hjælp at hente.

  

Oplever du perioder hvor livet er svært og stærke følelser og uhåndterlige tanker presser sig på? Livet har mange glæder og udfordringer til os alle. Ind imellem lander vi i en situation, hvor det bliver klart for os, at vi har brug for hjælp udefra til at komme videre.

 

Jeg har selv oplevet en del svære ting i mit liv både - som barn, ung og voksen - og véd derfor af egen erfaring, at disse udfordringer, kan vendes til noget positivt, som kan berige livet og bidrage til personlig vækst.

 

Når du er blevet væk fra dig selv -hjælper jeg dig med at finde hjem igen.

 Du vil i terapien hos mig lære at mærke dig selv -finde ud af hvad der er rigtigt for dig og derefter at handle på det.

 

Jeg har særlig erfaring med:

  • Livskriser
  • Stress
  • Sygdom
  • Sorg og tab
  • psykisk vold

Min tilgang og de metoder jeg benytter:

Min måde at arbejde på er præget af holdningen; at de fleste udfordringer i vores liv også indeholder kimen til en konstruktiv udvikling. 

 

I den individuelle terapi er der fokus på samtalen. I dét rum som samtalen skaber, kan der dukke nye erkendelser op: "Når jeg hører mig selv sige dét, jeg tænker - kan jeg tænke over dét, jeg siger" (systemisk teori). Du vil opnå øget forståelse af egne tanker, følelser og reaktioner, og du vil få redskaber til at håndtere svære situationer i dit liv.

 

Drømme-arbejde, sandplay billeder og kreativt udtryk. Ofte kan det være en fordel af inddrage kreative og "ikke verbale" udtryk som drømme, tegninger og/eller sandplay billeder. Disse metoder skaber kontakt til en stærk, kreativ og helbredende kraft, i dig selv. Denne kraft kan hjælpe dig med at håndtere livets udfordringer på nye og bedre måder. Ukendte ressourcer dukker op og kan være en støtte, når du skal træffe store beslutninger. Vi finder sammen frem til de metoder der passer bedst til dig.

 

Mindfulness/meditation som redskab. Opmærksomt nærvær i forhold til kroppens fornemmelser, tanker og følelser kan være vigtige elementer i vores samtaler. Via mindfulness og/eller meditation skabes dybere kontakt med dig selv og dine følelser. Denne kontakt hjælper mig med at lytte til “dit indre kompas”. Samtidig trænes du i ikke at identificere dig fuldt med dine følelsesmæssige svingninger eller tanker, hvilket skaber en frugtbar afstand, hvorfra de kan håndteres mere konstruktivt.

 

Traumebehandling Via metoderne Somatic Experience eller TFT (Tankefelt Terapi) arbejder vi nænsomt med dét, som har været traumatisk. Min erfaring er, at begge metoder bringer forløsning både fysisk og psykisk.

 

Jeg tilbyder også familiesamtaler og parterapi:

 

Med EFT parterapi får i hjælp til at afdække ’de uheldige danse’ der opstår imellem jer som par. Ved sammen at undersøge hvad der er på spil for jer hver især, finder vi nye måder at forstå og snakke sammen på. Herved vil gamle sår blive repareret og i vil finde hinanden igen følelsesmæssigt.

 

Med Imago Parterapi bliver der lagt vægt på hjælp til selvhjælp. Vi vil træne en dialog form, hvor I som par lærer at lytte bedre til hinanden. Hermed skabes der mulighed for øget forståelse og anerkendelse af både dig selv og din partner.

 

Imagometoden kan også bruges til at forbedre kommunikation og forståelse i andre relationer mellem voksne mennesker, eksempelvis søskenderelationer, arbejdsrelationer, venskaber, i relationen mellem forælder og voksent barn.

 

Om mig:

  • Jeg har gennem mange år arbejdet med mennesker omkring krop/psyke og sundhed/sygdom. Først i 20 år som ergoterapeut, zoneterapeut og psykoterapeut, de seneste 15 år som psykolog.
  • Gennem ansættelser på Aarhus Universitets Hospital – Hæmatologisk afdeling, Hospice og Kræftens Bekæmpelse har jeg opnået særlig erfaring med at arbejde med alvorlig livstruende sygdom. Jeg arbejder med voksne, børn og familier om sorg, krise, angst og depression og superviserer sundhedsfagligt personale individuelt og i grupper.
  • Sideløbende har jeg været privat praktiserende psykolog og har især beskæftiget mig med stress, udbrændthed kronisk sygdom og kroniske smerter, depression, samt psykisk vold og mobning.

Bemærk: Jeg tager ikke imod henvisning fra lægen, men samarbejder med div. private sundhedsforsikringer. Ligesom du også kan få tilskud til behandling hos mig via sygeforsikring Danmark gruppe 1-2 og 5.


Hvis du allerede nu ønsker at forespørge på en konkret tid, er du meget velkommen til at benytte ovenstående links og jeg vil gøre mit bedste for at imødekomme dit ønske.

 

Vil du høre mere om hvad vi kan gøre sammen, så tag endelig kontakt til mig.

Klientudtalelser

Lillian, 61år, zoneterapeut - "Jeg er utroligt taknemmelig og glad for den støtte, jeg har fået gennem de dejlige sessioner, jeg har haft med Kirsten. Det har virkeligt været med til at hjælpe mig gennem meget svære perioder i mit liv. I Kirstens ægte nærvær og årvågenhed har jeg oplevet en stærkt indre følelsesmæssigt forvandlende proces med ny indsigt. Hver gang er jeg blevet mødt lige der, hvor jeg var, og rummet med de følelser, jeg havde. Kirsten er for mig en enestående dygtig og speciel psykolog med utrolig megen indsigt. Jeg oplever, at hun er i stand til at rumme og forstå én på alle planer i kraft af egen psykiske og spirituelle udvikling. Jeg kan på det varmeste og af hele mit hjerte anbefale at kontakte Kirsten ved behov for støtte til at komme styrket og stærkere gennem livets store udfordringer og således lære dig selv bedre at kende!"  Læs mere  Læs mindre

Mand, 47 år. - "Jeg har været meget glad for at gå hos Kirsten, hun har bl.a. hjulpet mig med en stress belastning og knas i mit parforhold. Begge dele går meget bedre, og jeg har fået nye redskaber til at håndtere udfordringerne på begge fronter. Jeg kan kun varmt anbefale at gå hos Kirsten."  Læs mere  Læs mindre

Kvinde, 39 år - "“Jeg kom med et mylder af følelser og problemer i forhold til relationerne i min familie. Jeg anede ikke, hvor jeg skulle starte eller slutte, når jeg skulle beskrive hvad, der gjorde mig ked af det. Processen hos Kirsten har været rolig og langsom, hvilket var lige præcis det, jeg havde brug for. Vi har taget fat på følelserne, efterhånden som jeg har været klar til at modtage nysgerrige og undersøgende spørgsmål. På den måde er brikkerne faldet på plads i lige præcis mit eget tempo. Det er jeg meget taknemmelig for”"  Læs mere  Læs mindre

Karin Grand, 37år - "Jeg har været i både terapi og drømmeanalyse hos Kirsten. Udover en skarp iagttagelsesevne og en stor professionel kunnen, har Kirsten en medfødt empati og omsorgsfuldhed, som gør hende til mere end en god psykolog. For mig har hendes smittende optimisme, åbenhed og lyttende væsen gjort, at hver eneste erkendelse i min proces er sunket så dybt ind, at jeg har kunnet udvikle mig og bevare tilliden til, at alt vil ordne sig - selv i meget udfordrende situationer. Mine konsultationer hos Kirsten har helt enkelt gjort, at jeg har kunnet berige og udfolde mit liv i stadig større grad." "  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.