At kigge på sig selv og andre med mere kærlige øjne.

Skrevet d. 8-3-2017 14:53:08 af Jeannett Lykke Mortensen - Psykoterapeut MPF, Coach

 At kigge på sig selv og andre med mere  ”kærlige øjne ” .

I min praksis JLM Terapi og i TUBA møder jeg på daglig basis masser af unge mennesker med problemer omkring selvværd, relationer og dagligdag.

 Unge som bebrejder sig selv, alt det de ikke magter.

Jeg forstår dem så godt. For hvor er der dog meget eksponering af folk der ser rigtige ud, har masser af penge, gør alt det smarte og farlige – og lykkes.

 Og hvor er der meget udskammen af folk der ikke klare den, fejler eller klapper sammen.

Nogle gange føles det som om vi ikke har ”helle” nogen steder.

Som ung kan  det være ekstra svært at mærke sine tanker, følelser, sansninger og impulser og være med dem uden at skamme sig eller blive bange over egen uperfekthed. 

Det er som om vi alle sammen lader som om, at vi da aldrig har præstationspres og mindreværd. Som om det er latterligt og pinligt at føle sig ubetydelig og være bange for at blive afsløret i ikke at være god nok og frygte at være udenfor.

Men det er det FA… ikke. Det er et vilkår…

Det er sådan vi har det alle sammen, ikke hele tiden- men ganske tit.

Det er det der giver os alverdens problemer hvis vi ikke indrømmer det over for os selv og overfor andre. Det er det vi skal turde øve os i at kigge på- med kærlige øjne- både ved os selv og hos andre.

Du kan jo starte allerede nu…. Ved du hvad du frygter allermest at andre skal opdage ved eller om dig ?

Og hvordan forholder du dig til det?

 

 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.