Bevægelsesstereotypier

Skrevet af GoMentor

Bevægelsesstereotypier forårsager repeterende motorisk adfærd hos børn – eksempelvis neglebidning og rokken frem og tilbage. Årsagerne til bevægelsesstereotypier kendes ikke, men man har konstateret at  stress, frustration og kedsomhed kan forstærke symptomerne. Symptomerne tæller bl.a. neglebidning, rokken eller andre ufrivillige bevægelser hos barnet. Der er farer forbundet med denne lidelse, selvom de ikke er så alvorlige som ved andre. Det er derfor vi har tilknyttet en række specialister her hos GoMentor.com, som kan hjælpe med denne bevægelsesforstyrrelse. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan få hjælp til bevægelsesstereotypier, er her lidt yderligere informationer. 

Farer ved og årsagen til bevægelsesstereotypier

Faren ved denne lidelse ligger i bevægelsernes begrænsning af barnets evne til, at fungere normalt i sociale situationer. Hvis der opstår problemer med dette, kan det medføre andre mentale lidelser, som kan få store konsekvenser. Den præcise årsag til denne lidelse kendes ikke, men det kan forårsages hovedskader, brug af stimulanser eller en række andre forhold. Men selvom den præcise årsag endnu ikke kende, ved man alligevel en hel del om symptomerne på denne lidelse. 

Symptomer på bevægelsesstereotypier

De fleste børn kan måske nok finde på at bide negle, slå sig selv eller måske endda gå igennem en fase hvor de banker hovedet ind i ting, men hvis en sådan opførsel består i mere end fire uger, er det et alvorligt tegn på, at der kan være tale om bevægelsesstereotypier. Øvrige symptomer vil variere fra barn til barn, men de relaterer sig generelt til barnets krop, og indebærer ufrivillige, uproduktive bevægelser. Lignende symptomer findes ved andre lidelser, så det er vigtigt at man får stillet en klar diagnose. Når det er sket, kan man påbegynde behandlingen af bevægelsesstereotypier. 

Behandling af bevægelsesstereotypier

Selvom der findes flere forskellige behandlingsmuligheder for bevægelsesstereotypier hos børn, er online terapi via GoMentor.com anbefalelsesværdigt. Ved kombinationen af uddannede terapeuter og Internettets kommunikationsmuligheder, kan man via GoMentor.com få behandling for alle symptomer på bevægelsesstereotypier. Før problemet bliver værre, eller får drastisk effekt på et barns liv, bør man overveje behandlingsmulighederne nøje.

Definition af Bevægelsesstereotypier

Bevægelsesstereotypier forårsager uproduktiv og repeterende motorisk adfærd hos børn. Symptomerne tæller bl.a. ufrivillige bevægelser der hæmmer normal aktivitet og varer i mere end en måned. Terapi og rådgivning anbefales til bearbejdelse af symptomerne på bevægelsesstereotypier.

Symptomer på / Grunde til Bevægelsesstereotypier 

  • Rysten og vinken med hænderne
  • Neglebidning
  • Hovedrysten
  • Et barn der slår sig selv
  • Rokken frem og tilbage

Kæmper du med bevægelsesstereotypier?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Christina Dilling Munk Sinnika Birkehøj Rohd Flemming Bogø Tine Mansfield
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til bevægelsesstereotypier

Kæmper du med bevægelsesstereotypier?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Christina Dilling Munk Sinnika Birkehøj Rohd Flemming Bogø Tine Mansfield
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere