Gerit Stöcklmair - ID psykoterapeut, Psykoterapeut MPF, Psykoterapeut

Gerit Stöcklmair

ID psykoterapeut, Psykoterapeut MPF, Psykoterapeut

Videosamtale , GoMentor 24/7

2 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Gerit Stöcklmair - ID psykoterapeut, Psykoterapeut MPF, Psykoterapeut

Beskrivelse

Mit hovedinteresse ligger i en nænsom og opmærksom tilgang til krop og følelser. 

Når vi finder ind til, hvad kroppen og følelser fortæller, så kan vi genfinde vores autentiske tilgang til livet.

Chok/traume/Livs- og spirituelle Kriser

Når man bliver udsat for situationer i sit liv, som gør, at hele verden ikke længere er, som den plejer, så kan man miste fodfæste og kan opleve, at man ikke længere kan genkende sig selv og andre mennesker.

Al det der var kendt og har været centrum i éns liv, står pludselig i et andet lys og kan føles meningsløst.

Jeg har selv været ude for at stå i mit liv, hvor jeg ikke længere kunne følge de gamle mønstre og var nødt til at finde mig selv på ny.

Meningsløsheden ledsager livkriser, chok/traume og spirituelle kriser. Verden forsvinder i mørket og lyset føles langt væk.

Symptomer

Når man er ramt af chok/traume eller eksistentielle kriser, så er det ikke altid, at man er bevidst om, at det er årsagen til, at livet føles som overlevelse og konstant kamp. 

Man kan opleve en del symptomer, som kan opleves diffust, for eksempel:

  • konstant træthed
  • koncentrationsbesvær og hukommelsesproblemer
  • depressive tanker
  • smerter i kroppen uden fysisk årsag
  • oplevelse af at være anderledes og forkert
  • ensomhed og social angst
  • invasive tanker
  • ukontrollerbare følelser eller følelsesløshed
  • afhængighedsproblematikker

Chok/traume og livskriser sætter sig i nervesystemet og det er her arbejdet begynder - i den nuværende oplevelse, som er svært at rumme og nogle gange kan være svært at snakke om. Årsagen kan ofte ikke huskes, fordi det kan være før-sprogligt - det vil sige, der kan være tale om hændelser, der er sket, før sproget er blevet udviklet. Disse hændelser viser sig ofte som kropslige symptomer.


Det er kroppen, der husker.


Metoder

Jeg arbejder med opmærksomhed på kroppen og følelser, som skal reintegreres på en langsom og nænsom måde. Dette inkluderer metoder af Somatic Experiencing.

Derudover arbejder jeg med kreative og legefulde metoder, hvis det opleves positivt af klienten.

Desuden har nogle klienter givet feedback på, at Walk-and-Talk fungerede fint for dem, fordi der var for meget uro i kroppen til at kunne have en samtale siddende.

Vi skal skynde os langsomt frem, fordi hvis processen går for hurtigt, kan det føre til, at nervesystemet bliver retraumatiseret, derfor arbejder jeg også med mindfulness og åndedræt for at genetablere kontakten til krop og følelser.


Det er vejen tilbage til livet og måske gemmer der sig et helt nyt liv i en ny fremtid.


Andre temaer og uddannelser

Jeg er uddannet i parterapi hos ID Academy (efteruddannelse) og har taget en fordybende efteruddannelse i chok/traume (Traumespor hos Espen Andli).

Min interesse ligger i arbejde med bevægelse og krop og jeg arbejder også som Body Movement Terapeut, hvor det er kroppen, der er i centrum og ikke det talte ord. 

Jeg har erfaring indenfor spiseforstyrrelser og selvskade.

Jeg underviser i meditation og buddistisk filosofi og holder workshops, der forbinder meditation og kreative værktøjer.
Klientudtalelser

Sandra, kvinde - "Dit nærvær og tilstedeværelse i rummet har givet mig lov til at snakke om det, der har været smertefuldt og fyldt så meget i mit liv. Tak for dig."  Læs mere  Læs mindre

Anna, kvinde - "Tak, fordi du viste mig igen og igen, hvordan jeg bliver ved med at nedgøre mig selv. Nu føler jeg, at jeg er godt på vej til heling."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.