Angst, hvad gør jeg`?

Skrevet d. 7-1-2021 01:42:56 af Melean Schädtler - Coach, Datingcoach, Kærlighedscoach, Parcoach, Skilsmissecoach, ID Life coach, Familieterapeut/-rådgiver, Psykolog

Angst kan jo være utroligt mange ting. I en stor engelsk undersøgelse viste det sig at flere mennesker var mere bange for at holde en tale end de var for at dø. Og sådan er vi mennesker så pudsige men en af de største angst fænomener i os mennesker er angsten for ikke at slå til og angsten for at fejle og disse to angstfænomener kan slå igennem på mange måder. Man kan blive deprimeret og få tvangstanker og blive helt bange og blokeret for at gøre noget i det hele taget. Bare det at gå en tur kan være angstprovokerende. Det er vigtigt at man ikke sætter sig selv i den angstprovokerende situation før man har arbejdet sig frem til grunden for at man føler den og gerne med en professionel rådgiver. Mange mennesker tror at de har angst for noget fordi de forlanger af sig selv at de skal kunne noget som de hverken har planlagt eller øvet sig i langsomt og det er nu sådan, -selv med videnskabsmænd; at de fejler 1000ender af gange før de kommer til et resultat. Derfor kan man generelt sige at angst udspringer af tanken om at man skal kunne noget man slet ikke kender til eller har øvet sig i men bare har bestemt med sig selv at det skal man kunne. Vi mennesker er meget forskellige på det plan alt efter hvilken natur vi har. Nogle mennesker kan gøre noget første gang og har besvær og måske dyb angst for noget andet. Derfor er det vigtigt hvis man oplever angst for noget at gøre noget som man faktisk kan gøre, nemlig tage små skridt på det angstprovokerende område som gør en stærkere dag for dag. Eller det kan også være at man faktisk slet ikke kan li at gøre noget som man alligevel føler man burde gøre og her er det vigtigt at få klarlagt hvorfor man føler en nødvendighed for st gøre noget man ikke holder af at gøre. Disse ting skal snakkes igennem med en rådgiver så vi finder en løsning som er holdbar i længden. Sammen med din rådgiver lægger du en plan for hvad du skal fokusere på for at fjerne angsten.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.