Doris Skovrup - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut

Doris Skovrup

Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut

Videosamtale

3 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Som systemisk integreret familieterapeut hjælper jeg dig med at lave nye fortællinger her i livet. Doris Skovrup - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut

Beskrivelse

”Du har ressourcerne til at komme videre. Du ved det bare ikke endnu.” Doris Skovrup.

Jeg tror på, at vi kan vende de fleste omstændigheder og knubs til noget brugbart, udelukkende ved at vi lærer os selv, hvordan vi skaber en ny bevidsthed omkring vores problem.


 • Vil du gerne være herre i eget hus?
 • Er du ensom?
 • Føler du dig ofte utilstrækkelig?
 • Driver dine børn dig til vanvid?
 • Lider du af depression?
 • Har dine fobier eller din angst taget magten over dit liv?
 • Lever du med en psykisk diagnose - eller sammen med en mor eller far, som er psykisk syg?
 • Har afhængigheden taget magten fra enten dig eller din familie?
 • Har fortiden sat sig fast i kroppen? 


Kæmper du med nogle af disse problematikker, så skal du blot være rolig. Du er ikke den eneste, og der er altid hjælp at hente.


Oftest så har du ressourcerne indeni dig selv til at komme videre eller til at løse problemerne – du ved det blot ikke endnu. Jeg hjælper dig med at lave dine nye fortællinger her i livet.


I min praksis har jeg gode erfaringer med, at hjælpe mennesker med psykiske lidelser ved at se sygdommen udenfor personen, så mennesket bagved kommer til syne. Den narrative metode øger aktiviteten i hjernen, og hjælper dermed personen til at tage ansvar for eget liv og handling.


Jeg har gode erfaringer indenfor:

 • Angst
 • Stress
 • Skizofreni
 • Borderline
 • ADHD
 • Misbrug
 • Depression


Choktraume terapi:

Jeg arbejder med kroppens ressourcer, og oplevelser forløses. Det giver dig frihed til, at bestemme over eget liv.

Husk alt kan ikke tales ihjel, kroppen glemmer aldrig.


Systemisk narrativ terapi:

Systemisk narrativ terapi handler om, at du fortæller nye historier, og siger farvel til de gamle. Sagt meget simpelt, så arbejder jeg med det udgangspunkt, at dine vanskeligheder/dit problem sættes uden for din person. Jeg fokuserer på, at du bliver opmærksom på alle de ting, situationer og steder, hvor dit problem ikke holder dig tilbage, eller bremser dig i at leve dit liv.


Meta kognitiv terapi:

Metakognitiv terapi har den holdning, at den anskuer vores psyke som resten af vores krop. Kroppen hos os mennesker er i stand til at hele sig selv, så hvorfor skulle vores psyke ikke også være det?  Det handler om, at vi må begrænse hvor meget vi tillader os selv at pille/gruble over de ting vi har med os i baggagen. Metakognitiv terapi handler altså om at tænke mindre og leve mere, og at lære at begrænse sig i forhold til de grublerier der er forbundet med de lidelser vi som mennesker nu døjer med.


Familietjek:

Vi står alle engang imellem i situationer med vores børn eller med vores kone og mand, som vi simpelthen ikke orker mere, eller som vi gerne vil løse på en mere konstruktiv måde end hidtil. Uanset situationen og uanset hvilken måde din familie takler problemerne på, så kan det være en god ide, at få en snak og et familietjek.


Når alle i familien får vejledning og hjælp er det muligt at forandre den måde i er sammen på i jeres familie.


Børn:

Det er ikke kun voksne, der i dag skal præstere og følge med i, hvad der foregår på arbejdet, derhjemme og blandt vennerne. Vores børn er også kommet på arbejde, og har meget lidt tid til bare at være. Det er ikke altid nemt, at kunne følge med eller nå det hele. Værst er, hvis vores børn går rundt og tumler alene med sine tanker, og føler sig utilstrækkelig eller overset.


Når børn føler sig forkerte, oversete, utilstrækkelige, udenfor m.m. så er det tit fordi der er noget eller nogen, som børnene er usikre på, og som de ikke helt forstår. 


Voksne:

Uanset dit problem, og det du kæmper med, og hvordan du føler det indeni, så kan jeg hjælpe dig med at du bliver fortrolig og tryg ved dine tanker. Derved skaber du nye spor, og en ny bevidsthed omkring dig selv og din situation. Du kan sige, at vi sammen snakker problemet ned, så det ikke længere er et problem, og derved heller ikke noget, som du skal kæmpe med hver dag.


Om mig:

 • Jeg har 25 års erfaring inden for arbejdet med børn og unge med specielle behov ved bl.a. Tønder Kommune.
 • Mine spidskompetencer er inden for familieterapi og psykiske diagnoser, såsom skizofreni, borderline og ADHD.
 • I 2006 blev jeg eksamineret familieterapeut og har siden videreuddannet mig inden for grupper, unge, børn, familier.
 • Åbnet selvstændig klinik 2016

Du kan altid starte med at kontakte mig enten på telefon eller mail, og så kan vi tage en snak om, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig eller en du kender. Ring til mig – jeg glæder mig til at snakke med dig.


For at aftale en tid, kontakt mig endelig pr. telefon, da jeg er fleksibel med mine arbejdstider.

Klientudtalelser

Familien fra Bramming - "Vi er i dag en familien i god trivsel, og vi kan varmt anbefalde alle, at bruge Doris og hendes metoder. Vores dreng fik konstateret ADHD. Vi kontaktede Doris, hvor vi blev hørt, set og anerkendt. Hun talte i et forståeligt sprog, hvor alle kunne være med. Ole arbejdede med at få sat sin sygdom uden for sig selv, han gav den sågar et navn “SNAKKE COMPUTEREN” på grund af, at det var det, der var hans største problem. Vi fik redskaber i familien til at kunne støtte Ole og resten af familien, og så han ikke fik så megen negativ kontakt med andre. Vi kom også til at se Ole på en anden måde, hans sygdom kom i baggrunden, så vi kunne få øje på alt det andet Ole kunne."  Læs mere  Læs mindre

Mor til 3 - "Jeg kan varmt anbefalde metoden og Doris, hun er en varm og anderkendende person med høj faglighed. Jeg er en mor med en psykisk sygdom. Ved hjælp af Doris’ metode kunne jeg sætte min sygdom uden for mig selv, og derved bedre se hvad den gjorde ved mig, og ikke mindst hvordan jeg kunne arbejde med den. Idag er der ro i familien, børnene er ikke længere i alarmberedskab. Jeg kan tale åbent om min sygdom, og ved også, at det ikke er børnene der er noget galt med."  Læs mere  Læs mindre

Familien Pedersen - "Tak for din kamp for vores familie, den vil vi altid huske. Vi er en familie på 3 børn og to voksne, som har fået familietjek hos Doris. Doris brugte metaforer i sit arbejde, hvilket har gjort, at vi bedre kan huske det vi har lært. At kunne sætte billeder på, er en super god metode. Vi er hende dybt taknemmelig, og vil varmt anbefale hende til alle."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.