Jette Marie Nielsen - Coach, Familieterapeut/-rådgiver, Supervisor, Stressterapeut, Børn og unge coach

Jette Marie Nielsen

Coach, Familieterapeut/-rådgiver, Supervisor, Stressterapeut, Børn og unge coach

GoMentor 24/7

6 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Jette Marie Nielsen - Coach, Familieterapeut/-rådgiver, Supervisor, Stressterapeut, Børn og unge coach

Beskrivelse

Da de unge ikke kan finde svarene alene, forventer mange at forældrene og de nærmeste voksne kender løsningen. Problemet er bare, at "de gode råd" ofte ikke føles rigtige for den unge. I stedet for at være en hjælp, bliver det starten på konflikt og skænderier mellem dig og din teenager. Som forælder står du fortvivlet tilbage, når du har forsøgt at vende alle muligheder og den unge stadig ikke synes, at det giver mening. Det kan påvirke hele familien og give anledning til diskussioner med din partner og andre børn. Samtidig kan det påvirke dit helbred med søvnløse nætter, hovedpine, ondt i maven, humørsvingninger, trøstespisning, svimmelhed og træthed. Det kan endda være, at du ser nogen af de samme symptomer hos din teenager?


Som forældre kan vi mærke på vores børn, når de ikke trives og alligevel kan det være rigtig svært at få taget hul på en samtale om, hvordan de har det. Ofte lukker de af overfor vores forsøg på tilnærmelser og vi kommer længere og længere væk fra hinanden. Vi kan dermed bare stå på ”sidelinjen” og se på, at vores barn får det sværere og sværere med skole, venner og fritidsjob. Et forsøg på samtale kan ende med en teenager, der går og smækker med døren og efterlader dig endnu mere fortvivlet og magtesløs end før.


Når i ikke kan få talt sammen om det, vokser dine bekymringer ofte i proportioner og du ”ser” dit barn ryge ud i problemer med alkohol, hash og andre stoffer, kriminalitet og ……..! Det løber helt af sporet og du skulle have bedt om hjælp for længe siden!


Heldigvis er det ikke værre end det kan løses!

 

Mentorforløbet:

Mine forløb tilpasses den enkelte person ud fra samtale med den unge selv og/eller forældrene, så vi sammen kan danne os et overblik over, hvad der er brug for. Der kan være tilfælde, hvor vi har aftalt et forløb, hvor den unge skal lære sig selv og sine værdier godt at kende, for at kunne vælge karrierevej og at jeg inde i forløbet erfarer, at den unge udfordres af stress. I disse tilfælde skifter jeg kurs og arbejder med stressen som 1. prioritet for at bane vejen til at lære sig selv at kende.


Forløbet hos mig giver den unge et godt grundlag for at finde sin egen vej - og sine egne svar - ved at arbejde med sig selv. Den unge vil komme igennem forløbet med en succesfølelse, og du vil mærke en forandring, der ender med et forbedret forhold imellem jer. Den unge lærer sig selv at kende bedre end de fleste på deres alder og herunder at: - acceptere at det er ok at begå fejl - forstå andres reaktion - tro på sig selv - blive mere positiv - hvile mere i sig selv - blive bevidst samt acceptere egne styrker og svagheder - og lære at bruge dem - gøre op med dårlige vaner.


I samtalerne stiller jeg spørgsmål, der får den unge til at reflektere over egne holdninger, ser sig selv i forhold til andre, de får små opgaver, de skal forholde sig til inden næste samtale og jeg vil lave forskellige lette NLP øvelser, der skaber forandringer. Samtidig arbejder jeg med en personlighedstypologi, der hedder Enneagrammet, som et yderst effektivt udviklingsredskab.


Vigtigt!

Som velmenende ansvarlige forældre kan vi godt have en overbevisning om, at vi ved bedst, hvad vores børn har brug for. Det er bare ikke altid, at vores børn er af den samme opfattelse og derfor tager jeg altid en samtale med den unge, før vi starter et forløb op. De unge skal selv være indstillet på, at indgå i et forløb og være interesseret, for ellers kan jeg ikke motivere dem til forandringer. Det er den unge selv, der skal gøre arbejdet under min vejledning og guidning. Samtidig får de at vide, at alt hvad vi taler om, bliver imellem os og hvis de har lyst til at medinddrage forældrene, fortæller de selv det, de har lyst til.


De unges tillid til mig, er en forudsætning for udvikling!

 

Min baggrund:

Pædagoguddannelse med efterfølgende mangeårig erfaring med børn og unge samt forældresamarbejde. Erfaring som leder og motivation af personalegrupper, familiekonsulent i familiernes hjem.

Coachuddannelser indenfor NLP, Enneagrammet og stress.

Undervisning i personlig udvikling på sommercamps for unge ml 15-25 år igennem 8 år.

Mor til 3 unge voksne mennesker.


Og sidst, men ikke mindst en STOR PASSION for at guide unge mennesker til en voksenidentitet, de kan træffe vigtige valg ud fra. Under min egen personlige udvikling tænkte jeg mange gange undervejs: ”Tænk, hvis jeg havde vidst noget om alt det her, da jeg var helt ung, så havde jeg undgået mange unødvendige udfordringer!”

 

Tænker du, at dette kunne være vejen ud af dine bekymringer, er du hjerteligt velkommen til at kontakte mig for en afklarende samtale. Jeg tilbyder 30 min uforpligtende og gratis tlf-samtale. Derefter aftaler vi en session på ca 1 time med den unge og jeg til 850,- kr, til at afklare om vi er et match.


Efterfølgende tilbyder jeg udviklingspakker på 3 sessioner á 2.400,- kr og 5 sessioner á 3.750,- kr. der kan være tale om at forlænge forløbet enten med enkelte sessioner med betaling pr. gang eller en ny pakke.

 

Klientudtalelser

Cecilia 17 år - "Før jeg mødte Jette, følte jeg, at det var rigtig svært at snakke om følelser og jeg gik allerhelst med dem for mig selv. Hvis nogen spurgte ind til mine følelser, især dem der var lidt svære at tale om, var de heldige, hvis de fik noget brugbart ud af mig. I takt med, at jeg gik alene med en masse følelser, blev jeg trist og udmattet og ville allerhelst ligge i min seng, under en dyne og skamme mig - for jeg var jo den eneste, der havde det sådan. Min første samtale med Jette var en rigtig stor øjenåbner for mig. Hun lærte mig at skelne mellem de ting, der var vigtige og hvilke ting, jeg godt kunne lægge på hylden. Hun hjalp mig med at finde rundt i alle mine tanker - gode som dårlige. Da hun introducerede mig for enneagrammet, gik det op for mig, at det ikke kun var mig, der gik rundt og havde det skidt en gang imellem, men at det faktisk er en helt normal ting, især når man bliver presset. Jeg er rigtig glad for, at hun introducerede mig til enneagrammet. Det gjorde, at jeg indså, at alle mennesker har dårlige og gode sider. Og hun lærte mig at elske alle sider af mig selv. Endnu engang tak! "  Læs mere  Læs mindre

Kittie, mor til Helena - "Helena var en almindelig teenager, der til tider havde svært ved at udtrykke sine følelser, og ofte følte sig lidt anderledes, misforstået eller overhørt både i skolen, blandt veninder og i familien. Helena har ikke gjort ’teenage-oprør’, men lukkede sig i stedet inde i en uigennemtrængelig skal. Efter forløbet hos Jette var hendes indstilling til sig selv ændret. Hun fik lige som defineret sig selv og sin rolle. Fandt ud af, at der er andre som hende selv, og at hun ikke var ’alene’. Hun blev mere glad og fri. Det gav selvværd, mod på og tro på at være sig selv, ikke føle sig anderledes og udenfor. Hun turde se på uhensigtsmæssig adfærd og gøre noget ved den. Helenas liv blev på mange områder lettere at håndtere. Herhjemme har det givet mange, lange, gode og positive snakke om at være Helena og være en del af hendes omgivelser. Det har bragt os meget tættere sammen og skabt en langt større forståelse og respekt for hinanden og hinandens adfærd. "  Læs mere  Læs mindre

Nikolaj, 25 år - "Jette er meget åben, imødekommende og venlig. Hun er meget smilende, positiv og humoristisk. Hun er meget omsorgsfuld og opmærksom på andres behov og lytter interesseret og koncentreret. Hun har altid skabt en tillidsfuld og fortrolig atmosfære, så jeg har følt mig afslappet. Hun er god til at finde frem til det egentlige problem og komme med forskellige handleforslag til løsning af problemer, så det bliver mere overskueligt. "  Læs mere  Læs mindre

Stephan, 24 år - "Før manglede jeg forståelse for folks handlemønstre og motiver og var meget blind for mange af mine egne. Jeg havde ofte konflikter med mine forældre og klassekammerater og jeg tog en masse kampe, som ingen mening gav i min situation. Jeg har altid bekymret mig over, om jeg vil kunne finde drivet til at gøre de ting, jeg drømmer om, inden det er for sent. Jeg er blevet mere selvbevidst og lytter nu mere end jeg taler. Jeg har lært mig selv godt at kende og forstår både mig selv og andre langt bedre end før. Jette har altid udvist varme og åbenhed. Hun har været en kæmpe støtte og har udført et så fantastisk vigtigt arbejde, at man nok ikke helt forstår dimensionerne af det. Der har altid været en fantastisk god og hjertelig stemning, så man med det samme følte sig velkommen og åbnede sig. Hun tør at gå ind og prikke til ens ømme tå/ubevidste mønstre og – uden at dømme – tage snakken om det på et sagligt og dog kærligt niveau. Det har for mig været uvurderligt!” "  Læs mere  Læs mindre

Helena, 22 år - "I en alder af 17 år var jeg, som så mange andre teenagere, ganske forvirret over konceptet at blive og være voksen. Jeg havde en forventning om, at jeg ville opdage, hvad det ville sige at blive voksen. At jeg selv stod for de afgørende beslutninger i mit liv og havde ansvaret for det, gav meget lidt mening i det rod, jeg generelt oplevede i mit hoved. Jeg syntes bestemt ikke, at jeg havde styrken eller evnerne til det. Trods trygge rammer hjemme, havde jeg svært ved at få forklaret eller fortalt, hvad jeg oplevede. I mit forløb lærte jeg, at jeg, for det første ikke var den eneste, der var så forvirret over livet, og for det andet, lærte jeg nogle værktøjer til at tale med andre om det og håndtere det. Det, at jeg lærte at fortælle min omverden, hvordan jeg havde det gjorde også, at jeg fik det langt bedre. Fornemmelsen af at sidde alene med nogle ting som ingen forstod, forsvandt gradvist i takt med, at jeg talte mere og mere om de ting, jeg gik med. Jeg fandt samtidig en styrke i mig selv, så de beslutninger jeg skulle træffe om mit eget liv og det ansvar der fulgte med, ikke længere virkede uoverskuelige. Det er ikke helt forkert at sige, at jeg fandt mig selv. Jeg er stadig usikker på mange ting omkring mit liv, men jeg fandt en styrke til at stole på de tanker, jeg havde, og til at stole på de ting, jeg gjorde. Igennem hele forløbet står Jette som et velkendt ansigt. Jeg mødte hende første gang på en sommercamp i 2011, hvor hun fungerede som et roligt og fast standpunkt igennem hele turen. Det var for mig en kæmpe støtte, at hun har været der igennem hele mit forløb. Jette virker altid glad, venlig og imødekommende, når jeg ser hende. På trods af det professionelle forhold er min oplevelse af Jette, at hun er en varm og åben person. Hun skaber nogle trygge og rolige rammer, hvor jeg tør være privat og åben. "  Læs mere  Læs mindre

Christine, 17 år - "”Jeg ville gerne have en bedste veninde, der forstod mig og jeg ville gerne have en kæreste, men jeg var ikke så god til at snakke med folk. Jeg var bange for, at jeg aldrig ville få en ven og altid være alene. At jeg ikke ville finde ud af, hvem jeg er og at jeg ville fejle og ikke passe ind i en ny klasse. Nu har jeg accepteret, hvem jeg er og at jeg godt må lave fejl. Jeg kan se, hvorfor andre og jeg selv reagerer, som vi gør og jeg forstår mine klassekammerater meget bedre. Jeg kan tænke over, hvad jeg kan sige til dem. Jeg fandt ud af, at jeg slet ikke passede til mit nye gymnasium og har skiftet. Jeg går på forfatterskole, går i en musikklasse på gymnasiet, tegner i fritiden og skal nok snart være hjælpetræner til vandpolo. Jeg har lært at forstå, hvorfor jeg tit slår mig selv så hårdt over fingrene, når jeg laver fejl. Jeg prøver at acceptere mine følelser mere og udvikle mig selv, så jeg kan få et godt liv. Jette er god til at opfange, når man har det skidt og har ikke problemer med store følelser. Hun har en stor viden og giver gavmildt ud af den. Hun er god til at være til stede og sige sin mening.” "  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.