Henrik Kruse - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Supervisor, Mentor

Henrik Kruse

Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Supervisor, Mentor

Viby, Videosamtale

Personligt fremmøde

Familietjek (i hjemmet) 1.500 kr. Aftal tid

Vil I gerne have et professionelt blik på jeres familie, roller, trivsel og udviklingsmuligheder, så kommer jeg forbi til en fællessamtale omkring spisebordet. Efter samtalen giver jeg et sammendrag af mine observationer og en personlig feedback til dem, der ønsker det. Kræver ingen forberedelse.

Prisen gælder for Århus. Bor I længere væk, tillægges 4 kr. pr. kørt kilometer fra Viby J og retur.

Familiesamtale/behandling 2.500 kr. Aftal tid

Er der opstået et problem i familien, som også berører børnene, kan der være brug for professionel hjælp til at få talt om tingene og finde en løsning eller en farbar vej frem.

Problemet kan fx handle om,

 • generel mistrivsel hos ét eller flere familiemedlemmer
 • sygdom eller tab
 • skilsmisse
 • sammenbragte børn

Behandlingen er bygget op af 3 sessioner, først en 45 min videosamtale med forældrene, herefter en samtale med hele familien i eget hjem på ca. halvanden time, og til slut en opfølgende videosamtale med forældre og evt. børn.

Prisen gælder for Århus. Bor I længere væk, tillægges 4 kr. pr. kørt kilometer fra Viby J og retur.

Café samtale 600 kr. Aftal tid

Har du brug for rådgivning ellers sparring omkring dig selv, dit parforhold, job, eller andet, og foretrækker du en mere uformel ramme for samtalen. 

Jeg mødes gerne med dig på café, bibliotek, eller til en gåtur (i Århus).

Videosamtaler

Mand-til-mand samtale (GoMentor videosession) 500 kr. Aftal tid

Vi mænd kan have brug for at tale direkte, uden først at skulle oversætte til et sprog, som kvinder forstår. Mange af os er heller ikke på hjemmebane, når det handler om at udtrykke følelser ... og slet ikke de mere vanskelige.

Mand-til-mand samtalen er et tilbud til dig om at blive mødt på din maskuline hjemmebane. Og så ta’r vi den ellers derfra.

Måske vil du foretrække, at samtalen bliver telefonisk. Den klarer vi også!

Mentor (GoMentor videosession) 400 kr. Aftal tid

Er du kommet i krise, eller stor du overfor en stor udfordring, tilbyder jeg at være din sparringspartner og mentor over en periode.

Parsamtale (GoMentor videosession) 600 kr. Aftal tid

Knager det i forholdet, eller står I overfor en stor udfordring eller måske et valg, som I har svært ved at overskue, så kan jeg varmt anbefale en samtale.

Ofte vil en enkelt samtale være tilstrækkelig. I vil få nye perspektiver og måske en anden forståelse for hinandens synspunkter og væremåde.

Hjælp til at leve sammen med en mand (GoMentor videosession) 500 kr. Aftal tid

Mænd kan være en stor udfordring at skulle leve sammen med. Mange har en kedelig tendens til at lukke af, når samtalen bliver personlig eller handler om parforholdet, ... eller i det hele taget om følelser.

Har du brug for at få lidt tips og tricks, eller vil du gerne blive lidt klogere på, hvordan din partners psyke hænger sammen, så stiller jeg mig gerne til rådighed som både mand og professionel terapeut.

Kan også anbefales i forbindelse med dating.

Rådgivning om dit barns trivsel (GoMentor videosession) 500 kr. Aftal tid

Man kan let blive i tvivl, om ens barn mistrives og i givet fald, hvad man skal gøre for at ændre situationen. Det kan handle om forhold til søskende eller til en ny voksen i familien. Sygdom eller dødsfald, eller en anden krise, hvor du bliver i tvivl, om dit barn kommer rigtig igennem uden at få sår på sjælen.

Symptomerne kan være forstærket aggresivitet/passivitet og tristhed. Hos mindre børn er reaktionerne ofte forbundet med søvnproblemer, unaturligt stor behov for tryghed og manglende lyst til at være sammen med jævnaldrende.

Én samtale vil ofte være tilstrækkelig til at afgøre, om barnets reaktioner ligger indenfor ‘normalområdet’, eller der reelt er grund til bekymring og yderligere handling.

Under alle omstændigheder vil du få et professionelt blik på situationen og råd til, hvad du kan foretage dig.

Eksistens og tro, ... hvis dit fundament ryster (GoMentor videosession) 600 kr. Aftal tid

Man kan lide af ‘ondt i sjælen’, være i eksistentiel krise, måske endda med angst symptomer.

De faste holdepunkter kan være forsvundet ud af syne, og tvivlen har overtaget styringen.

Udover at være terapeut er jeg uddannet teolog fra Århus Universitet. Jeg har også fungeret som sognepræst i 10 år.  Filosofiske og etiske temaer har altid optaget mig, og jeg har selv været på en lang rejse for at finde mit ståsted.

Har du brug for en samtalepartner med viden og personlige erfaring indenfor de mere filosofiske, spirituelle og eksistentielle temaer, så stiller jeg mig med glæde til rådighed.

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive med din personlige mentor gennem 4 forskellige abonnementer. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

GoMentor 24/7 er en online platform, der tilbyder online terapi og rådgivning. GoMentor 24/7 fungerer på samme måde som traditionel terapi og rådgivning. Den eneste forskel er, at sessionerne på GoMentor 24/7 afholdes online, hvor du både har mulighed for at skrive og tale om din situation og dine problemer gennem videoopkald eller beskeder og livechats, afhængigt af hvilket abonnement du vælger.

Med GoMentor 24/7 sparer du tid og penge. Du behøver ikke at møde fysisk op, hvilket giver dig mere fleksibilitet i din kalender. Sidst men ikke mindst er det en billigere løsning end traditionel terapi med fremmøde.

Fordele ved online-rådgivning:

 • Du har direkte adgang til kvalificeret hjælp fra både psykologer, psykoterapeuter og coaches
 • Du kan forvente en nem måde at kommunikere med din mentor på - chat og / eller videoopkald via sikker og krypteret platform.
 • Du kan tale med din personlige mentor, uanset hvor du er.
 • Du kan planlægge sessioner, når som helst det passer dig.
 • Du kan forvente svar hurtigt – inden for 24 timer
 • Traditionel rådgivning er generelt dyrere end online terapi.
 • Du sparer tid ved ikke at skulle afsted til et fysisk fremmøde.
 • Du modtager svar inden for højst 24 timer. Du behøver ikke vente dage eller uger med at tale med en psykolog, hvilket ofte er tilfældet ved konsultationer med fremmøde.

Erfaren psykoterapeut med speciale i mænd og i familier Henrik Kruse - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Supervisor, Mentor

Beskrivelse

Det, jeg har stor erfaring med og er særlig kvalificeret til falder indenfor området af familie-samtaler, herunder også børns trivsel, og så hele det område, der handler om mænd.


Familier

Min store erfaring og interesseområde er familiedynamik og familiebehandling. Det begyndte med et forskningsprojekt (COSIP), hvor jeg var med til at undersøge børns trivsel i familier, hvor en forælder havde fået kræft. Vi udviklede en samtalemodel, hvor kommunikationen om de vanskelige ting og de nye roller blev mærkbart forbedret efter blot 2 - 3 sessioner. Siden har jeg tilpasset modellen til familier med 'almindelige' udfordringer.

Børn og trivsel

Man kan let blive i tvivl, om ens barn mistrives og i givet fald, hvad man skal gøre for at ændre situationen. Det kan handle om forhold til søskende eller til en ny voksen i familien. Sygdom eller dødsfald, eller en anden krise, hvor du bliver i tvivl, om dit barn kommer rigtig igennem uden at få sår på sjælen.


Symptomerne kan være forstærket aggresivitet/passivitet og tristhed. Hos mindre børn er reaktionerne ofte forbundet med søvnproblemer, unaturligt stor behov for tryghed og manglende lyst til at være sammen med jævnaldrende.

Fokus på mænd - også for kvinder

Mænds psyke og vores særlige udfordringer i forbindelse med kriser, er mit andet store interesseområde.


Vi har så yderliggående og nærmest modsatrettede sider i vores personlighed, at det kan opleves som en indre borgerkrig. For mit og nok de fleste mænds vedkommende, kan det resultere i, at den mere sårbare og følsomme side må leve i skyggen af macho siden, eller helt blive ignoreret.


Min erfaring er, at rigtig mange mænd har stor gavn af mere viden, om hvordan mænd generelt er og reagerer. Det er ofte første skridt til at tage hul på problemstillinger og i det hele få mod på at arbejde med sig selv. Tilsvarende kan kvinder have stor gavn af at vide mere om baggrunden for mænds 'anderledes' reaktioner. 

Baggrund og Kvalifikationer

Jeg er uddannet psykoterapeut fra Kempler Instituttet med speciale i familieterapi.. Senere har jeg bygget ovenpå med kurset i bl.a. systemisk terapi, feedback orienteret terapi, og værdighedsterapi for døende. Jeg er desuden certificeret underviser ved Familielaboratoriet, der bygger på Jesper Juuls pædagogik. Min terapeutiske erfaring strækker sig over 20 år, hvor jeg dagligt har praktiseret samtaleterapi.


Mine personlige udfordringer som mand og den hårde, men givende vej gennem terapi i en overvejende feminin kultur har vagt min interesse for at hjælpe mænd ... og kvinder med deres mænd. Jeg har studeret mande-psykologi i litteraturen, holdt netværksaftner for mænd, holdt foredrag og skrevet flere bøger. 


Ellers er jeg en typisk mand på 59 år, som i en ret sen alder er begyndt at se nærmere mig selv og på den maskuline identitet. 


Jeg ser frem til at høre fra dig - og hjælpe dig med lige det du eller din familie har brug for.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.