Terapi i en smittetid…

Skrevet d. 24-3-2020 17:34:55 af Vagn Kirkeskov - Coach, Kropspsykoterapeut, Parterapeut, Psykoterapeut, Stressterapeut

Vores følelse af at være lykkelige, har trange kår i disse tider, men vi kan gøre noget godt for os selv - som kan ”smitte af” på vores partner og familie.

Vi ved fra neurobiologien, at balancen mellem hjernens hormoner og signalstoffer (del af hjernens og kroppens kemi) har stor betydning for vores velvære og lykke. Især Dopamin, Serotonin, Oxytocin og ikke mindst den gruppe af hormoner der kaldes for endorfiner.

Hvis vi føler os nedtrykt eller i energiunderskud, og har behov for at opleve større glæde og lykke, er noget af det vigtigste vi kan gøre - at tænke og føle samt handle på måder, der kan skabe en ”kemisk” glæde og lykkefølelse i vores hjerne.

Men vi skal ikke nødvendigvis gøre det samme! Det er subjektivt (personligt individuelt) hvilke handlinger forskellige mennesker bliver stimuleret positivt af.

For nogle er det ren lykke at spille spil på pc’en og dyrke sport/fitness eller synge og spille musik, for andre at tænke tilbage på dejlige minder, eller på en kommende aftale om intimitet og sex eller lave morsomme lege og grine af sig selv og hinanden.

Denne slags handlinger – og andre lignende - udløser vores ”glæde og lykkefølelse” i hjernen.

   God fornøjelse med at ”smitte hinanden” med glæde, latter og dejlige grin!

   Jeg tilbyder skriftlig og online videoterapi via GoMentor 24/7.

   Mange forårshilsener Vagn Kirkeskov

   Psykoterapeut & Coach og forfatter til bogen ”Livets labyrint – fortællinger om kvinder og mænd og hvordan de finder vej gennem livet.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.