Skal du finde tilbage til din eks?

Skrevet d. 4-8-2020 19:55:31 af Stine Gram - Coach, Kærlighedscoach, Datingcoach, Mentor, Mentaltræner

Hhhmmm … bum bum … Skal du mon finde tilbage til din eks? Her får du fire perspektiver, som du måske kan reflektere over, når du gerne vil blive klogere på dette spørgsmål.


For det første:

Vi slår ikke op for sjov – der er altid en grund til et brud. Der var noget i dit forhold, der ikke fungerede. Ellers var der ikke et brud. Jo mere du minder dig selv om de ting, der gjorde dig frustreret og ulykkelig, jo mere står det klart for dig, hvorfor I ikke skal være sammen. Mind dig selv om disse ting, når savnet bliver for stort, og kroppen higer efter at røre ved ham igen. Vil du betale den pris for at finde tilbage til ham igen? Er du virkelig villig til at give afkald på de ting, du måtte give afkald på, da I var sammen? Måske var det endda ting, der er helt grundlæggende for dig, så du ikke ville blive lykkelig, hvis du gav afkald på dem. Fx har du måske brug for empati og nærvær, og din ekskæreste var mere distanceret og uforstående over for dit behov for at dele svære følelser, hvilket fik dig til at føle dig konstant ensom. Vil du betale den pris, at du i et forhold til ham må indstille dig på at være ensom hele tiden?


For det andet:

Det er okay at savne – uden at man skal finde tilbage til hinanden. Mange tror, at når de savner en eks, er det ensbetydende med, at den person alligevel var rigtig for dem. Ellers ville de vel ikke savne vedkommende. Det er bare ikke rigtigt. Savn er en helt almindelig konsekvens af at miste. Savn opstår, fordi der trods alt var noget, der var godt i forholdet (bare langtfra nok). Savn opstår også, fordi du havde en forestilling om, hvordan det skulle være, men bare ikke blev. Og det er en sorg i sig selv. Her handler savnet mere om savnet af drømmen og ikke så meget personen eller dét, I reelt havde sammen. Men det kræver, at du virkelig mærker efter og bliver meget bevidst om, hvilke mekanismer der egentlig er på spil inde i dig, for savn er en svær størrelse, der kan få dig til at panikke og gøre skøre ting – blandt andet løbe tilbage til eksen igen og igen. Uden at opnå det ønskede resultat: Oprigtig samhørighed og dybfølt kærlighed.


For det tredje:

Er der noget, der har ændret sig? Hvis du overhovedet skal overveje at tage din eks tilbage – eller selv bede om at komme tilbage – skal du se på, om der er noget, der har ændret sig. For at tage ovennævnte eksempel igen: Hvis din eks stadig er distanceret og uforstående over for dine behov for at dele svære følelser, så vil problemet stadig være der, hvis I fandt sammen igen. Du ville stadig føle dig ensom, hver gang der opstod en situation, hvor du måtte have behov for at være sårbar sammen med ham. Så uanset hvor meget du savner ham, må du forholde dig til, at forholdet ikke vil ændre sig, hvis I fandt sammen igen. Du må være din egen indre voksne i denne situation, der logisk kan kigge på scenariet og konstatere, at nej, det VILLE blive de samme problemer, I ville løbe ind i igen og igen.


For det fjerde:

Har du selv jokket i spinaten? Mit sidste perspektiv handler om det scenarie, hvor du rent faktisk ved, at bruddet skyldes, at du selv har jokket godt og grundigt i spinaten. Og at du ved, at du har ændret dig, er blevet klogere og bestemt ikke vil begå denne fejl igen. I dette tilfælde kan det give mening at give forholdet en chance til. Men har du jokket i spinaten, fordi der rent faktisk var noget ved din partner eller ved forholdet, der gjorde, at du ubevidst saboterede det, ja, så er roden til din fejl måske stadig ikke noget, der kan ændres, og din forseelse var måske bare konsekvensen af det? Har du derimod begået fejl på grund af din egen umodenhed eller manglende erfaring, og har du ændret dig i denne henseende, så kan det være, at forholdet fortjener endnu en chance?

Hvilken kategori falder du og din eks ind under – hvis du skal være helt ærlig?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.