Hva er Codependency?

Skrevet d. 25-8-2021 15:18:57 af Susanne Borge - Be Change Life Coach, Mentor, Mindfulness instruktør, Supervisor, Stressterapeut, Kærlighedscoach

Hver gang du går ...

Jeg vet det allerede. Har visst om det i noen dager nå. Du er annerledes, mer alvorlig. Jeg vet at jeg balanserer .. Jeg begynner å bli veldig god på det nå. Vil ikke utløse det jeg vet kommer ..

Men jeg vet virkelig at det ikke vil hjelpe. Vi har vært igjennom det så mange ganger nå. Vi har hatt noen fine dager, og jeg følte at jeg begynte å bli meg selv, senket pusten litt, senk vakta litt. Kanskje vi er på rett vei denne gangen?

Nå trekker du deg vekk igjen .. Jeg gjør det nok ikke bedre, jeg føler jeg blir i ubalanse, sier nok mye jeg ikke skal si. Det hjelper ikke.

Sommerfuglene i magen min, da du sist sendte meg en melding om at du savnet meg, føles det nå som en stor svart stein.

Jeg føler meg kvalm, uvel. Du ser på meg. De varme glitrende øynene jeg ble forelsket i er nå tomme. Jeg merker at jeg ikke er der med deg lenger. Du har trukket deg tilbake. Beskytter deg selv. Jeg lukker mine øyne. Jeg vet hva som kommer nå.

Jeg hører deg si på avstand: "Jeg tror ikke dette går"

Jeg blir plutselig usigelig sliten. Må bare sove litt. Det hjelper akkurat nå .....

Bare tanken på å klare meg uten deg gjør at jeg nesten ikke klarer å puste. Jeg vet at jeg gradvis mister meg mer og mer, men følelsene er så sterke at jeg ikke kan gjøre annet enn å vente, håper du kommer tilbake.

Er dette ekte kjærlighet? Er det sånn det skal føles?

Hva er medavhengighet eller medavhengighet?

Kort sagt, det er en person som ofrer seg selv for andre. Det vil si å føle seg avhengig av å ofre seg selv for å ha det bra med seg selv. Det kommer allerede fra barndommen, hvor man som barn har opplevd en følelse av emosjonell avvisning.


10 tegn på medavhengighet eller medavhengighet (fra et åndelig synspunkt)


  • Selvfølelse eksisterer ikke (trenger andre for bekreftelser)
  • Grenseproblemer må "redde" andre
  • Tidlige familiedysfunksjoner
  • Prøv å kontrollere andre (fordi de har min makt)
  • Stress og angst
  • Behov for andre de trenger for å føle seg bra (spesielt hvis du prøver å hjelpe mer)
  • redd for å bli forlatt
  • Behov for andre de trenger
  • Det vil si å føle seg avhengig av å ofre seg selv for å ha det bra med seg selv.
  • Prøver å kontrollere andre (fordi de har min makt)

- Intutive Coaching

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.