Andreas Ibsen - Psykoterapeut MPF

Andreas Ibsen

Psykoterapeut MPF

Videosamtale

7 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Jeg er angstterapeut og behandler angst hos unge og voksne. Andreas Ibsen - Psykoterapeut MPF

Beskrivelse

Jeg er angstterapeut og behandler angst hos unge og voksne.


 Hos mig...

 Starter vi altid med at kortlægge din angst, og dine mål med terapien.

 Ved næste møde introducerer jeg min terapeutiske tilgang.

 Vi går herefter i gang med selve det terapeutiske arbejde, som kan gøre dig fri af din angst.

 De første to punkter er gratis og helt uforpligtende.


Min måde at behandle angst på...

tager udgangspunkt i, at angsten har et budskab. Hvis vi udelukkende så angst som en lidelse med en række ubehagelige symptomer som vi bare skulle slippe af med, ville vi dræbe budbringeren inden vi havde hørt beskeden. Min tilgang går udenom midlertidig symptombehandling, som kun giver et pusterum fra angsten for en stund, og arbejder i stedet henimod årsagen og mere langsigtede løsninger. Frihed fra angsten kan erstattes med de ting, du ønsker for dig selv; såsom tryghed, ro og selvsikkerhed.

Det kræver ofte mod at gå til en terapeut og vedkende, at man har brug for hjælp. Det første skridt er altid det sværeste! Når først du har taget valget at arbejde med din angst, har du fortjent at blive fulgt hele vejen.


Der er ingen mennesker, der føler sig helt trygge, første gang de kommer til en terapeut... og hvorfor skulle de også det? Man sidder overfor en fremmed person og skal pludselig tale om ens private liv. Det mest naturlige er at være skeptisk. For nogle kan forestillingen om, at man skal til at tale om sin angst i sig selv give ubehag. Jeg ved at det er afgørende for et succesfuldt terapiforløb, at der er tryghed og tillid mellem behandler og klient.


Derfor er de to første samtaler hos mig gratis og til at lære hinanden og processen bedre at kende.


Min erfaring er at denne proces er mere tryg for dig, da du først herefter skal tage stilling til, om det er mig der skal hjælpe dig fri af angst.

Hvordan foregår det?

Første samtale har det formål, at give mig indsigt i din nuværende situation, muligvis din fortid og din familiebaggrund, og vigtigst af alt: dit mål med at gå i terapi hos mig. Ud fra dette har vi et bedre fundament for at starte terapien op.

Med udgangspunkt i den første samtale vil vi mødes igen kort tid efter. Her vil jeg introducere dig dybere for min terapeutiske tilgang. Jeg sætter naturligvis tid af til, at du kan spørge ind til alt det, du finder vigtigt. Der vil ligeledes være tid til, at du kan prøve terapien i praksis. 

Terapien

I min terapi og behandling af angst, anvender jeg den nyeste viden indenfor hjerneforskning i kombination med evidensbaserede psykologiske teknikker. Terapien veksler løbende i mellem to spor:

I forhold til første spor, er fokus rettet mod hvordan angsten opleves, når det sympatiske nervesystem, hvis opgave er at få os til at kæmpe eller flygte, bliver overaktivt. Ved hjælp af opmærksomhedstræning vil du lære at aktivere det modsatte system, det parasympatiske, som er vores hvilenetværk. I terapien vil du få værktøjer, som gør dig i stand til selv at dæmpe angstens aktivering, og dermed genskabe balance og ro i dit system, inden angsten tager over. At kunne regulere nervesystemet på denne måde, vil opleves som en befrielse, og vil give mere kontrol over symptomerne.

I forhold til andet spor, vil vi sammen undersøge hvad der er årsagen til, at angsten er blevet en dominerende del af dit liv. Gennem psykoterapien vil du få bearbejdet de ting, som ligger til grund for din angst, og som har brug for at blive hjulpet. Så kan du fuldt og helt opleve friheden i dit liv igen.


Har du spørgsmål eller er nysgerrig på, om et forløb hos mig er det rigtige for dig, er du velkommen til at skrive eller ringe. Jeg ser frem til at høre fra dig!

Klientudtalelser

Morten - "Min tid ved Andreas har lært mig meget om hvad angst kan gøre ved kroppen og om hvor, hvorfor og hvordan det viser sig. Jeg har lært at omstille mit mindset efter at have en nysgerrighed og forståelse på hvad der sker indeni i mig når angsten viser sig. Det har været en svær og hård rejse, men det har samtidig været en vigtig oplevelse for mig som person og nu kender jeg mig selv meget bedre. - Det har gjort, at jeg er klart bedre rustet til, at håndtere angsten"  Læs mere  Læs mindre

kvinde - "Forestil dig at du ikke længere har ondt i hjertet og følelsen af, at noget farligt, ikke længere står på spring for at komme efter dig. Du er nu fyldt med følelsen af at være fri indvendig, glad, sprudlende og med mod på at gøre noget du ikke har prøvet før. Andreas TAK fordi du hjalp mig derhen, din tillidsvækkende ekspertise med check på at "holde rummet" i en terapisession, gjorde at jeg turde åbne mig og være i processen til at opnå vedvarende ro, velvære og indre glæde"  Læs mere  Læs mindre

Berit - "For mig har Andreas været en stor hjælp, til at hjælpe mig med at komme igennem nogle store personlige problematikker, som invaliderede mit liv. Han var med sin ro og nærvær god til at skabe sunde og trygge rammer, hvor jeg som klient kunne slappe af, og være tilstede i nuet i egen krop. Jeg oplevede Andreas som meget empatisk og en god forståelse for hvem jeg var, og de udfordringer jeg havde. Han var med mig i mine processer, også hvor det var rigtig svært for mig. Andreas hjalp mig igennem et stort knudepunkt i mit liv, og sammen har vi fået skabt flow igen"  Læs mere  Læs mindre

Josephine - "Det at have gået ved Andreas har givet mig en enorm indsigt i mig selv. Jeg har derfor turde tage nogle store beslutninger i mit liv som ikke havde haft modet til uden dette forløb. Jeg har før været i terapiforløb, men har ikke følt mig tryg eller rummet nok til jeg har kunne åbne mig. Her er jeg ikke bange for at åbne mig i små bidder, og det har betydet rigtig meget for mig. Jeg har nu nemmere ved at stå ved mig selv. Det har betydet alverden for mit liv, mit selvværd og måden jeg nu møder verden på. jeg kan anbefale et forløb her, det har gjort en kæmpe forskel for mig"  Læs mere  Læs mindre

Peter - "Jeg vidste, at jeg ikke havde det godt - men ikke helt hvad der var galt. Så, det var super rart at Andreas tog mig alvorligt og foreslog nogle ting vi skulle prøve. Helt ærligt, nogle af de ting vi lavede virkede temmelig fjollet. Men Andreas er tillidsvækkende, så jeg lod ham tage styringen - og idag kan jeg jo se, at hver øvelse gjorde mig lidt gladere, og at de tilsammen åbnede til de dele af mig, der skulle behandles. Nu er jeg igennem krisen: Jeg har genvundet min livsenergi, fået nyt job, vitaliseret kærligheden til min familie - det eneste jeg er ked af er, at jeg ikke ser Andreas mere: Jeg kom til at holde af ham"  Læs mere  Læs mindre

Lone - "Sammen med Andreas, har jeg oplevet at der har været tryghed og ro til fordybelse. Andreas har hjulpet mig til at gå på opdagelse i mit følelsesliv. Sammen har vi desuden kunnet reflektere kognitivt over det, som jeg mærker. Denne vekselvirkning har været en god proces for mig i forståelsen af mine følelser. Jeg giver de bedste anbefalinger til Andreas"  Læs mere  Læs mindre

Rita - "Jeg startede mit forløb hos Andreas i august 2020. Da jeg startede hos ham, havde jeg rigtig mange ting som skulle tages op og arbejdes med. Jeg gik der 1 gang om ugen, hvor han tog rigtig meget fat i de problemer jeg havde dengang, og lod mig arbejde rigtig meget selv, og gør det stadigvæk. Han gav mig samtidig nogle redskaber, som jeg kunne/kan arbejde med, og som har hjulpet mig rigtig meget set i bakspejlet. Jeg kan varmt anbefale Andreas til andre, så tøv ikke med at kontakt ham, hvis du får brug for en psykoterapeut"  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.