Lær at bekymre dig mindre!

Skrevet d. 23-1-2020 13:04:05 af Charlotta Holm - Psykoterapeut MPF, Coach, Stresscoach

Lær at tage kontrollen over din angst!


Lyder det ikke for godt til at være sant? Det skulle man jo tro, men så er det bare ikke… Man kan lære at håndtere sin angst på en måde som gør at du faktisk ikke længere har problemer med angst. Hvis jeg nu skulle prøve at formulere mig lidt forsimplet, så handler det til stor del om din opmærksomhed.


Opmærksomhed


Målet er, at du skal lære dig at styre hvad det er du fokuserer på eller, hvad det er du retter din opmærksomhed mod. Man kan samligne det at blive angst eller nervøs med at få et myggestik. Nu lyder det måske som om jeg foringer din angst, men det er ikke meningen… Men hvad sker det når du får et myggestik (bliver nervøs) hvor retter du din opmærksomhed henne? På myggestikket (angsten) selvfølgelig! Hvad gør du så? Du begynder naturligvis klø på dit myggestik (du begynder bekymre dig). Hvad sker det så? Så klør det ju endnu mere….og det bliver værre og værre.


Det man kigger på vokser….


På samme måde fungerer din angst. Jo mere opmærksomhed du giver til din angst og dine bekymringer, jo mere kommer de til at fylde og plage dig i din hverdag. Det er lige præcis det her vi arbejder med i terapirummet. Vi arbejder med, at lære os, at rette vores opmærksomhed mod det vi har gang i her og nu – selv og din angst gør alt hvad den kan for at få din opmærksomhed! Vi øver os i at forholde os til dine tanker og bekymringer på en ny måde, sådan at det bliver lettere at fokusere på andet end sine bekymringer. På den måde, kan du lære at tage kontrollen over, hvor meget din angst og bekymringer skal fylde hos dig.


Skriv til mig her på GoMentor om du vil lære at komme af med din angst!


Kærlig hilsen

Charlotta  Holm

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.