8 ugers MBSR-kursus

Skrevet d. 19-6-2020 12:46:54 af Gitte Grøndahl - Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut, Mindfulness instruktør, Stresscoach, Børn og unge coach, ACT coach, Selvværdscoach, Coach, MBSR mindfulness instruktør, Terapeut

Hvem er det for det er for dig, der gerne vil lærer at bruge mindfulness og dig der gerne vil forbygge og reducer din stress, angst og depression.

Hvorfor et kursus og hvorfor ikke bare 8 x gange på et klippekort?

Det er fordi Mindfulness skal trænes og det skal trænes kontinuerligt, for det giver dig den effekt som mindfulness kan give.

Læs gerne denne her fantastiske historie, om Asanga og få en forståelse af hvad jeg mener.

Følgende historie fortælles om Asanga, en berømt indisk buddhistisk mester, som levede i det 4. århundrede. Asanga var gået i tilbagetrækning i en hule for at meditere på Maitreya, den fremtidige Buddha, hvis særlige kvalitet er kærlighed og medfølelse.

Selvom Asanga praktiserede ihærdigt og tålmodigt i tre år, syntes han ikke, at han havde opnået det resultat, han ønskede. Da han var ved at forlade sin hule i skuffelse, så han en due redde, hvor der ved indgangen var slidt en revne af vinge fjerene fra mange generationer af duer. Tanken om, hvor mange år det havde taget, inspirerede ham til at fortsætte sin tilbagetrækning.

Efter endnu tre års meditation uden resultat var han fortvivlet og på vej til at forlade hulen. Denne gang mødte han en mand, der var i gang med at gnide en jernstang med en bomuldsklud. Asanga blev forundret og spurgte manden, hvorfor han gjorde det og fik at vide, at han var ved at lave en synål. Igen besluttede han at fortsætte sin meditation inspireret af den flid og tålmodighed, manden havde med noget ganske almindeligt verdsligt arbejde, og han vendte tilbage til sin hule for at meditere.

Da der var gået i alt tolv år, havde Asanga stadig ikke fået noget klart tegn på erkendelse, så han opgav sit forehavende og forlod hulen igen i en meget nedtrykt tilstand. Denne gang mødte han en syg gammel hund, der var så mager, at man kunne se dens knogler. Den havde et sår, der var inficeret af maddiker. Den led frygteligt, og Asanga fik stor medfølelse med den. Han ville flytte maddikerne, så de kunne leve på hans egen krop.

Ved at tænke over det, blev han klar over, at den eneste måde han kunne flytte maddikerne, uden at skade dem, var ved at bruge sin tunge, og han bøjede sig ned over hunden. I det øjeblik hans tunge rørte ved hunden, blev den forvandlet til Maitreya, den fremtidige Buddha, der viste sig for ham omgivet af strålende lys.

Asanga spurgte ham forbavset: Hvor har du været i alle de tolv år, jeg har mediteret? Maitreya svarede, at han havde været hos Asanga hele tiden, men at han ikke havde været åben nok til at se ham.Det var den ægte og hjertelige medfølelse over for hunden, der endelig havde åbnet hans øjne.

Mindfulness skal ses som metode og teknik kan bruges til at opnå en højere livskvalitet, f.eks. ved at give øget indre ro, reducere stress, øge koncentrationen og effektiviteten i hverdagen, give større selvindsigt, samt skabe bevidsthed om egne tankestrømme. Mindfulness kan kort beskrives som bevidst nærvær – det vil sige den form for tilstedeværelse der kommer af at være opmærksom på det der er i nuet, uden at bedømme eller vurdere.

*MBSR står for mindfulness-baseret-stress-reduktion og er et forskningsbaseret program udviklet af Jon Kabat Zinn USA. Det er det mest gennemtestede og evidensbaserede program i verden og bruges globalt. Mindfulness har været en del af vestlig psykologisk praksis i mere end 30 år. International forskning viser, at personer, der benytter sig af mindfulness hver dag, styrker immunforsvaret, tænker hurtigere og klarere – og beskytter hjerne og organisme mod stress, depression og mod at kunne arbejde i mange år.

Mindfulness sænker blodtryk og puls og styrker immunforsvaret reducerer stress, angst og depression øger indlæring, selvværd, koncentration og afhjælper adfærdsmæssige problemer – som temperament, ked af det hed, tristhed samt at få mere energi. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.