Hemmeligheden bag stressens påvirkning

Skrevet d. 20-10-2021 08:19:10 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Jeg er enig i, at ansvaret ved arbejdsrelateret stress er ligeligt fordelt mellem medarbejder og arbejdsplads. Drejer det sig om din generelle stress er det når du er voksen, kun dig der kan ændre den.

NÅR VIDEN IKKE LØSER PROBLEMET

Jeg har for længst indset, at ikke alle uhensigtsmæssige stress mønstre, kan jeg nå at ændre. Heldigvis ved jeg, hvordan jeg hurtigt beroliger eller afstresser mig selv hurtigt igen. En del af grunden til det, er at de mønstre, der har skabt mest stress i mit system har jeg har jeg kigge på og afstresset. Det betyder at det ikke kun er en viden om, hvorfor jeg fx får angst eller uro i en bestem situation. Jeg får ikke længere så stærke reaktioner

HVAD ER GRUNDEN TIL DET?

Jeg vil dele lidt med dig omkring den fascinerende opdagelse, at hvis både hoved, følelser og krop bliver kørt op eller stresset, når vi gør eller tænker på noget specifikt, så er det denne konstellation der medfører, at du får stress i specifikke situationer. Hvis så der er flere specifikke situationer der er aktiveret i dit liv, vil du høst sandsynligt blive ramt af mere generel stress URO Lad os sige du skal i Go’ morgen Danmark og interviewes. Højst sandsynligt vil både hoved, følelser og krop være i en stresstilstand. For kan du nu huske, hvad du vil sige (hoved). Bliver det sagt godt nok. Hvad hvis du bliver så nervøst (følelser) du intet husker og dit hjerte hamre derud af eller du får diarré (krop) Hvis du ud over det, også har præstationsangst, vil endnu et mønster blive aktiveret, som stresser yderligere. Alt sammen vil være påvirket af de tidligere oplevelser du har haft, som kan generere stress. I værste fald angst. Det er et eksempel på, hvor meget vi, på alle 3 niveauer, bliver bevirket af, hvad der skaber uro.

BAG STRESSENS PÅVIRKNING

Bag stressens påvirkning ligger derfor flere allerede opståede historier som hver især tidligere har genereret stress. Desværre sker der til tider det, at fortiden på den måden er din virkelighed. Fordi det er blevet et mønster. Derfor også en af de store grunde til at terapi kan være så vigtig, så du kan danne nye mønstre og få dit system mere grundlæggende afstresset. Dette er den stor hemmelighed

HEMMELIGHEDEN

Hemmeligheden er, at mange ikke er klar over, hvor meget de ubevidst går og er påvirket af fortiden. Derfor er de hvert sekund en slave af fortiden. Især, når uro og stress ubevidst vækkes. De fleste der starter i terapi er allerede bevidste om årsagen til deres problemer, men det har ikke hjulpet. Fordi hele hemmeligheden er, at du på flere planer skal have berolige dit system for at flere uheldige historier ikke forsat stresser dig. I stedet skal du have mulighed for at afstresse mere grundlæggende, når historien gentager sig.

KORT FORTALT

Det kan kort beskrives på den måde, at information ikke skaber transformation. Hvis vi vil lære noget andet, skal vi gøre noget andet.

Jeg ønsker dig god rejse ud i at få mere fred, ro og glæde i dit liv.

P.S Husk at opsøg hjælp, hvis det ikke lige lykkes, så du får lagt fortiden bag dig.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.