Lene Rønn - Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver

Lene Rønn

Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver

5 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Psykoterapeut/familieterapeut med mange års erfaring inden for Individuelle terapi, Par- og familieterapi og Familierådgivning Lene Rønn - Psykoterapeut MPF, Familieterapeut/-rådgiver

Beskrivelse


Alle mennesker oplever sorger og problemer i livet. Såvel børn som voksne. Nogle gange bliver disse længerevarende eller så belastende, at der er brug for professionel hjælp, for at komme godt videre i livet.

 

Mit navn er Lene Rønn og jeg er psykoterapeut/familieterapeut og har mange års erfaring med:

 • Individuelle samtaler
 • Par- og familieterapi
 • Forældrerådgivning
 • Samtaler med børn og unge

 Nøgleord for mig i samtalen er nærvær, tillid og respekt. Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, og jeg anvender forskellige metoder og redskaber, alt efter hvad der opleves mest brugbart og givende for dig. Hos mig er alle problematikker og tanker vigtige, væsentlige og helt i orden.

 

Jeg tilbyder også Theraplay, der kan anvendes til børn i alle aldre. * læs mere om metoden længere nede

 

Der kan være mange forskellige årsager til, at man vælger at gå i terapi:

 • Følelsen af at relationerne til dine omgivelser, f.eks. din partner, dine venner, er blevet så vanskelige eller kompliceret, at der er brug for hjælp til at komme på sporet igen.
 • Usikkerhed i rollen som forældre eller partner
 • Perfektionisme er et problem – præstationskravene har taget over
 • Udfordringer med at sætte grænser, sige fra og være tydelig i sin kommunikation
 • Dårligt selvbillede – lavt selvværd/selvtillid
 • Føler dig overbelastet og er bange for at gå ned med stress
 • Gentager mønstre som er uhensigtsmæssige for dig
 • Har følt dig trist, ensom eller ulykkelig gennem en længere periode
 • Har følelsen af ikke at høre til
 • Ofte føler dig misforstået og ikke mødt
 • Har svært ved at sige fra
 • Har svært ved at begå dig i det sociale
 • Har knugen i maven og føler dig træt
 • Har præstationsangst, eller bare er ængstelig

 

Parforhold :

 • Oplever jeres parforhold er stagneret eller problematisk
 • Har svært ved at lytte til hinanden
 • Har svært ved at finde fælles kurs
 • Utroskab

 

Forældrerådgivning

Jeg giver rådgivning til forældre, (såvel småbørns som teenagerforældre). Det kan f.eks. handle om:

 • Reaktioner fra barnet som forældrene ikke forstår
 • Barnet synes ikke at være i trivsel
 • Samarbejdet mellem forældrene
 • Fastlåste reaktionsmønstre mellem forældre og barn eller mellem søskende
 • Sammenbragte familier
 • Skilsmisse
 • Forældre som føler sig afmægtige eller usikre

 

Theraplay

Theraplay er en metode som opbygges via leg. Her guides forælderen/omsorgsgiveren og barnet til at opbygge glædesfyldte mødeøjeblikke i en sund afstemt interaktion. Målet er at skabe tilknytning, selvregulering, tillid og skabe glæde og engagement, og derved øge barnets selvværd og opnåelse af et positivt selvbillede.

 

Metoden tager udgangspunkt i barnets følelsesmæssige alder og ikke i barnets faktiske alder.

 

Theraplay åbner muligheder for genoprettende erfaringer og nye muligheder for bedre tilknytning.

 

Om mig

Jeg har arbejdet som selvstændig psykoterapeut siden 2004. Jeg har erfaring i mange forskellige problematikker ved individuel terapi.  Jeg har ligeledes stor erfaring med familier med forskellige problematikker og børn i alle aldre.

Oprindeligt er jeg uddannet lærer og har primært undervist børn med adfærds - og trivselsproblemer.

I 1998 - 2001 tog jeg efteruddannelse på The Kempler Institute of Scandinavia som familieterapeut. På samme institut, tog jeg en overbygning/efteruddannelse for familieterapeuter 2005 - 2006.

Senest er jeg certificeret ved Susan Hart i 1-årig uddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi 2015 - og i jan. 2016 påbegyndte jeg uddannelse i Theraplay og har gennemført trin 1.

Jeg er desuden certificeret hypnotisør og hypnoterapeut.

 

 

Har du spørgsmål om de forskellige terapiformer og vil du høre hvordan jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen øverst.

 

Du kan også forespørge på ledige tider med det samme – Jeg svarer altid hurtigt tilbage.

 

Jeg tilbyder også hjemmebesøg

 

På telefon træffes jeg bedst mellem kl. 8.00 - 9.00

Klientudtalelser

Sofies mor - "Vores datter på 12 år har nu gået i et forløb hos Lene i ca 6 mdr. Sofie har haft angst, og havde store udfordringer i overhovedet at komme i skole. Der er sket en kæmpe forandring med vores datter. Hun trives nu bedre i skolen, - det er dog stadigt svært at fremlægge for hele klassen - men hun gør det, og er glad og stolt når hun kommer hjem. I familien har vi lært at sige pyt og grine kærligt sammen af vores fejl, og i langt højere grad nyde livet og hinanden. Vi kan varmt anbefale Lene Rønn."  Læs mere  Læs mindre

Henrik - "Lene Rønn tager fat om ens liv med nænsom hånd. med oprigtigt indlevelse og interesse får hun med mildhed i stemmen, sagt selv svære ting som aldrig er eller opleves anklagende eller fordømmende. viger man udenom tager hun blidt fat i sagens kerne, og spørger på en ny måde, der altid er oprigtig og åben. Jeg anbefaler Lene Rønn i alle de forhold, hvor livet gør ondt og ikke er forståeligt for en selv eller ens nærmeste. Er man træt af at aben følger med, når man igen flygter fra sine problemer, er et samtaleforløb hos Lene, det der kan sikre nyttige erkendelser, selvudvikling og fornyet energi."  Læs mere  Læs mindre

Jette P - "Jeg startede i individuel terapi, da jeg var ulykkelig og overbevist om jeg ville skilles. Efter et forløb, ændrede vi til parterapi. Jeg /vi lærte at lytte til os selv og til hinanden. Dette er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Er så taknemmelig over mit ægteskab blev reddet. "  Læs mere  Læs mindre

Kathrine - "Jeg vil give Lene mine bedste anbefalinger. Har følt mig enorm tryg fra begyndelsen og vi har kunne tale om alt. Jeg har haft stor glæde af de "redskaber" jeg har fået med hjem og små hjemmeopgaver i forsøget på at ændre negative rytmer. Det har gjort en kæmper forskel for hele min familie, at jeg har gået ude hos Lene "  Læs mere  Læs mindre

Mette - "Lene Rønn er en faglig meget dygtig og professionel familieterapeut. Som terapeut har hun en stor viden om børn, og en stor forståelse for de udfordringer de måtte have. Som menneske er hun varm, forstående og formår at skabe et trygt forum for mig og min søns frustrationer og følelser. Hun er direkte og konkret i hendes rådgivning, hvilket jeg synes gør det nemmere at følge hendes råd og vejledning i hjemmet. På trods af Lenes enorme viden formår hun at gøre det forståeligt og spiseligt for mig, ved at give konkrete og virkelige eksempler fra hjemmet. Min søn er snart 6 år og jeg har talt med Lene Rønn i knap 1 år. Vi startede hos Lene fordi min søn var meget udadreagerende, og ville ikke lade mig trøste og hjælpe ham, hvilket skabte problemer for ham bla i børnehaven. På trods af børnehavens velmenende forsøg på at hjælpe min søn, følte jeg ikke det var tilstrækkeligt. Jeg valgte derfor at tage sagen i egen hånd. Og det har jeg ikke fortrudt et eneste sekund. Det har hjulpet mig rigtig meget med at forstå min søn og hans reaktionsmønstre, hvilket har smittet positivt af på ham og ikke mindst på relationen mellem os. Lene har hjulpet mig med af få troen på mine evner som mor tilbage. Jeg har aldrig og kommer aldrig til at fortryde, at jeg tog kontakt til Lene."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.