Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Benjamin Kobborg

Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

6 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Metakognitiv Terapi i Århus/Lystrup v. Benjamin Kobborg - Effektiv, skånsom og hurtigtvirkende terapi - Metahus terapi og supervision Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Beskrivelse

Denne mentor har ikke længere en aktiv profil, kontakt support for hjælp med at finde en anden mentor


Metakognitiv terapi - forskningsbaseret, effektiv og skånsom

Den metakognitive terapi er udviklet med udgangspunkt i den kongnitive psykologi og er baseret på videnskabelige studier, der viser dens effekt. Metoden er udviklet af psykologiprofessor fra Manchester Adrian Wells. 


Den metakognitive terapi er anderledes end al anden terapi, fordi den fokuserer på tænkning og opmærksomhed.

Forskningen viser, at psykisk mistrivsel har at gøre med et overdrevet indre fokus og overtænkning. Det lyder simpelt, og er det på sin vis også, men arbejdet med at ændre gamle vaner kræver en indsats og ofte guidning af en professionel behandler.


Terapien er skånsom, fordi man i langt mindre grad, end ved andre former for terapi, dykker ned i fortiden og genoplever sine traumatiske oplevelser, da dette som oftest vil fastholde mennesker i deres mistrivsel. Istedet arbejdes med overbevisning om ens tænkning og med at genvinde kontrollen over sin tænkning.


Terapiformen er særlig effektiv ved stress, udbrændthed, angstlidelser og depression og OCD


Behandlingsformen viser meget gode resultater. Stort set alle oplever en forbedring i deres tilstand, for 70-80 % er bedringen markant. Metakognitiv terapi anvendes til behandling af de fleste psykologiske lidelser fx stress, angst, depression, lavt selvværd, præstationsangst, nedtrykthed, social angst, OCD mm.

Din garanti for høj faglighed: Jeg er uddannet fra og superviseres løbende af Neokognitivt institut, København.

Hvor mange sessioner kræves normalt? Bedring ses normalt efter få sessioner. Et forløb er typisk 8-12 gange - nogle gange lidt mindre andre gange lidt mere. Du binder dig ikke, du har således mulighed for at vurdere effekten løbende og tage stilling til, om du fortsat ønsker terapi.


Om mig


Som terapeut arbejder jeg nærværende, fokuseret og med empati. Jeg tager mit primære udgangspunkt i den metakognitive metode, fordi metoden, for mig at se, rammer hovedet på sømmet, når den arbejder udfra tesen om, at vi ikke skal forsøge at undgå negative tanker og følelser, dem har alle i varierende grad, men vi skal i stedet bevidst arbejde med, hvordan vi håndterer dem på en måde, så vi ikke ender i stress, angst, depression eller det der er værre.


Kører tankerne i ring - er de ude af kontrol?

Mange kender til at tænke - tænke så tankerne kører i ring. Tankerne banker på uophørligt - og synes at tage kontrollen.

Resultatet er, at man grubler og grubler - typisk for at forberede sig på det uventede eller for at løse sine problemer.

Forskningen indenfor den metakognitive terapi  viser, at det netop er denne dynamik, som skaber mistrivsel og sygdom.

I mange terapeutiske retninger bruges det terapeutiske rum til at gruble videre over de ting som presser sig på. Det er fint, hvis der er tale om konkret løsning af problemer, det har vi alle løbende brug for.

Det kan imidlertid hurtigt blive til en sam-grublen hvor man netop forsøger at forberede sig eller løse problemer, som ikke nødvendigvis kan løses. Derfor udebliver de varige resultater også ofte. Man føler sig lettet over, at kunne lette sit hjerte i terapien, men forsætter ufortrødent grubleriet og vedligeholder derved sin mistrivsel.


Som metakognitiv terapeut hjælper jeg dig ud af hovedet og ind i livet, ud af grublerierne og til et fokus på livet omkring dig.


Kontakt mig idag, hvis du ønsker en uforpligtende snak om mulighederne - Jeg tilbyder Gratis forsamtale og du kan også booke en hel eller en halv fysisk session for at blive afklaret.


Metahus tilbyder terapi, foredrag og supervision kun 10 km fra Århus C - i Lystrup - med god offentlig transport og gratis parkering. 


Klientudtalelser

Kvinde 30'erne - "Efter at have kæmpet med afhængighed i nogle år, søgte jeg hjælp hos Benjamin Kobborg / Metahus Terapi og Supervision. Her blev jeg hørt og forstået og der blev arbejdet i mit tempo ud fra den metakognitive metode, som jeg må sige er meget virksom, effektiv og skånsom. Jeg kan kun give min bedste anbefaling!"  Læs mere  Læs mindre

Mand 20'erne - ""Jeg havde igennem 1,5 år ikke kunnet slippe nogle voldsomme oplevelser fra tidligere. De fyldte det meste af min vågne tid og ofte dulmede jeg smerten med alkohol, det virkede bare ikke. Det gjorde til gengæld terapien. Benjamin hjalp mig stille og roligt til at se mine opmærksomheds-mønstre og til at bryde ud af dem. Allerede efter 1-2 sessioner mærkede jeg stor forskel!""  Læs mere  Læs mindre

Mand 40'erne - "Det er ikke altid let at hoppe af tankemylderet, men jeg har efter terapien gang på gang oplevet, at det kun er ved at gå den "metakognitive vej" at jeg får det bedre. Og så bruger jeg jævnligt de øvelser og værktøjer, som jeg har lært og de hjælper en halvgammel grubler som mig, til blive på sporet, eller hurtigt at komme tilbage igen."  Læs mere  Læs mindre

Kvinde 20'erne - "Efter de første sessioner sad jeg lidt med fornemmelsen af, at have fået luft og tid - noget, som havde været en mangelvare i mit liv i en del år"  Læs mere  Læs mindre

Mand 20'erne - "Det virker jo... Jeg kan ikke altid lade grublerierne og tankemylderet være, men når det lykkes, så gør det en stor forskel for hvordan jeg har det - og de konkrete redskaber fra terapien er meget brugbare"  Læs mere  Læs mindre

Kvinde i 20'erne - "Benjamin arbejder professionelt, nærværende og kompetent - og den metakognitive terapi er helt anderledes og meget effektiv"  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.