Negative tanker fylder alt for meget...

Skrevet d. 6-12-2017 15:34:56 af Iben Bøgeholm Folkmann - Psykoterapeut MPF, Coach, Stresscoach, Hypnoterapeut

Hvordan bliver jeg i stand til at tænke positivt og møde andre mennesker åbent?

 

Vi oplever verden hver især - med hver vores sanser og gennem filtre, der er skabt af erfaringer og en nødvendighed for at sortere nogle af de millioner af input fra, som vi modtager konstant. Ved at blive bevidst om hvordan vi filtrerer, får vi mulighed for at forholde os til og vælge, hvordan vi ønsker at sortere de informationer vi modtager. 

 

Et simpelt værktøj kan være fantastisk og nyttigt:

  • Visk tavlen ren - så du oplever med åbent sind
  • Vær NYSGERRIG! - på hvad DU oplever og hvad de ANDRE oplever, det er sjældent HELT det samme

 

Når vi er nysgerrige og åbne for hvad det er, andre oplever bliver vi vidende om hvad foregår uden for én selv og dermed klogere på den verden, som vi lever i. Det sætter tingene i perspektiv og lader os vælge handling ud fra det.

 

På samme måde kan det være nyttigt at blive på egen banehalvdel. I situationer hvor du er sammen med mennesker med en anden opfattelse af situationen end dig, kan du med fordel fortælle om det, DU oplever (det du rent faktisk ser, hører og mærker i dig). Hold dig fra at tro, du ved hvad andre mennesker oplever - vær nysgerrig og åben for at du kan blive klogere på dem. Ved at fortælle hvad der sker i dig og blive på egen banehalvdel, giver du nyttig information til dine relationer. Nu kan de andre mennesker forholde sig til det, du oplever og bliver klogere på dig - og måske endda på dem selv. 

 

Generelt er det dét vi giver fokus, som vi får mere af! - så vælg fokus efter det, du gerne til have mere af. Fortæl gerne andre mennesker hvad du værdsætter hos dem - f.eks. at du bliver glad når de sender dig et smil...

 

Jeg ønsker dig mange gode oplevelser med at prøve nyt fokus - og husk nu, at ingen bliver verdensmester med det samme, Iben Bøgeholm Folkmann 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.