Ditte Rittmeyer-Müller - Psykoterapeut

Ditte Rittmeyer-Müller

Psykoterapeut

5 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Ditte Rittmeyer-Müller - Psykoterapeut

Beskrivelse

Jeg er psykoterapeut og benytter mig af Sisifos metoden; psykoanalyse/psykosyntese og har speciale i spiseforstyrrelser. Denne karrierevej er blevet min skæbne, efter et liv, hvor jeg i over 20 år misbrugte mad. Mit liv var fuldkommen gået i stå fordi alting handlede om mad, kalorier, udseende, vægt, træning, restriktiv spisning, overspisning, opkastning og et enormt selvhad.


Jeg er specialist i ortoreksi, anoreksi og bulimi, da disse var mine primære symptomer, men jeg har også stort kendskab til nervøs tvangsspisning (BED) og megareksi, og mekanismerne er oftest de samme ved alle spiseforstyrrelser.


Min største glæde er nu, at jeg kan vende mine negative erfaringer fra et langt liv med sygdom til noget positivt, hvor jeg hjælper andre tilbage til et liv, der ikke bare handler om at overleve, men om at leve.


Mine klienter finder stor tryghed i at de kan spejle sig i mig, at jeg forstår deres udfordringer, at jeg selv har været der, at jeg ser dem og kan støtte dem.


At leve med én der har en spiseforstyrrelse, er utrolig svært og frustrerende for hvorfor kan vedkommende ikke bare tage sig sammen? Det kan skabe mange konflikter og gør blot spiseforstyrrelsen værre. Det er utrolig vigtigt at have opbakning og forståelse fra familie og partner, hvis terapien skal lykkes og derfor tilbyder jeg også parterapi og terapi til pårørende, hvor vi sammen får sat fokus på udfordringer og løsninger. Jeg vil gerne hjælpe de pårørende, som føler sig magtesløse og uforstående, hjælpe til bedre at forstå og få værktøjer til hvordan svære situationer kan håndteres.


Dette burde ikke være nødvendigt at skrive, MEN drenge/mænd kan også udvikle en spiseforstyrrelse. Desværre føler de sig oftest ikke hjemme i de gængse behandlingstilbud, da disse typisk er henvendt til piger/kvinder. Alle uanset køn er velkomne og bliver forstået hos mig.


Terapien

Modsat det offentlige behandlingssystem, tror jeg ikke på lappeløsninger og symptombehandling. De klienter der evt. indlægges, bliver udskrevet og kaldt raske, når de rammer den vægt der ifølge BMI kan kategoriseres som normal. Problemet efter min mening er bare, at hvis årsagen til spiseforstyrrelsen ikke er fundet og bearbejdet, nytter det ikke noget, for man har det stadig skidt, livet er stadig svært og spiseforstyrrelsen vil vende tilbage, og oftest med fornyet styrke.


Jeg kombinerer min terapeutiske metode med min Bachelor i Ernæring og Sundhed og tilbyder en holistisk behandling, der sætter fokus på flere områder; den er primært baseret på samtale samt elementer af adfærdsterapi og kostterapi tilpasset hver enkelt klients situation og behov her og nu. Den skræddersyes til lige netop dig. Det eneste du som klient skal gøre, er at være ærlig og åben og så er det min opgave, at styre forløbet sammen med dig og finde den sande årsag til din spiseforstyrrelse.


Måske findes årsagen i fortiden, det kan være udfordringer i nutiden eller angst for fremtiden, som hindrer dig i at være den sande udgave af dig selv, men oftest er det en kombination af dem alle. Gennem terapien vil det dog blive tydeligt, hvad den virkelige årsag er, for det er meget sandsynligt, at det er noget andet end du troede. Først efter en accept og forståelse af dette, kan vi sammen arbejde på helt at fjerne din spiseforstyrrelse og på den måde gøre dig fri og i stand til at vende tilbage til livet.


Det lyder måske nemt, men især spiseforstyrrelser er meget svære at komme til livs og man skal være indstillet på, at et terapeutisk forløb bliver langvarigt og hårdt. Det kræver vilje og mod.


Du er meget velkommen til at kontakte mig for at afstemme kemien og høre nærmere.


Betaling

Betaling foregår kontant eller via mobilepay efter hver session.


Afbud

Afbud meldes på mail, sms eller telefonisk senest 24 timer før den aftalte tid. Ved for sent afbud eller udeblivelse betales fuld pris.


Samtalerne foregår i Sisifos Center for Psykoterapi, Frederiksberggade 10, 4.sal, 1459 Kbh K og som supplement tilbyder jeg også online behandlinger.

Klientudtalelser

Nanna - ""Da jeg første gang mødte Ditte, havde stress og angst et jerngreb i mig, mit indre var i kaos, og jeg havde et behov for kontrol, der kom til udtryk som en restriktiv spiseforstyrret adfærd og strenge motionsvaner. Jeg havde det i bund og grund elendigt. At kontakte Ditte var første gang jeg rakte ud efter psykisk hjælp, og jeg vidste ikke, hvad jeg kunne forvente af forløbet. Til min første session var jeg ikke i stand til så meget andet end at græde, men fra første møde følte jeg en tryghed i Dittes nærver. Der blev hurtigt skabt kontakt og fortrolighed. Noget af det mest givende ved Dittes terapi er hendes enorme engagement og brugen af paralleller til hendes egen historie med spiseforstyrrelse - man føler sig ikke placeret i den varme stol, men i stedet hørt og forstået af et menneske, som har stået med lignende indre konflikter. Via vores mange samtaler har jeg opnået større selvindsigt, fået forståelse for mine handle- og tankemønster og lært at "kontroltab" ikke nødvendigvis er et tab, men en måde at nyde livet på. Med Dittes hjælp står jer nu et meget bedre sted i livet og føler oprigtigt, at jeg har det godt igen. Tak for hjælpen og støtten Ditte""  Læs mere  Læs mindre

Tina, mor til kvindelig klient - "Min datter lider af ortoreksi, og hun har rykket langt indtil nu baseret på sine samtaler med Ditte. Tak!"  Læs mere  Læs mindre

Tine og Jesper - "I arbejdet med min spiseforstyrrelse var en del af processen at min mand skulle involveres, både så han forstod hvad jeg gennemgik, men også så han fik mulighed for at fortælle hvordan han tænkte og følte. Grundlæggende var det også rigtig vigtigt at styrke vores kommunikation, så det der er svært at forstå og tale om bliver nemmere og mindre farligt at gennemgå sammen. Det har Ditte faciliteret til fingerspidserne, og foruden at min mand og jeg nu er på samme side i forhold til min process, så er hele vores familieliv blevet tryggere. Vi kan efterhånden håndtere det meste sammen."  Læs mere  Læs mindre

Morten - "Ditte er utrolig rar og imødekommende. Hun er meget tillidsfuld og god til at pejle sig ind på det der er relevant for mig. Hun ser mig som jeg er og forstår hvornår der skal skrues på hvilke knapper. Hun sætter mig på hårdt arbejde og lader mig være den der opnår målene og det giver en følelse af fremskridt og selvværd at arbejde på den måde. Jeg kan varmt anbefale Ditte som terapeut og medmenneske og hvis du trænger til at få bugt med såvel gamle som nye skeletter, er hun klart det rigtige sted at starte. "  Læs mere  Læs mindre

Stinna - "Ditte gav mig troen tilbage. Hun hjalp mig til at finde vejen tilbage til mig selv efter en lang og svær tid med en altoverskyggende spiseforstyrrelse. Hun hjalp mig til at finde ud af hvor jeg skulle bruge mine kræfter, og gav mig drømmene tilbage. Hun er meget omsorgsfuld og forstående, og hun kan også være skarp når jeg trænger til at vågne lidt op. Hun er en god samarbejdspartner, der sikrer at processen bliver min egen, samtidig med, at hun altid står der hvis det brænder på."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.