Hvorfor Stress Hjælp ikke virker - (hvordan du eliminerer stress.)

Skrevet d. 23-11-2021 07:52:30 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Har du set, hvad der rent faktisk sker i hjernen, når den er stresset? Forestil dig et billede af en rødglødende brændeovn. Så har du ramt det foto som hjerneforskere har taget af en stresset hjerne. 

VIRKER DET BEKENDT?

Jeg genkender mine tidligere stress klienters udsagn i overnstående billede, når de kommer de første gange. Jeg genkender min egen hjerne i perioder. Det er ikke så mærkeligt, at vi brænder sammen. Forsat vil gøre det, når behandlingen ikke hjælper, hvis ikke det er den rette hjælp.  Det starter med vores egen ’selvfølgelige’ holdning til at opfylde livets krav. Vi accepterer det. Hvad skal vi ellers gøre? Vi knokler bare hårdere ved flere opgaver. Især hvis du får børn eller gerne vil rykke op i din karriere eller tage din virksomhed til næste niveau.

KØRER FORTIDEN MED DIG?

Du skal bare forholde dig til det . Så stresshåndtering er blevet en virksomhed, der er milliarder værd i sig selv. Men hvad hvis det bare er én stor løgn? Hvad hvis den eneste grund til at du er stresset er fordi den forkerte virkelighed kører rundt i dit hoved?

ALTSÅ DEN NEGATIVE HISTORIE

Hovedparten af livets stress kommer af negative fortællinger, vi fodrer os selv med. Din hjernes effektivitet er opbygget af uendelige netværk, og de forsætter også dem der er misforstået f en 5 årig. Det vil sige, hvad end du tror er sandt, er sandt. Som kun en 5 årig kan synes det AFSTRESS DIN HJERNE Vil du have fred i hovedet, skal du ændre fortællingen. Det betyder, at du er nødt til at opgive de konstruktioner, dit ego konstant forsøger at fodre dig med, og at du skal lære at se og adressere dybe underliggende problemer, i stedet for at lægge et plaster på problemer på overfladeniveau. "Opfattelse kan være meget misvisende," siger Murphy. "Vi kan alle se på det samme og fortolke det forskelligt - en person, en trafikprop, en computer. Det er ikke noget 'derude', der forstyrrer os. Det er det, vi tror, der forstyrrer os. Sindet er det eneste, vi har kontrol over.

STRESS ER EN REAKTION

"Stress er en reaktion på sindet. Det sker ikke for os. Det kommer fra os. Derfor, når vi føler os angste eller bange, er det klogt at stoppe op og overveje baggrunden. Men først når du har fået lidt mere ro på dig selv. Her kan 10 min. Daglig meditation gøre underværker, som en start.

STIL DE EFFEKTIVE SPØRGSMÅL

I den aktuelle situation spørg dig selv; ”Hvad skal der til for at jeg ikke vælger at stresse ? Hvilke tanker eller overbevisninger har du i tankerne? Dette hjælper dig med at finde årsagen til problemet og løsrive dig fra det. Hvorfor administrere noget, når vi kan slette det? Hvorfor løse problemer inde i en kasse, når det er boksen (ego-tanke system) det er problemet?"

CASE - DET EGENTLIGE PROBLEM

Her er et ydre ledelseseksempel som illustrerer, vores egne historier, som ikke fungerer i voksenlivet. Alligevel fastholder vi fortiden fordi vores hjerne allerede har opbygget en måde at håndtere problemer på. Forestil dig et kundesupport callcenter. Opkald strømmer ind, så de hyrer flere teknikere som en løsning og beder teknikere om at begrænse tiden på hvert opkald, så de kan hjælpe flere mennesker. Problem løst! Bortset fra, at du stadig får hovedpine, fordi du ikke tager fat på, hvorfor så mange mennesker ringer til supportcentret til at begynde med. Teknikere er stressede af kvoterne, og kunderne er også utilfredse med hjælp af lavere kvalitet. Start med at bruge de fire trin til at hjælpe dig med at møde enhver frustrerende situation med omtanke. 

1. Tillad Skift fra en tilstand af modstand til accept.

Det er, hvad det er. Vær til stede. Vær opmærksom. Vær vågen. Vær opmærksom. Vær tålmodig. Vær venlig. Erstat den mentale snak, der bliver til tankemylder med dyb vejrtrækning og meditation." 

2. Giv slip

Slip negative antagelser og forudsigelser. Giv slip på kritik og dømmekraft. Giv slip på frygt og dualitet - os-dem, vind-tab, rigtig-forkert tankegang. Giv slip på kontrolproblemer, usikkerhed og tvivl. Drop enhver følelsesmæssig bagage, der tynger dig, og tøm dig selv for konflikter." 

3: Lad os se det an

Du vil se en anden verden, når du fjerner filtrene, der forhindrer dit udsyn. Se mennesker og situationer i verden med oplyst perspektiv. Wow! Denne irriterende person kalder på kærlighed og påskønnelse - ligesom mig. Denne trafik minder om mit liv - overbelastet, ubalanceret, sidder fast. Brug i stedet situationen på at du her får lejlighed til at afstresse.

4: Lad 'bækken' risle

Flow er ubesværet manifestation. Det er vores essens. [...] Det er dag og nat, sommer og vinter, kraft og ynde, altid i perfekt harmoni og balance. Flow er, hvor det er meningen, vi skal være - når vi tillader det !" Alt i alt kommer eliminering af stress og accept af fred ikke nødvendigvis fra at ændre verden, men snarere fra at rydde alt det lærte rod væk, der forhindrer os i at ændre vores syn på verden. Selv de største systemiske "realiteter" (f.eks. arbejde "MÅ" ske fra kl. 9.00 til kl. 17.00) er til genfortolkning og omskrivning, og velsagtens stammer indre ro og innovation begge fra den samme udfordring med opfattelser. Kommuniker dine nye tanker og måde at se på, og du vil også lære andre at nå flow.

God fornøjelse med at gøre noget andet.

Overvej om du vil gøre det hurtigere ved at få hjælp til det

God rejse hen til 'den du gerne vil være'

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.