Motoriske udviklingsforstyrrelser

Motorisk udviklingsforstyrrelser  påvirker ens evne til at bevæge sig, og foretage komplekse handlinger. Det kan både vise sig i den tidlige barndom, men kan også vise sig senere i livet. Årsagerne kan variere, men det kan have stor negativ effekt på ens liv. Hos GoMentor.com forstår vi, hvor alvorlige motorisk udviklingsforstyrrelser er, og det er derfor vi har skabt en platform for online behandling. Før vi forklarer nærmere om, hvordan vi kan hjælpe, er her nogle af symptomerne på motorisk udviklingsforstyrrelser, samt de farer der er forbundet hermed. Hvis symptomerne opstår, er det vigtigt at man får stillet en diagnose, så behandling kan påbegyndes. 

Symptomer og farer ved udviklingsforstyrrelser

Når et barn ikke når visse stadier i udvikling – f.eks. lærer at kravle og gå – kan det være en tegn på en motorisk udviklingsforstyrrelse. Hos spædbørn kan det også være et tegn hvis barnet enten er «slasket» eller meget stiv i sine bevægelser. Andre symptomer tæller bl.a. rysten, overdrevent tonede muskler samt besvær med glidende bevægelser. Disse symptomer kan også opstå senere i livet. Barnet vil måske have svært ved at danse, udøve gymnastik eller andre komplekse bevægelser. Jo tidligere denne forstyrrelse diagnosticeres, jo hurtigere kan behandlingen påbegyndes – både fysisk og mentalt. Begge dele er meget vigtige. 

Behandling af motoriske udviklingsforstyrrelser

Selvom fysisk behandling for motoriske forstyrrelser bør være en del af enhver behandlingsplan, kan psykoterapi være gavnligt i forhold til, at give barnet mest mulig information og vejledning i forhold til, at imødekomme dets særlige behov. Hos GoMentor.com har vi tilknyttet en række specialister der er uddannede indenfor denne lidelse, og ved hjælp af Internettets kommunikationsmuligheder, kan de hjælpe hvor det er nødvendigt. Problemer med selvværd kan også opstå som konsekvens af en motorisk udviklingsforstyrrelse. Det er derfor terapi og rådgivning er en så vigtig del af behandlingen. Det er nogle gange svært at tage de første skridt til at få hjælp, men det er tit det vigtigste. Kontakt os her hos GoMentor.com i dag.  

Definition af Motoriske Udviklingsforstyrrelser

En motorisk udviklingsforstyrrelse påvirker et barns evne til at bevæge sig, og gør det svært for det, at foretage komplekse handlinger der kræver koordination mellem syn og bevægelse. Symptomerne kan opstå i spædbarnsalderen eller senere i barnets liv. Det er muligt at få behandling for motorisk udviklingsforstyrrelser, og vil ofte også være meget effektivt.

Symptomer på / Grunde til Motoriske Udviklingsforstyrrelser 

  • Hypotonia («slattent» spædbarn)
  • Hypertonia («stift» spædbarn) 
  • Problemer med visuel perception
  • Unaturligt tonede muskler
  • Besvær med flydende bevægelser

Udviklingsmæssig Koordinationsforstyrrelse

De fleste børn når forskellige milepæle i deres udvikling, såsom at lære at kravle og gå i en vis alder. Udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse kan forårsage forsinkelse i udviklingen af disse færdigheder, hvilket kan have stor indflydelse på børn. Symptomer på denne lidelse inkluderer dårlig koordination, let rysten samt andre fysiske og følelsesmæssige tegn. Hvis ikke det behandles kan denne motoriske udviklingsforstyrrelse resultere i andre problemer, herunder lavt selvværd og svær depression. En anden vigtig ting man må holde i baghovedet er, at andre indlæringsvanskeligheder ofte følger i kølvandet på en udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse, hvilket gør det endnu vigtigere at man får behandling. Med Menaltine.com som platform, udbydes online terapi, der kan hjælpe med alle aspekter af denne lidelse. Før vi viser hvordan vores tilknyttede specialister kan hjælpe med de psykologiske bivirkninger ved denne lidelse, er her lidt yderligere information. 

Symptomer og farer ved udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse

Som nævnt er et af de tydeligste symptomer, at barnet først lærer at kravle og gå i en sen alder. Allerede før det kan det være et tegn på udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse, hvis barnet som spæd enten er meget stift eller modsat meget slattent i sine bevægelser. Senere i liver vil meget tydelige muskler – uden at vedkommende styrketræner – være endnu en indikator. For nogle bliver rystelserne så alvorlige, at det bliver svært at løse finmotoriske opgaver. Dette kan have stor negativ indflydelse på en persons liv, og måske endda påvirke deres interpersonelle relationer. Der er desuden andre risici forbundet med lidelsen, hvis ikke den behandles. Her hos GoMentor.com forstår vi de særlige behov hos børn med en udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse, og det er derfor vi har udviklet en platform, så man kan få hjælp til de emotionelle aspekter af denne lidelse. 

Behandling af udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse

Selvom fysisk terapi er en del af den overordnede behandling af udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse, tror vi her hos GoMentor.com på, at terapi og rådgivning også hjælper til håndteringen af denne lidelse. Online behandling af udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse via GoMentor.com indebærer vejledning fra vores tilknyttede specialister, samt muligheden for støtte fra andre i samme situation. Tidligere var mulighederne for at bearbejde den psykologiske side af denne motoriske udviklingsforstyrrelse ikke gode, men i dag forholder det sig anderledes. Med mulighederne for online behandling via GoMentor.com, kan vores tilknyttede specialister give den vejledning og information der er med til at gøre udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse lettere at håndtere. Man kan også få moralsk opbakning, som er en vigtig del af behandlingen.  

Definition af Udviklingsmæssig Koordinationsforstyrrelse

Udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse er en motorisk udviklingsforstyrrelse, som påvirker ens bevægelseskoordination. Symptomerne tæller bl.a. problemer med at lave flydende bevægelser, ufrivillig rysten, problemer med synet, samt andre fysiske tegn. Udviklingsmæssig koordinationsforstyrrelse kan afhjælpes bl.a. gennem terapi og rådgivning.

Symptomer på / Grunde til Udviklingsmæssig Koordinationsforstyrrelse

  • Meget synlige muskler
  • Let rysten
  • Manglende koordinationsevne
  • Unormale muskelkonturer

Kæmper du med motoriske udviklingsforstyrrelser?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Tine Mansfield Monika Schumann Kramer Mette Byskov Aida Mansoor
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til motoriske udviklingsforstyrrelser

Kæmper du med motoriske udviklingsforstyrrelser?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Tine Mansfield Monika Schumann Kramer Mette Byskov Aida Mansoor
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.