Nærvær og RO er det modsatte af kontrol

Skrevet d. 23-3-2021 08:09:35 af Charlotte Ander Ernsø - Metakognitiv terapeut, Stresscoach, Mentor, Supervisor, Mentaltræner, Mindfulness instruktør

Dagens RO

Jeg møder mange mennesker i min klinik der søger evnen til at være nærværende. De føler de har mistet den. Det var mig for 10 år siden. Inden jeg selv startede min rejse mod RO. Nærvær handler om evnen til at give slip. Finde modet til at lade alt være for bare at være. Det handler om det behov mange af os har for at opnå kontrol. Kontrol over alt det vi skal nå, planlægge, gøre, styre og kontrollere. Rigtig mange fortæller mig, at kontrollen giver dem RO. Men når vi kigger nærmere på kontrollen er det en krævende størrelse der breder sig som ringe i vandet og kræver mere og mere kontrol. Over flere og flere ting. Jeg sammenligner det med et fix. Det giver i øjeblikket en lettelse, men kort tid efter har du brug for mere. Og næste gang skal du have styr på flere ting for at opnå samme virkning. Når vi forsøger at kontrollere er vi sjældent til stede i nuet. Så er vi hele tiden et andet sted mentalt. Til dig som drømmer om mere nærvær er der her et godt råd:

✔️ Giv slip på kontrollen

Det giver dig øjeblikkeligt nærvær, tilstedeværd og i sidste ende masser af RO. 

Charlotte

robycharlotteander

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.