Hanne Ellegaard - Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

Hanne Ellegaard

Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

3 klientudtalelser

Hos GoMentor foregår alle online-samtaler via en sikker og stabil videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og kortere ventetider. GoMentors platform til online-samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder, at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

Udover vores online videoløsning har du også mulighed for at tilmelde dig vores GoMentor 24/7-service, hvor du kan skrive med din personlige mentor gennem 4 forskellige abonnementer. Denne online platform er også krypteret for at sikre, at samtalerne mellem dig og din mentor er fortrolige.

Online-samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iOS og Android.

GoMentor 24/7 er en online platform, der tilbyder online terapi og rådgivning. GoMentor 24/7 fungerer på samme måde som traditionel terapi og rådgivning. Den eneste forskel er, at sessionerne på GoMentor 24/7 afholdes online, hvor du både har mulighed for at skrive og tale om din situation og dine problemer gennem videoopkald eller beskeder og livechats, afhængigt af hvilket abonnement du vælger.

Med GoMentor 24/7 sparer du tid og penge. Du behøver ikke at møde fysisk op, hvilket giver dig mere fleksibilitet i din kalender. Sidst men ikke mindst er det en billigere løsning end traditionel terapi med fremmøde.

Fordele ved online-rådgivning:

 • Du har direkte adgang til kvalificeret hjælp fra både psykologer, psykoterapeuter og coaches
 • Du kan forvente en nem måde at kommunikere med din mentor på - chat og / eller videoopkald via sikker og krypteret platform.
 • Du kan tale med din personlige mentor, uanset hvor du er.
 • Du kan planlægge sessioner, når som helst det passer dig.
 • Du kan forvente svar hurtigt – inden for 24 timer
 • Traditionel rådgivning er generelt dyrere end online terapi.
 • Du sparer tid ved ikke at skulle afsted til et fysisk fremmøde.
 • Du modtager svar inden for højst 24 timer. Du behøver ikke vente dage eller uger med at tale med en psykolog, hvilket ofte er tilfældet ved konsultationer med fremmøde.

Erfaren traumeterapeut tilbyder Chok-traume terapi efter SE-metode. Hanne Ellegaard - Traumeterapeut, Psykoterapeut MPF

Beskrivelse

Denne mentor har ikke længere en aktiv profil - kontakt GoMentor support for hjælp med at finde en anden

 • Stress
 • PTSD – posttraumatisk stress syndrom, fx efter trafikuheld eller vold
 • Depression og angst, herunder panikangst og/eller eksamensangst.
 • Sorg

Chok eller traumer efter ubehagelige hændelser ses desuden ofte efter overgreb, krænkelser, dødsfald m.m.

Om mig
Gennem år har jeg specialiseret mig i posttraumatiske stress reaktioner. Min baggrund er en 4-årig anerkendt uddannelse i psykoterapi samt en 3-årig international uddannelse som Somatic Experiencing® Practitioner - en specialuddannelse i behandling af chok og traumer/PTSD eller symptomer derpå. Er desuden sygeplejerske.

Jeg har adskillige års erfaring og tilbyder først og fremmest psykoterapeutisk behandling for stress og PTSD symptomer, men tilbyder også screening og vurdering (se venligst nedenfor) for disse symptomer. Ligeledes behandling for de symptomer der ofte følger i kølvandet derpå, så som depression, angst, sorg, smerter mv.
Gennem årene har jeg desuden gode resultater med personer der lider af whiplash, rygsmerter, kroniske smerter, fibromyalgi m.m.

Metoden
Metoden er gestaltterapeutisk kombineret med SE-metode (Somatic Experiencing), som er en nænsom metode til forløsning af traumer. Der arbejdes med sanser og kropsoplevelser. Først og fremmest drejer det sig om, at finde dine indre ressourcer samt finde fodfæste, for at du kan være rustet til et nænsomt arbejde med ubehagelige hændelser og undgå panik og retraumatisering. Kroppen taler sit eget sprog og der er ikke noget der er rigtigt eller forkert, kroppen husker.

Hvem kan få posttraumatisk stress?
Posttraumatisk stress kan ramme ALLE, også tidligere helt raske personer. Ikke kun krigsveteraner kan få symptomerne. Efter en traumatisk hændelse kan følge nedsat koncentrationsevne og/eller nedsat hukommelse, svimmelhed, synsbesvær, overfølsomhed for lyd m.m. Hjernen er på overarbejde pga ophobet og uforløst stress. Jeg hører ofte personer sige at "de ikke længere helt er sig selv". I litteraturen er beskrevet  at menensker ofte "Lose their way in the world", efter en traumatisk hændelse. Undertiden kan det vare måneder før symptomerne udvikler sig.

Hvad indeholder en screeningstest?
I screening indgår invaderende symptomer som fx ubehag ved erindring om hændelsen, flashbacks og/eller mareridt. Der indgår undgåelses symptomer som fx "ser ingen fremtid for mig" og/eller "trang til at isolere mig". Og som det sidste indgår vagtsomheds symptomer som fx vagtsomhed, tendens til aggressivitet, søvnbesvær mv. Skemaet indeholder ialt 16 spørgsmål. 

Hvordan foregår en vurdering?
En vurdering foregår hos psykoterapeuten (undertegnede), hvor vi sammen nænsomt nærmer os din voldsomme hændelse, samtidig med at eventuelle kropslige fornemmelser viser sig og er vejledende for hvor hurtigt vi kan gå frem. Kroppen og nervesystemet skal kunne følge med.

Udviklings-og forskningsopgaver
Efter mange års ansættelse som psykoterapeut i Rygcenter Syddanmark, har jeg sideløbende haft udviklings- og forskningsopgaver og har skrevet en del artikler.

 

Behandlingen foregår enten i klinikken Vestergade 39, 4.sal, 5000 Odense C eller i min klinik 10 km nord for Faaborg, Toftekrogen 1, Øster Hæsinge, 5600 Faaborg (300 m fra busstoppested på ruten Odense -Faaborg)

Du er meget velkommen til uforpligtende at kontakte mig telefonisk for yderligere information eller for at få en gratis test (efter skema) for posttraumatiske stress symptomer.

Tavshedspligt
I kraft af min profession har jeg naturligvis tavshedspligt.

Klientudtalelser

Klient - "Ved hjælp af samtaler hos Hanne Ellegaard fik jeg forskellige værktøjer til håndtering af stressende situationer. Krop fortæller meget - så aflæsning af egen krops signaler er en af de stærkeste redskaber."  Læs mere  Læs mindre

Edin - ""Jeg var overrasket over, hvor hurtigt jeg åbnede op for de sværeste minder. Takket være Hanne fik jeg perioder, hvor jeg kom i min drømmeverden. Behandlingen (terapien) var hård, men også god, for det var nødvendigt i mit tilfælde"."  Læs mere  Læs mindre

Diana - ""Jeg er kommet ud på den anden side efter en hård følelsesmæssig opsigelse, hvor Hanne har hjulpet mig med at se hvad jeg er værd, hvad jeg kan. Hun har givet mig energien og lysten tilbage og jeg er sikker på, at det kun bliver bedre"."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere