Aldrig mere Angst! "De 3 vigtigste vaner hos dem undgår angst"

Skrevet d. 30-11-2021 08:13:08 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Jeg har en gang haft et angst anfald i en tom S-togs kupé, frygtede hvem der kom ind. Mødet mellem mig og verden var skræmmende. Hamrende hjerte. Nervøs. Det jeg havde lært var at relationer er usikre

BARE JEG HAVDE FÅET HJÆLP

Havde jeg fået hjælp dengang havde jeg undgået en masse isolering derhjemme på sofaen. Hvis du er som de fleste angstramte, bruger du meget af din dag på at kæmpe med fysiske symptomer, føle dig bange eller endda skjule dine angstfølelser for andre.

3 ENKLE VANER

Hvem har lyst til at dele, rysten, svimmelhed, tvangstanker og andre symptomer over for andre, når du ikke kan forklare, ’hvorfor’. Angst kan få dig til at føle dig fanget. Hvis du lider af angst, så kan du bruge simple angstreducerende vaner, som kan forbedre situationen. Jeg vil dele 3 enkle vaner, du kan bruge til at besejre angst og tage kontrollen over dit liv tilbage.

1) Anerkend din angst

Når du skjuler dine ængstelige følelser i måneder eller år, kan du utilsigtet øge angsten. Til et omfang, hvor du bliver socialt isoleret og i værste fald mister dit job eller studie, fordi du får så mange symptomer, at det bliver for uoverkommeligt Anerkend dine ængstelige følelser. Del hvordan du har det med en troværdig ven, partner eller slægtning. Tal med din læge. Tal med andre om, hvad du går igennem. Når du anerkender dine ængstelige følelser, tager du et vigtigt skridt mod at få det bedre. At se sandheden i øjnene kan være meget styrkende. Fordi, når du navngiver problemet, kan du gå i gang med at løse det.

2) Berolig straks dig selv

Mange beskriver angsten som noget, der pludselig sker. Frem for at gå til den mentale del af hjerne, er det afgørende, du bliver der hvor angstens sprog kommer til udtryk. I kroppen og følelsesmæssigt Den mest enkle teknik er at rette din opmærksomhed på at du kan mærke du sidder i stolen og at du har fast grund under dine fødder. Herved flytter du fokus og du fortæller din krop, at du er sikker lige nu.

3) Forebyg angst

Mange har fortalt mig, at når de først har haft et stort angst anfald, er det frygten for at det sker igen, der fylder mest. Du kan forebygge angst ved at tage bevidst kontrol i dit liv. Frem for at dømme dig selv for ikke at have lyst til at gå til et arrangement, så lave en aftale med dig selv om, hvor længe det er ok for dig at blive. Og hvis du bliver urolig, hvad kan du så gøre.

Mind set

Mind set Det afgørende er at have en selv-styrkende indre dialog, når ubehagelige tanker optræder eller der sker ubehagelig ting. Det at kunne erkende over for sig selv... ”Det er ærgerligt, men det er okay”. Frem for at sige: ”Jeg kan ikke kontrollere min angst" sig i stedet" Jeg kan kontrollere min angst, og jeg lærer færdigheder til at overvinde den." En af de værste vaner, er analyse delen. Fordi vi vil alligevel aldrig kunne bruge forståelsen, når angsten er nærværende. Derfor.  I stedet for at spørge: "Hvorfor føler jeg mig altid så ængstelig?" erstat det med "Jeg føler mig ofte angst, men ikke hele tiden

LYT TIL DIN ANGST

Ved at indse, at din angst og frygt ikke bare forsvinde, før du begynder at lytte til, hvad der er for voldsomt for dig, vil du kunne føle stor lettelse. Der er mange ressourcer tilgængelige for dig til at hjælpe dig med at overvinde din angst - bøger, kurser, læger, rådgivere, støttegrupper og mere. Mange venter på det "perfekte" tidspunkt til at overvinde din angst. Du siger måske til dig selv..."Jeg kan ikke håndtere min angst lige nu. Jeg venter, indtil mine symptomer ikke er så stærke, med at lave ændringer i mit liv." Eller ... "Jeg begynder at lave ændringer, når mit liv er mindre hektisk." Listen bliver ved og ved.

KOM UD AF ANGSTEN – GØR NOGET

Her er, hvad jeg har opdaget: Du vil vente hele livet på, at disse ting skal ske. For når du venter på, at der sker noget andet for at forbedre dit liv, giver du din kraft væk. Du nærer din angst og følelser af tab af kontrol. Det eneste perfekte tidspunkt til at overvinde din angst er lige nu ... dette øjeblik. Du behøver ikke føle dig symptomfri eller selvsikker eller energisk eller noget andet for at begynde. Alt du skal gøre er at tage det første skridt.

Brug vanerne dagligt, og du vil se dine færdigheder forbedres, når du tager din kraft tilbage.

God rejse :-) fra Liv

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.