Den skjulte angst - hvordan komme ud af den?

Skrevet d. 26-4-2022 09:10:23 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Han kom til mig med en hemmelighed. Markus på 15 år, fortæller hvor meget den har hæmmet ham lige siden mellemskolen. I mere end 5 år, har han helt alene gået med et pres og en frygt for at hemmeligheden blev afsløret. Da han bliver mere tryg. Da han finder ud af, hvordan han kan passe på sig selv, afslører han hemmeligheden. Det ændrer hele hans holdning til homo fobi. Og han kan begynde at eksperimentere med den erkendelse. 

NÅR FRYGTEN OVERSKYGGER

Markus ved som mange andre ikke, at når vi frygter en bestemt ting. Så defineres det som angst, rettere fobi. Spørgsmålet er også om det vil give ham ro i sindet? Næppe.

FINDER STYRKERNE

I stedet arbejder vi med alle de ressourcer han har. Hvad han godt kan lide ved sig selv, hvad han kan lide at lave og er stolt af. Og jeg sidder og lærer det skønneste menneske at kende.

RUMMER SIG SELV MERE - END ANDRE

På den måde, kan han bedre rumme at være sig selv. På den måde får han styrke til at være sig selv

FOBI SOM SKJULT ANGST

Uanset om angst omhandler seksuelle orientering frygt for edderkopper eller sygdom, så er det den bagvedliggende tilstand eller frygt, der som en forsat , trigger der igen og igen giver madding til uroen.

DET EGENTLIGE PROBLEM

Det er afgørende, at du føler, at der er udveje. For ikke at stivne mere og mere i frygt for: ”Hvad der kan ske?” Derfor snakker jeg med Markus om, hvordan han kan beskytte sig selv. Hvad han kan gøre og hvor han kan finde hjælp

DÉT HJALP MARKUS

Det var altafgørende at erkende at der findes alternativer til angste, at han kunne lære, at håndtere uroen. Vi tog livtag med andres meninger. At han godt kan overleve til trods for andres holdninger.

Allervigtigst....

snakkede vi om, at der findes hjælp og udveje, hvis frygten for udelukkelse opstår. Dét helt afgørende for Markus er, at uroen i sig selv, er noget han kan håndtere. Dernæst at have indsigt i bevæggrundene for angsten. Denne hjælper hans nervesystem med at blive afstresset.

Jeg ønsker dig en god rejse ud af angsten.

Liv :-)

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.