Jeg kan hjælpe dig

Skrevet d. 15-8-2019 22:08:11 af Aida Mansoor - Psykoterapeut MPF, Parcoach, Skilsmissecoach, Børn og unge coach, Stresscoach, Traumeterapeut, Tankefeltterapeut

Regnestykket behøver ikke at gå op

 

 

Jeg er sikker på at du kan genkende nedenstående, og måske har oplevet det på et eller andet tidspunkt. 

Jeg har altid gået rundt med en eller flere drømme om at gøre noget i forskellige faser i mit liv, men i stedet for at bare gør det så har jeg hele mit liv valgt at udsætte de drømme.

 

Jeg sad fast ...

Jeg sad fast i et ægteskab kun fordi jeg ikke turde tage beslutningen, jeg sad fast i et arbejde som ikke gav mig de udfordringer jeg ønskede, jeg sad fast i en offerrollen efter en skilsmisse og en rolle som alenemor, og jeg kan blive ved med at komme med eksempler.

Det gik op for mig, at det eneste, der forhindrede mig i at tage tage en beslutning, var, at jeg enten ikke troede, det kunne lade sig gøre, eller usikkerhed i forhold til udfaldet, altså det ukendte. 

Jeg gik altid efter det der var synligt og trygt. Jeg kalkuleret altid således at “regnestykket” skulle gå lige op. 

 

Forhindringer og undskyldninger...

Vi har tilbøjelighed til, at anse vores forhindringer og undskyldninger for, at være de bedste begrundelser, der findes til ikke at gå efter vores drøm. 

De typiske forhindringer og undskyldninger som vi som regel falder for er bl.a. manglende selvværd, manglende handlekraft, frygt for andres mening, frygt for det ukendte, frygt ikke at gøre det rigtigt. Derudover spiller vores opvækst og de værdier vi har med os også er væsentlig rolle i forhold til hvad er rigtigt, hvad er forkert, hvordan vi burde leve osv.
Skab din motivation...

Min pointe er at motivationen er nøgle til at tage det første skridt og ikke lytte til ens forhindringer og undskyldninger. Når du er motiveret, så er du nået et punkt, hvor du er parat til at bryde de forhindringer og undskyldninger og skabe stabile skridt til at realisere din drøm.

Du kan skabe din motivation når du er klar til at skabe en forandring. Du er klar til forandring når du har har truffet en beslutning om forandring, en beslutning om, at nu skal der ske noget!

 

 Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.