Henrik Kruse - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Supervisor, Mentor

Henrik Kruse

Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Supervisor, Mentor

Videosamtale

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Erfaren psykoterapeut med speciale i mænd og i familier Henrik Kruse - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Supervisor, Mentor

Beskrivelse

Det, jeg har stor erfaring med og er særlig kvalificeret til falder indenfor området af familie-samtaler, herunder også børns trivsel, og så hele det område, der handler om mænd.


Familier

Min store erfaring og interesseområde er familiedynamik og familiebehandling. Det begyndte med et forskningsprojekt (COSIP), hvor jeg var med til at undersøge børns trivsel i familier, hvor en forælder havde fået kræft. Vi udviklede en samtalemodel, hvor kommunikationen om de vanskelige ting og de nye roller blev mærkbart forbedret efter blot 2 - 3 sessioner. Siden har jeg tilpasset modellen til familier med 'almindelige' udfordringer.

Børn og trivsel

Man kan let blive i tvivl, om ens barn mistrives og i givet fald, hvad man skal gøre for at ændre situationen. Det kan handle om forhold til søskende eller til en ny voksen i familien. Sygdom eller dødsfald, eller en anden krise, hvor du bliver i tvivl, om dit barn kommer rigtig igennem uden at få sår på sjælen.


Symptomerne kan være forstærket aggresivitet/passivitet og tristhed. Hos mindre børn er reaktionerne ofte forbundet med søvnproblemer, unaturligt stor behov for tryghed og manglende lyst til at være sammen med jævnaldrende.

Fokus på mænd - også for kvinder

Mænds psyke og vores særlige udfordringer i forbindelse med kriser, er mit andet store interesseområde.


Vi har så yderliggående og nærmest modsatrettede sider i vores personlighed, at det kan opleves som en indre borgerkrig. For mit og nok de fleste mænds vedkommende, kan det resultere i, at den mere sårbare og følsomme side må leve i skyggen af macho siden, eller helt blive ignoreret.


Min erfaring er, at rigtig mange mænd har stor gavn af mere viden, om hvordan mænd generelt er og reagerer. Det er ofte første skridt til at tage hul på problemstillinger og i det hele få mod på at arbejde med sig selv. Tilsvarende kan kvinder have stor gavn af at vide mere om baggrunden for mænds 'anderledes' reaktioner. 

Baggrund og Kvalifikationer

Jeg er uddannet psykoterapeut fra Kempler Instituttet med speciale i familieterapi.. Senere har jeg bygget ovenpå med kurset i bl.a. systemisk terapi, feedback orienteret terapi, og værdighedsterapi for døende. Jeg er desuden certificeret underviser ved Familielaboratoriet, der bygger på Jesper Juuls pædagogik. Min terapeutiske erfaring strækker sig over 20 år, hvor jeg dagligt har praktiseret samtaleterapi.


Mine personlige udfordringer som mand og den hårde, men givende vej gennem terapi i en overvejende feminin kultur har vagt min interesse for at hjælpe mænd ... og kvinder med deres mænd. Jeg har studeret mande-psykologi i litteraturen, holdt netværksaftner for mænd, holdt foredrag og skrevet flere bøger. 


Ellers er jeg en typisk mand på 59 år, som i en ret sen alder er begyndt at se nærmere mig selv og på den maskuline identitet. 


Jeg ser frem til at høre fra dig - og hjælpe dig med lige det du eller din familie har brug for.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.