Om at øve sig i at øve sig

Skrevet d. 8-10-2021 17:26:18 af Rikke Plum - Cand. Pæd. Psyk, Coach, Mentor

Noget af det, jeg ofte minder mine klienter om er, at når de gerne vil et andet sted hen i livet, så skal de øve sig. Det kan virke ret banalt, men det kan faktisk være svært at kigge på egen adfærd og egne tanker med et mildt fremfor dømmende blik og være medfølende de gange, hvor kursen ”driller” og stolt af de gange, hvor det lykkedes at sætte kursen rigtigt. Det råd vil jeg gerne give til mig selv. Jeg synes nemlig, at det sværeste ved at gå selvstændig er, at man skal gøre uopfordret opmærksom på sig selv - al det med reklame og marketing – det synes jeg godt nok er svært. Så nu øver jeg mig med en lille reference her på bloggen:


”Jeg har været i et forløb hos Rikke. Det har været helt fantastisk. Jeg har været i forskellige former for terapi gennem årene, men har sjældent mødt så empatisk et menneske som Rikke. Og så er hun aldeles professionel i forhold til, hvad hun siger og ikke siger. I det hele taget er hun bare et totalordentligt menneske med sin moral og etik helt i orden. For mit vedkommende har det været helt utrolig vigtigt at blive anerkendt .. forstået og mødt i det jeg står i og har kæmpet med og kæmper med. Den anerkendelse og forståelse har jeg virkelig mødt her. Og det er ikke noget jeg på nogen måde har skullet fiske efter .. langt fra... den har bare været der fra starten. For jeg har nemlig tendens til at gøre mig selv i bedre humør og at se ud som har det meget bedre end jeg reelt altid har det .. og det har jeg bare slet ikke haft brug for her. Og så er jeg mange gange blevet gjort opmærksom på hvor mange ressourcer, jeg rent faktisk har og blevet gjort opmærksom på, at jeg kæmper helt vildt. Jeg er dybt taknemmelig". (Kvinde 49 år)

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.