Lars Damsgaard, MPF - Psykoterapeut, Gestaltterapeut, Coach

Lars Damsgaard, MPF

Psykoterapeut, Gestaltterapeut, Coach

GoMentor 24/7

2 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Psykoterapeut, Gestaltterapeut, Coach Lars Damsgaard, MPF - Psykoterapeut, Gestaltterapeut, Coach

Beskrivelse

Overvejer du terapi eller coaching?

Det kan være, at du:

  • er i en livskrise
  • har det svært med stærke følelser, og det påvirker relationen til dine næmeste?
  • har problemer med dine nærmeste relationer
  • stress, depression eller angst

Hvis ja, så læs blot videre.


Jeg har særlig erfaring med relationsproblemer selvværd- og vredes problematikker, sorgarbejde og skam, og måske er du kommet til den rette. 

Har du stress, depression eller angst kan jeg hjælpe dig med coaching/terapi ved brug af den videnskabsbaserede metode ACT - Acceptance and Commitment Therapy, som er en af de nyeste oaching- og terapiformer indenfor kognitiv- og adfærdsterapi.


Og måske er det netop nu, du skal lære dig selv og dine egne grænser og mønstre bedre at kende, så du får lettere ved at vælge til og fra i tilværelsen.


De problemer, jeg lige har nævnt, hænger tit sammen. For har du det skidt med dig selv, vil det oftest påvirke din relation til andre mennesker. Og tit er baggrunden for problemerne de samme. Derfor oplever mange, at meget i deres tilværelse bliver lettere, når de begynder at arbejde med sig selv. Og har du for meget uro og for mange gnidninger i dit liv, er der sikkert noget, du skal have rodet op i. Netop det er jeg specialist i at hjælpe med.


Hvilke terapiformer tilbyder jeg?

Gestaltterapi

Med Gestaltterapi arbejder vi helhedsorienteret med, hvordan du har det – og særligt hvordan du har det lige nu.


Terapien forbinder din krop og dine tanker og er særlig effektiv for dig, der enten er meget i dine tanker eller din krop.


Du har brug for balancen mellem krop og sind for at kunne mærke, hvad det gør ved din balance, når du skal træffe et valg. Når du lærer at få krop og psyke til at spille sammen og mærke efter, hvad nuet gør i dig, får du en rettesnor, så du bedre kan finde din rette vej.


Og fordi vi arbejder i nu'et, behøver jeg ikke vide ret meget om din fortid og dine tanker om fremtiden for at guide dig til et liv med ro i krop og sind. Derfor kan vi arbejde med at forbedre dit liv og styrke dine relationer allerede fra første samtale.


Uanset om dit problem er manglende kontakt til sig selv eller andre, kommer problemet tit samme sted fra. For relationsproblemer bunder ofte i, hvad vi har lært som børn. Og måske har du lært nogle uhensigtsmæssige mønstre her. Eller også har du lært nogle mønstre, der ikke virker mere, fordi voksenlivet kræver noget andet.

ACT

ACT er en videnskabeligt baseret terapi og coaching, og bygger på den nyeste psykologiske forskning.

ACT er meget effektiv metode i arbejdet med stress-, depression- og angstproblematikker.

Kernebudskaberne i terapien/coachingen er: Accepter det, der ligger uden for din personlige kontrol, og forpligt dig på handlinger, som forbedrer dit liv.

Målet med ACT er grundlæggende meget enkelt: At hjælpe dig med at skabe et indholdsrigt, tilfredsstillende og meningsfuldt liv, mens du samtidig effektivt håndterer den smerte og stress, som følger med.

De fleste samtaleterapier går ud på at fjerne ubehag, forandre, kontrollere og styre sindet.

ACT er en anderledes behandlingsform som tager afsæt i, at ubehag og smerte er en del af det at være menneske og ikke noget vi skal prøve at undgå.

Budskabet i ACT er at vi skal lære at accepter det ubehag, der ikke kan ændres på eller kontrolleres, at ”holde det” med medfølelse, uden at det forstørres, så det udvikler sig til en egentlig lidelse, alt imens vi vælger at rette opmærksomheden mod et liv baseret på livsværdier. En ACT-behandlings overordnede mål er at fremme psykologisk fleksibilitet.


Det kan du forvente


For mig er det vigtigt, at mine klienter oplever tryghed i terapirrummet, og en terapeut som viser empati og forståelse for dine teamer og samtidig giver dig det modspil der skal til for at du finder løsninger på dine problemer eller temaer. 


Min baggrund og praksis


Jeg er 55 år og bor i Næstved.


Jeg er gift - far og papfar for 4 voksne børn.


Jeg er uddannet og eksamineret Gestaltterapeut ved Nordisk Gestalt Institut - en 4 årig uddannelse, som er anerkendt af Dansk Psykoterapeutforeningen. Derudover er jeg certificeret ACT coach/terapeut.


Jeg praktiserer Gestaltterapi som psykoterapeutisk metode, fordi gestaltterapiens grundsyn passer godt sammen med mit eget, nemlig at vi er uløseligt forbundne med omverden, at frihed er et menneskeligt grundvilkår og at personlig udvikling er et resultat af at undersøge grænsefladen mellem os selv og omverdenen.


Min faglige tilgang er nysgerrig, rolig og respektfuld, forstået sådan at jeg både søger at forstå, respektere og kærligt udfordre det jeg møder.


Jeg har en faglig grundforståelse som jeg bruger til at navigere efter og erfaringer fra mit eget liv, som jeg aktivt bidrager med i terapien.


Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, og følger foreningens og Dansk Psykologforenings etiske regelsæt, hvilket betyder, at jeg som psykoterapeut er underlagt tavshedspligt og løbende går i egen terapi og supervision.


Endvidere er jeg praktiserende coach, og arbejder primært med jobcoaching og lederudvikling. I mit tidligere erhvervsliv har jeg igennem 25 år arbejdet med ledelse i store finansielle virksomheder.


Du er velkommen til at ringe til mig og få en kort snak og høre mere om terapien og hvordan jeg kan hjælpe dig.Klientudtalelser

Frank - "Når der er gået 50 år af ens liv, og man ikke endnu ikke føler at der er kontakt til en selv; at man fonemmer at der er noget som forhindre livet i at blive levet på en mere harmonisk måde; at kroppen fortæller en at der er noget galt, ofte i relationer til andre mennesker; at mindreværdet fyldte for meget - hvad så? Det var blandt andet nogle af de fornemmelser og følelser jeg gik rundt med, og som tit og ofte spændte ben for at se og føle livet som jeg i virkeligheden mere selv syntes at det skulle opleves og leves på. Efter at have læst bogen "det hele handler ikke kun om dig" af Niels Overgaard, fik jeg endelig taget det nødvendige skridt og fik bevæget mig fremad. Jeg, en lettere introvert, gift, børn, hus, villa og vovhund's indehavende mand på 50 år, fik googlet og fandt psykoterapeuten Lars Damsgaard i Næstved og igangsat et forløb, som jeg i dag er lykkelig og glad for blev til noget. Lars har med sine kompetencer, væren og væsen, været med, både som chauffør, men mest som guide, på den udviklings-rejse jeg har været igennem. En rejse, som ikke er slut endnu, men en rejse som har frigjort mig fra de vante reaktionsmønstre og realiseret et langt mere harmonisk liv. Jeg kan derfor kun give mine allerbedste anbefalinger til at indgå et samarbejde med Lars. Og hvem ved, måske det er den bedste investering du nogensinde får gjort!"  Læs mere  Læs mindre

Brian Michel Hansen - "Kan varmt anbefale Lars Damsgaard. "  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.