Omsorgssvigtet!- sidder du fast i erkendelsen?

Skrevet d. 1-3-2022 12:43:24 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Vi er rigtig mange der har været udsat for omsorgssvigt. Første gang det går op for én, kan det opleves ret chokerende og overvældende at erkende. Kan det virkelig passe er det ikke kun de andre?

LÆS OM SYMPTOMERNE, på min tidligere blog, hvis du gerne vil se symptomerne

NÅR DET OMSORGSSVIGTEDE BARN BESTEMMER ALT

Når du så er blevet opmærksom på symptomerne, og har vist dit Indre Barn særlig omsorg gennem nogen tid, er der mange der undrer sig over, at de ikke kan lægge fortiden bag sig. Faktisk sker der som regel det modsatte.

Det starter en deroute. Der bare går nedad og nedad, og jo mere synd, kan vi synes det er for os selv (Yes. Been there ?) Mange bliver som små børn igen. Der hverken kan arbejde eller passe på sig selv

ER DU ÉN AF DEM?

Hvis du vil skabe en ny fremtiden, er du nødt til at ændre dit emotionelle mønster, ellers vil det forsat styre dig! Det kan være, at du troede, at alt ville blive bedre, når først du havde erkendt, at du tidligere blev udsat for omsorgssvigt.

DRØMMER DU OM, AT DET ER DIN VIRKELIGHED?

At du lever med den rigtige kærlighed

Et godt selvværd på vigtige områder for dig

At du er i gang med at udleve dine drømme

Et personlig netværk og måske fagligt, som du er taknemmelig over

At du føler dig fuld af livsglæde – fra at føle dig tom indeni

Du er robust – bestemmer se om du bliver overvældet eller modløs

Være menneskelig frem for perfekt

Mere optaget af dine behov end følsomhed over for afvisning

Afstresset – frem for stresset.

DIN VIRKELIGHED

Problemet er bare, at ovenstående ikke er din virkelighed. Hvordan kan det være? Fordi du stadig tænker og føler som et skadet og svigtet barn. Din hjerne er optrænet i det. Derfor er det afgørende, at du får skabt nogle nye og sunde hjernenetværk, nogle nye og positive mønstre

KAN DU ÆNDRE PÅ FORFÆRDELIG FORTID?

En klient der er sygemeldt med stress for 2. gang fortalte i går. At hun var blevet fuldstændig forandret (efter 6 sessioner). Det er sket efter hun har mærket, oplevet og indset, hvad der stressede hende. Ved at have fokus på de ressourcer hun allerede har, har hun ændret på de negative mønstre, der tidligere skabet stress. Kunne du også tænke dig det?

DET SAMME KAN DU GØRE

Styr dit eget liv som en voksen. Det kan dit indre omsorgsvigtede barn ikke gøre. Det forhindrer dig kun i at leve det liv, du længes efter. Hvad skal der til for, at du hjælper dig selv med at få det liv du længes efter?

Hvis du selv har forsøgt at svare i årevis, så skynd dig at få hjælp. Ved at komme ud af fortiden og ind i din lyse fremtid.

God rejse fra Liv

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.