Dit fedt på maven: skyldes det en fysisk eller psykisk problematik?

Skrevet d. 4-5-2020 04:54:16 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Et vægttab vil for dig komme til at handle om meget andet end kiloene, du taber.

Ja, du tror det måske ikke nu, men jeg lover det! Overflødige kilo handler nemlig ikke kun om udseende, centimetermål og talje, det handler også om alle følelserne bag. De overflødige kilo handler om både noget psykisk og fysisk.

Lad os tage det fysiske først: Overflødige kilo giver flere frie radikaler. De frie radikaler er med til at give ekstra oxidativt stress. De ekstra kilo på sidebene kan give et overflod af østrogen, som holder dig fast i en ond spiral, hvor vægttab er vanskeligt. Ekstra fedt på kroppen har vist sig at gøre os mere dovne end normalt. De overflødige kilo kommer ofte fra en livsstil, som ikke passer til din krop - der spises flere hurtige kulhydrater, som din krop har svært ved at bruge til så meget andet end at få øgede insulinniveauer (som du lagrer fedt af), og derved belaster det både binyrerne og bugspytskirtlen.

Den psykiske side: Den side kan handle om, at du overspiser, fordi du ikke kan være med det, du oplever i dit liv, fordi du ikke kan komme videre fra f.eks. hjertesorger eller har oplevet noget forfærdeligt i dit liv. Det er alt sammen noget, du bevidst eller ubevidst vælger at flygte fra, og det ender ofte i sukkerskålen. Jeg synes, at det er noget af det kærligeste, du kan gøre lige der, for jeg forstår godt, du ikke kan være med det. Det, du skal vide, er, at i denne situation har din krop brug for ekstra støtte, både i form af kram og kys, som udskiller lykkehormoner, men også aminosyrer som er med til at støtte dit nervesystem og lykkehormonerne i din krop.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.