Tør du have høje standarder?

Skrevet d. 19-1-2020 19:22:54 af Stine Gram - Coach, Kærlighedscoach, Datingcoach, Mentor, Mentaltræner

Er du bange for at forlange for meget, når det kommer til parforhold? Tænker du, at hvis du nu skruer lidt ned for dine ønsker, så er det et mere sikkert sats, og du undgår at blive skuffet? Men har du så stik imod din fornuft oplevet, at de mænd, der faktisk ikke lever op til dine standarder, ALLIGEVEL forsvinder og skuffer dig? Og du, som troede, at hvis du bare lod dig nøjes, var du i det mindste sikret en mand, der blev! Det ville jo være den ’logiske’ tanke, men det er bare ikke sådan, det fungerer.


Er det sikrest at ’score nedad’?

Du kan ikke manipulere kærligheden ved at lade dig nøjes. Måske tænker du: ”Hvis jeg scorer nedad, kan jeg beholde ham. Hvis jeg scorer opad, mister jeg ham.” Og jeg siger nu til dig: Glem opad og nedad. Glem ”jeg er bedre end ham” eller ”han er bedre end mig.” Har du nogensinde hørt en mand sige: ”Jeg håber, jeg kan leve op til det.” (Altså det, han tror, du ønsker). Eller du har måske selv tænkt, at du håbede, du kunne leve op til ham? Dette egostyrede tankemønster er vitterlig kun logisk ud fra et mindset, der er fokuseret på overflade og mangel, og den tankegang gør jer begge nervøse og frygtstyrede – og fuldstændig uden grund, for der er ikke noget at ’leve op’ til. Men hov, talte jeg ikke lige om standarder? Så ER der vel noget at leve op til? Nej, dine standarder er dine dybeste længsler og dine vigtigste værdier. De udgør dit navigationssystem. Dem ønsker jeg ikke, du skal gå på kompromis med. Nogensinde. Men du må ikke se dine standarder som noget, der hører til oppe på en kilometerhøj piedestal, som ingen (heller ikke dig selv) kan leve op til. Det hedder perfektionisme. Dine standarder er tværtimod en indre følelse af, hvad der er sandt for dig, og DET må du godt forlange.


Passer I sammen?

Kærlighed handler med andre ord om én ting: om I passer sammen. Og hvad betyder det så? Det betyder for eksempel, om man ønsker at blive et bedre menneske sammen med den anden, om man har lyst til at udvikle sig sammen, også når det skaber ubehag, og om man skaber glæde sammen. Så øv dig i at have en ikke-dømmende tilgang til kærligheden. Dit fokus kunne i stedet være at åbne op og dyrke nysgerrigheden. Ikke kun over for ham, men også over for dig selv. Hvem er DU egentlig? Hvad ønsker DU dig egentlig? Glem, hvad du troede, du ønskede dig, og vær til stede i nuet, for det er KUN i nuet, du kan mærke, hvad der er rigtigt for dig, så vær villig til at ændre mening hen ad vejen.


Det kræver mod at vise dit sande ansigt

Når nu du står ved dine standarder, må du også have modet til at vise, hvem du er, sige, hvad du står for, og elske lige så højt, som du ønsker. Lad være med at skrue ned for dig selv. Hvad får du ud af det? Måske tror du, at du kan bevare et forhold, så længe du ikke rigtig viser, hvem du er, og ikke viser din sårbarhed. Og det værste ved det scenarie er, at du mister dig selv. Men derudover mister du faktisk også den mand, der er værd at holde fast i, altså ham, som ønsker hele dig. Hvis han ikke hen ad vejen får mere af dig, er det kun et spørgsmål om tid, før forholdet stopper. Enten fordi han ikke får ’hele varen’, eller fordi det bliver for svært for dig at være i et forhold, hvor du ikke kan vise dit sande ansigt. Det er i mine øjne rigtig ærgerligt at blive droppet på den forkerte baggrund: fordi han aldrig lærte dig rigtigt at kende. Så vær dig selv, og hvis dét ikke fungerer, så ved du i det mindste, at du har givet ham, hvad der var dig, og været tro mod dine standarder. Først når du viser, hvem du er, vil den rette mand have mulighed for at vurdere, om I passer sammen. Summa summarum har du intet at miste, for hvis en mand vælger dig fra på grund af den, du er, kan det ikke være anderledes, og du må gå ud fra, at I ganske simpelt ikke passer sammen. Du har altså alt at vinde og intet at tabe!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.