Hvad er vigtigere end de 3 hyppigste parforholds problemer? "Her & Nu -strategien"!

Skrevet d. 21-7-2021 09:39:26 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Hvor ville jeg ønske jeg kendte til den for flere årtier siden. Efter ALLE de årtier jeg har brugt på at analysere mine partnere... grunde til hvorfor han hverken gør dit eller dat?

Igen og igen hører jeg

Igen og igen hører jeg om parforholdsproblemer såsom…

jeg er såret over…

jeg er så jaloux

skal vi gå fra hinanden / skilles?

Alle sammen store temaer der kan fylde så meget at de fjerner jer fra kærligheden til hinanden, eller endnu være skaber angst og uro i forholdet.

Mit store gennembrud om at kunne håndtere så tunge problemstillinger vil jeg dele med dig. Ligesom jeg gladelig deler det med mine klienter,

Mange længes…

Desværre er det ikke kun de store temaer det er også en store uforløste længsler mange går rundt med… ”jeg ville ønske, at han tog mere ansvar for det praktiske”, mere sex, eller bedre sex (jeg får mere ud af sex alene end sammen med ham. Jeg er så optaget af hans behov og mindre på mine egne. Alene kan jeg bedre slappe af og bare nyde min krop. Så giver jeg slip på alle forventninger.

Hvad er så de 3 hyppigste

Du skal lige have de 3 hyppigste parforholdsproblemer, for de er gode at skrive sig bag øret. Frem for at komme med min egen fornemmelse, får du resultaterne af en phd undersøgelse.

Her de 3 hyppigste

  1. Faldende entusiasme: vanskeligheder med at opretholde energi og entusiasme i et langvarigt forhold. Dem med problemer siger de langvarige forhold er trættende. De keder sig hurtigt. Lidenskaben og den romantiske intensitet forsvinder hurtigere end forventet. Især problematisk blandt mennesker, der kæmper med rutiner.
  2. Lange arbejdstimer: Partnere, der bruger mange timer på at arbejde eller sætter deres karriere foran deres forhold, er ikke overraskende mindre tilbøjelige til at opretholde et romantisk forhold.
  3. Mangel på personlig tid og plads: At føle sig ”kvalt” eller mangler tilstrækkelig ”mig tid”. Dette gør det svært at opretholde romantiske forhold. I stedet føler de sig begrænset eller undertrykt af deres forhold.

Husker du Her & Nu strategien? 

Mange år som parterapeut, har lært mig, at du kun behøver, hvad jeg her vil kalde Her & Nu strategien. Kort sagt at du reagerer på, hvad der går dig på, OG at du reagerer hensigtsmæssigt på dette. Gør det enkelt. Kom i kontakt med dig selv. Mærk, hvordan det eksempelvis føles at blive fraprioriteret (ondt i maven spænder i kæberne, nakken). Del det med din partner. Brug evt. yderst effektiv ”Kærlig kommunikation” – se nederst.

Analyse af din partner er ukærligt

Ikke alene er det ukærligt det er også spil af tid at analysere din kæreste. Meget sjældent kan vi ændre på ændre. Derfor vær ærlig, vær i kontakt med dig selv og dine behov, frem for ukærlig. Tro på, at din partner gør det lige så godt som dig. Dette er kær-ligt. At analysere din partner er ikke kun ukærligt. Det er også spild af tid. Det værste er at det går ud over dig. Eftersom for megen tænkning og analyse skaber uro, som resulterer i angst. For mange omhandler analysering frem for fortielse frygten for at miste. Så skynd dig at række ud efter din partner i kærlighedens navn

Mestrer du, Kærlig kommunikation?

Den svære samtale, er også ofte den der skaber flest konflikter enten i os selv eller relationen. Derfor brug korte sætninger

1. Anerkend kærligt – hvad du nyder ved din partner i forholdet.

2. Fortæl, hvordan ‘noget’ påvirker. Husk kun bruge 'jeg'.

3. Fortæl, hvad der er Dit behov…

Jeg ønsker dig et kærligt, godt og frugtbart forhold. Virker det for uoverskueligt, skynd dig at få hjælp.

Livet skal leves LIGE nu.


Hvis du er på ferie, kan du få onlinehjælp i dag - så du kan nyde din ferie uden for mange tanker, men i stedet kærligt deler og er i det forhold du drømmer om.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.