Bevægelsesstereotypier

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er bevægelsesstereotypier?

Et glad barn har fået hjælp med sine ufrivillige bevægelser og løber lykkelig rundt og leger Bevægelsesstereotypier forårsager repeterende motorisk adfærd hos børn – eksempelvis neglebidning og rokken frem og tilbage. Årsagerne til bevægelsesstereotypier kendes ikke, men man har konstateret, at stress, frustration og kedsomhed kan forstærke symptomerne. Symptomerne tæller bl.a. neglebidning, rokken eller andre ufrivillige bevægelser hos barnet. Der er risici forbundet med denne lidelse, selvom de ikke er så alvorlige som ved andre. Derfor har vi tilknyttet en række specialister hos GoMentor, som kan hjælpe med denne bevægelsesforstyrrelse.

Risici ved denne lidelse ligger i bevægelsernes begrænsning af barnets evne til at fungere normalt i sociale situationer. Hvis der opstår problemer med dette, kan det medføre andre mentale lidelser, som kan få store konsekvenser. Den præcise årsag til denne lidelse kendes ikke, men det kan forårsages hovedskader, brug af stimulanser eller en række andre forhold. Men selvom den præcise årsag endnu ikke kendes, ved man alligevel en hel del om symptomerne på denne lidelse.

Symptomer på bevægelsesstereotypier

De fleste børn kan måske nok finde på at bide negle, slå sig selv eller måske endda gå igennem en fase, hvor de banker hovedet ind i ting, men hvis en sådan opførsel består i mere end fire uger, er det et alvorligt tegn på, at der kan være tale om bevægelsesstereotypier. Øvrige symptomer vil variere fra barn til barn, men de relaterer sig generelt til barnets krop og indebærer ufrivillige, uproduktive bevægelser. Lignende symptomer findes ved andre lidelser, så det er vigtigt, at man får stillet en klar diagnose. Når det er sket, kan man påbegynde behandlingen af bevægelsesstereotypier.

  • Rysten og vinken med hænderne
  • Neglebidning
  • Hovedrysten
  • Et barn, der slår sig selv
  • Rokken frem og tilbage

Behandling af bevægelsesstereotypier

Selvom der findes flere forskellige behandlingsmuligheder for bevægelsesstereotypier hos børn, er online terapi via GoMentor anbefalelsesværdigt. Ved kombinationen af uddannede terapeuter og internettets kommunikationsmuligheder, kan man via GoMentor få behandling for alle symptomer på bevægelsesstereotypier. Før problemet bliver værre, eller får drastisk effekt på et barns liv, bør man overveje behandlingsmulighederne nøje.

Få hjælp til bevægelsesstereotypier

Frederik Engels Bettina Østrand Sanne Kirstine  Holm Lene Wallentin
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.