Angst for altid?

Skrevet d. 17-8-2021 11:49:23 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Selv om jeg bliver lige rystet hver gang klienter gentager en tidligere behandlers bemærkning: ”Angst er nok noget du skal lære at leve med.”

er det noget nær lige så beskæmmende at høre ved angst: "At man skal huske at give det tid og huske at behandle og træne det hele tiden. “Hellere for meget end for lidt”

Lyt og justér i stedet

Nej, du skal ikke træne resten af dit liv, eller hele tiden. Så har du ikke nok tid til at leve og forholde dig til det uperfekte liv, der konstant presser sig på.

Hvis jeg skulle træne alle de ting jeg gerne vil opnå eller bevare… det ville jeg ikke have tid til.

Forestil dig et behov

For at give dig et så enkelt billede som mulig...  forestil dig angst som havende den samme betydnings som sult.

Hvis du har regelmæssige spisetider, vil du som regel ikke være særlig forstyrret af sultfølelsen. Ud over at bruge den til at forholde dig til følelsen, og snarest spise.

Hvad sult og uro ikke har til fælles

På samme måde, vil du heller ikke opleve angst eller uro, når du lever som du gerne vil og ikke er forstyrret af psykiske sår, kaldet traumer.

Angst er således et budskab til dig om, at der er noget, du har brug for at justere. Hvor sult i vesten kan være enkelt at opfylde, kan angst være mere komplekst at få løst. Det kan dog lade sig gøre, men det kan kræve du har de fornødne redskaber

De 3 veje ud af angst

  • Håndterer den akutte angst

  • Forstå angsten - evt. tidligere traumer
  • Forebygge angst

Når mine klienter bruger dette enkle system, slipper de som regel inden for 5 sessioner den generaliserede angst

Ud pak gaven

Når du lytter til og tager korrektionerne alvorligt, i form af angst eller uro, så vil du opleve at dit live bliver mere i overensstemmelse med dig og at dit liv føles mere rigtigt når du bruger angsten som en form for ’guide eller vejleder’. God rejse, med at  ud pakke din gave.

Kærlige hilsener fra Liv Johns

Psyko- og traume terapeut


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.