Få mere ro og glæde trods svære livssituationer

Skrevet d. 24-3-2021 13:16:28 af Ulla Vestergaard - Psykoterapeut, Mindfulness instruktør, Mentaltræner, Terapeut, Coach, Mentor, Stresscoach, Traumeterapeut, Stressterapeut

Få mere ro og glæde trods svære livssituationer


Af Ulla Vestergaard, (marts 2021) stifter og indehaver af Mindfulness Aalborg. Certificeret mindfulness-instruktør med afsæt i en 3-årig uddannelse, forfatter, integral stress- og traumeterapeut, socialrådgiver, certificeret coach og underviser. 22 års erfaring i professionelle samtaler med unge, voksne og ældre.


De fleste mennesker kender til at have mange tanker og ved hvor svært, det kan være at slippe dem igen. Særlig nogen tanker er kraftfulde og kan være svære at slippe. Vi kan træne det, hvilket kan gøre det langt nemmere at være glad og i ro samtidig med svære ting/svære livssituationer. Vi har både almindelige tanker (hverdagstanker), som for mange er nemmere at slippe igen. Hverdagstanker er fx tanker som “har jeg nu husket at købe en liter mælk”?

Temaer er de sværere tanker, som påvirker os mere følelsesmæssigt. Sindet vil kredse omkring temaer og forsøge at tænker i at finde løsninger. Temaer er fx bekymringer omkring: Helbred fysisk og psykisk, parforhold, familie, job, uddannelse, økonomi, relationer til andre mennesker.

Tilstande er, når tankerne træder mere i baggrunden. En tilstand kan fx være: Ro, klarhed eller afslapning. Det kan være meget attraktivt at være i en tilstand.

Tilstedevær er at være med det der er. Det er, når vi i højere grad kan give slip på og ikke blive så identiske og viklet ind i vores tanker, temaer og følelser. Det kræver træning, men kan gøre det langt nemmere at være menneske både NU såvel som fremover.


Mange af os tænker ofte, at tingene ændrer sig og bliver bedre, når vi fx får:

  • Et andet job
  • Bedre økonomi
  • En partner
  • Et bedre helbred
  • Et liv uden corona


Problemet for mange af os er, at der så ofte opstår nye svære ting, vi skal forholde os til. Derfor er det rigtigt godt at træne. Du kan få redskaber, du kan bruge både nu såvel som fremover. Du kan opbygge mere modstandskraft både til nu såvel som fremover

Når du træner både at give mere slip på, det der tidligere er sket, får du mere modstandskraft til at gå igennem nye svære livssituationer.


Hvordan opnår du bedst effekt?

Det gør du ved at vælge et individuelt forløb, hvor vi sammen træner det i praksis. Jeg laver skræddersyede øvelser, som hjælper. Du vil blive trænet i at give slip på dine temaer og være langt mere tilstede i NUET. Du vil blive trænet i både at være i svære situationer men samtidig at kunne være GLAD, I RO og AFSLAPPET. Dette vil mindske og afhjælpe stress, angst, depression og andre svære livssituationer.


Du får træningsøvelser, du kan bruge derhjemme. NU og FREMOVER

Vælger du er individuelt forløb hos mig, får du efter gang 2 en række træningsøvelser/ lydfiler, som du kan træne derhjemme. Du får også et kursushæfte, som støtte for praksis. Du får både redskaber og teknikker, når vi mødes og som du kan bruge mellem vores aftaler og efter afsluttet forløb.


Jeg glæder mig meget til at høre fra dig.


Kærlig hilsen

Ulla

                                                                                                                                                                                                                                                      

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.