Er han følelsesmæssigt utilgængelig?

Skrevet d. 23-2-2020 15:11:34 af Stine Gram - Coach, Kærlighedscoach, Datingcoach, Mentor, Mentaltræner

Er han følelsesmæssigt utilgængelig?


Har du mødt mænd, der er følelsesmæssigt utilgængelige? Dem, som både vil dig og ikke helt vil dig. De er undvigende og ikke helt til stede. Den slags mænd kan gøre dig frustreret og få dig til at føle dig ’needy’. Følelsesmæssigt utilgængelige mænd (begge køn kan selvfølgelig være følelsesmæssigt utilgængelige) kan groft sagt deles op i to kategorier, hvor den ene er meget nem at spotte, og den anden lidt sværere, fordi mænd i den kategori faktisk gerne vil være i et forhold.


Ikke klar til et forhold: Lavt niveau af forpligtelse

Den ene er ham, der ikke er klar til et forhold. Måske er han lige kommet ud af et forhold, måske har han fokus på sit studie eller sin karriere, måske er han i krise, måske har han bare ikke lysten, måske er han en stor drengerøv … Der kan være mange gode grunde. Der, hvor det kan blive forvirrende for dig, er, hvis han alligevel har lyst til at ses med dig. Sådan indimellem. Når det passer ham. Og KUN når det passer ham. Måske har I haft en rigtig hyggelig weekend sammen, og så hører du ikke fra ham i en uge. Det kan være lidt af en følelsesmæssig rutsjetur at ses med sådan en type. Du får med andre ord brødkrummer. Måske siger han: ”Jeg er i tvivl.” Tag det som et nej. Det er en pæn måde at sige på, at han IKKE er klar.


Klar til et forhold: Højt niveau af forpligtelse

Den anden type er ham, der rigtig gerne vil være sammen med dig. Han kan endda være ret hurtigt ude, som om det ikke kan gå stærkt nok med at få jer to etableret som et par. Han taler om fremtid og huskøb inden for de første par måneder og vil gerne hurtigt have SAMTALEN. Den samtale, der handler om, hvorvidt I er et par. Og den samtale kommer, inden I har lært hinanden ordentligt at kende. Du synes måske stadig, at I dater og stille og roligt undersøger, om I passer sammen, mens han gerne vil vide, om I er kærester. Du møder hans venner og familie, og hele fundamentet for jeres parforhold bliver lagt og opbygget. Det kan virke vældig romantisk, at han er så ivrig – det kan OGSÅ virke lidt stressende, fordi det går så hurtigt. Men fordi du efterhånden er godt træt af fyre, der enten er useriøse eller forsvinder, føler du, at du har skudt papegøjen med ham her … indtil du opdager, at han ikke er så let at nå ind til. Han er ikke følelsesmæssigt til stede, og du mærker til din store bekymring, at luften er gået af ballonen hos ham. Intimiteten forsvinder og bliver afløst af en uventet mathed. Det forvirrer dig, og du tror, det er begyndelsen på enden af jeres relation, for du er vant til, at mænd trækker sig lidt, lige inden de forlader dig. Så du bliver overrasket, når han bedyrer, at han stadig gerne vil være kærester og ikke har i sinde at gå nogen steder. Han er meget trofast og loyal, men gnisten er ligesom forsvundet, og han virker ikke følelsesmæssigt tilgængelig. Hvad i alverden sker der?


Lavt niveau af forbundethed

Denne mand har et højt niveau af forpligtelse. Han VIL gerne et forhold, men han vil det, fordi han ønsker trygheden eller overfladen (fx at vise dig frem). Det kan føles, som om han elsker ideen om et forhold mere, end han elsker dig, for han er ikke særlig nysgerrig på dig og dit liv eller indlevende, når det kommer til dine følelser. For ham indebærer et forhold ikke en høj grad af følelsesmæssig forbundethed. Han ville fint kunne leve side om side med dig uden at gå et spadestik dybere i jeres relation. Så hold øje med, om du føler dig som en statist i hans iscenesættelse af et forhold. Måske lignede du hans definition på den perfekte kæreste, men han kan ikke rigtig forholde sig til dig som person.


Du skal have hele pakken

Det, du ønsker (går jeg ud fra, når du læser med her), er et forhold, der scorer højt på BEGGE parametre: Forpligtelse og forbundethed. Det kræver en vis modenhed. Når man forpligter og forbinder sig til hinanden på en moden måde, ved man, at det kræver tid at lære hinanden at kende. Man ønsker at være sammen med et virkeligt menneske af kød og blod, og dét er vigtigere end at definere den anden som en kæreste, hvis formål er at opfylde ens egne behov. Man hepper på hinanden i de drømme, hver især har – OGSÅ selvom det måske betyder, at man selv må lide afsavn. Og man støtter hinanden i de udfordringer, hver især oplever. Man ønsker ikke at lave om på hinanden, men er tværtimod åben for at lære af den anden og villig til at udvikle sig sammen. Herfra kan et parforhold blive levende, vitalt og blomstrende. Herfra bliver 1 plus 1 til 3!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.