Hanne Ellegaard - Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

Hanne Ellegaard

Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

3 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Erfaren traumeterapeut tilbyder Chok-traume terapi efter SE-metode. Hanne Ellegaard - Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

Beskrivelse

Denne mentor har ikke længere en aktiv profil - kontakt GoMentor support for hjælp med at finde en anden

  • Stress
  • PTSD – posttraumatisk stress syndrom, fx efter trafikuheld eller vold
  • Depression og angst, herunder panikangst og/eller eksamensangst.
  • Sorg

Chok eller traumer efter ubehagelige hændelser ses desuden ofte efter overgreb, krænkelser, dødsfald m.m.

Om mig
Gennem år har jeg specialiseret mig i posttraumatiske stress reaktioner. Min baggrund er en 4-årig anerkendt uddannelse i psykoterapi samt en 3-årig international uddannelse som Somatic Experiencing® Practitioner - en specialuddannelse i behandling af chok og traumer/PTSD eller symptomer derpå. Er desuden sygeplejerske.

Jeg har adskillige års erfaring og tilbyder først og fremmest psykoterapeutisk behandling for stress og PTSD symptomer, men tilbyder også screening og vurdering (se venligst nedenfor) for disse symptomer. Ligeledes behandling for de symptomer der ofte følger i kølvandet derpå, så som depression, angst, sorg, smerter mv.
Gennem årene har jeg desuden gode resultater med personer der lider af whiplash, rygsmerter, kroniske smerter, fibromyalgi m.m.

Metoden
Metoden er gestaltterapeutisk kombineret med SE-metode (Somatic Experiencing), som er en nænsom metode til forløsning af traumer. Der arbejdes med sanser og kropsoplevelser. Først og fremmest drejer det sig om, at finde dine indre ressourcer samt finde fodfæste, for at du kan være rustet til et nænsomt arbejde med ubehagelige hændelser og undgå panik og retraumatisering. Kroppen taler sit eget sprog og der er ikke noget der er rigtigt eller forkert, kroppen husker.

Hvem kan få posttraumatisk stress?
Posttraumatisk stress kan ramme ALLE, også tidligere helt raske personer. Ikke kun krigsveteraner kan få symptomerne. Efter en traumatisk hændelse kan følge nedsat koncentrationsevne og/eller nedsat hukommelse, svimmelhed, synsbesvær, overfølsomhed for lyd m.m. Hjernen er på overarbejde pga ophobet og uforløst stress. Jeg hører ofte personer sige at "de ikke længere helt er sig selv". I litteraturen er beskrevet  at menensker ofte "Lose their way in the world", efter en traumatisk hændelse. Undertiden kan det vare måneder før symptomerne udvikler sig.

Hvad indeholder en screeningstest?
I screening indgår invaderende symptomer som fx ubehag ved erindring om hændelsen, flashbacks og/eller mareridt. Der indgår undgåelses symptomer som fx "ser ingen fremtid for mig" og/eller "trang til at isolere mig". Og som det sidste indgår vagtsomheds symptomer som fx vagtsomhed, tendens til aggressivitet, søvnbesvær mv. Skemaet indeholder ialt 16 spørgsmål. 

Hvordan foregår en vurdering?
En vurdering foregår hos psykoterapeuten (undertegnede), hvor vi sammen nænsomt nærmer os din voldsomme hændelse, samtidig med at eventuelle kropslige fornemmelser viser sig og er vejledende for hvor hurtigt vi kan gå frem. Kroppen og nervesystemet skal kunne følge med.

Udviklings-og forskningsopgaver
Efter mange års ansættelse som psykoterapeut i Rygcenter Syddanmark, har jeg sideløbende haft udviklings- og forskningsopgaver og har skrevet en del artikler.

 

Behandlingen foregår enten i klinikken Vestergade 39, 4.sal, 5000 Odense C eller i min klinik 10 km nord for Faaborg, Toftekrogen 1, Øster Hæsinge, 5600 Faaborg (300 m fra busstoppested på ruten Odense -Faaborg)

Du er meget velkommen til uforpligtende at kontakte mig telefonisk for yderligere information eller for at få en gratis test (efter skema) for posttraumatiske stress symptomer.

Tavshedspligt
I kraft af min profession har jeg naturligvis tavshedspligt.

Klientudtalelser

Klient - "Ved hjælp af samtaler hos Hanne Ellegaard fik jeg forskellige værktøjer til håndtering af stressende situationer. Krop fortæller meget - så aflæsning af egen krops signaler er en af de stærkeste redskaber."  Læs mere  Læs mindre

Edin - ""Jeg var overrasket over, hvor hurtigt jeg åbnede op for de sværeste minder. Takket være Hanne fik jeg perioder, hvor jeg kom i min drømmeverden. Behandlingen (terapien) var hård, men også god, for det var nødvendigt i mit tilfælde"."  Læs mere  Læs mindre

Diana - ""Jeg er kommet ud på den anden side efter en hård følelsesmæssig opsigelse, hvor Hanne har hjulpet mig med at se hvad jeg er værd, hvad jeg kan. Hun har givet mig energien og lysten tilbage og jeg er sikker på, at det kun bliver bedre"."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.