Tommy Thambour - Psykoanalytiker

Tommy Thambour

Psykoanalytiker

GoMentor 24/7

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Man bliver ikke lykkelig af at gå i en psykoanalyse, selvom det nu ikke er forbudt. Men en psykoanalyse giver en mulighed at gribe sig selv på en anden måde. Tommy Thambour - Psykoanalytiker

Beskrivelse

Velkommen 

Jeg hedder Tommy Thambour.

Jeg er 61 år, psykoanalytiker, lektor og cand. mag.

Jeg er meget erfaren og har praktiseret som psykoanalytiker siden 1988.

Jeg har i mere end 30 år haft samtaleforløb. Nogle korte og nogle langvarige. 


Længden af et forløb bestemmes altid af hvem man er og hvad man slås med. Er man ung og hæmmes af akut eksamensangst bliver forløbet anderledes end hvis man er ældre og kæmper med at gribe livet i dets tredje fase. Dog vil det du møder hos mig altid være en psykoanalytiker.


Psykoanalyse

Der er noget som er ubevidst.

I en psykoanalyse taler man om det, som fylder her og nu, og man taler til en, der hører hvad man siger. Men fordi det er en psykoanalyse vil der også dukke noget uventet op. Nogle gange sammenhænge og forklaringer, som man måske nok viste var der, men som man havde glemt. Andre gange følelser, som man altid har kunnet mærke, men blot ikke kunnet sætte ord på.


Vi har alle en fortælling om os selv. Denne fortælling har nogle holdepunkter. Køn, krop og seksualitet betyder meget. Men også spørgsmålet om at have en plads i livet, og spørgsmålet om at være elsket er centrale holdepunkter. Og det første sted hvor alle disse spørgsmål viste sig var i familien. Vi er altid rundet af en familie. Den kan være nok velfungerende, eller nok så dysfunktionel, men det er den der var, og det at forholde sig til sin familie og dens historie er en del af det, at gribe sig selv.


Selvfølgelig betyder den konkrete livssituation man står i, hvad enten man er ung eller voksen, meget. Livet giver nogle gange nogle stød. Og nogle gange er det lige de stød, der skal tales om. 

Andre gange er der noget dybere på spil. Det være sig symptomer som uro, angst, stress, depression etc., men det kan også være gentagne mønstre, som igen og igen kommer bag på en. Ofte knyttet til nogle bestemte træk i ens kærlighedsliv og sociale liv, eller mangel på samme. Træk som måske hæmmer ens livsudfoldelse. Men det behøver ikke altid at være sådan.


Man bliver ikke lykkelig af at gå i en psykoanalyse, selvom det nu ikke er forbudt. Men en psykoanalyse giver en mulighed at gribe sig selv på en anden måde. En måde der kan give et større spillerum. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.