Det kære parforhold !

Skrevet d. 11-1-2017 13:03:36 af Jeannett Lykke Mortensen - Psykoterapeut MPF, Coach

Det kære parforhold!

”Det er svært at få vores parforhold og familier til at fungere, når vi ikke engang kan kigge på hvordan vores forældre gjorde”, sagde en veninde for nyligt.

Hun havde fat i noget og så alligevel…

For vores familieformer og livsværdier har ændret sig markant, men arven efter vores forældre lever i bedste velgående- for det meste nok ret ubevidst.

I dag bliver halvdelen af os skilt fra vores partner og vi insisterer på at familier kan se ud på mange måder.

Det sætte os både frie- men også under kæmpe pres.

For de fleste af os vil det bedste og meste for os selv og hinanden.

Vi vil have spændende jobs og gøre karriere, være tætte med vores børn, være rummelige bonusforældre og seksuelle og romantiske med vores partnere, træne og spise sundt, have spændende boliger og fantastiske ferier. Oveni det har vi da også hørt om mindfulness og at det er bedst at være i nuet. Og at det er vores eget ansvar ikke at blive stressede. Put så lige Facebook, instagram og et evigt tilgængeligt newsfeed ind over.

Ja Pyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

For i alt det glitter og forskellighed, skal vi forholde os til, at vi alle igennem livet får tildelt nogle vilkår, som vi ikke kan ændre på men må finde vej i. Måske vores mand finder en anden, sygdom rammer os, nære vigtige personer dør fra os eller noget helt fjerde.

De fleste må erkende deres egen begrænsning i løbet af livet. At man trods de bedste intentioner ikke altid gør det fantastisk i forhold til sine unger, bare ikke orker sex med sin nye kæreste selv om alle ungerne er sendt til hver sin ex. partner, at man føler sig forkert og utilstrækkelig og og……

Og hvad er det så der går i gang? Ja du kender det sikkert, besøg af din indre kritiker, som til forveksling kunne minde om din mor. Måske du også får indre besøg af gamle overbevisninger, f.eks. om at sådan er vi i min familie, vi har aldrig fået chancen for at udleve vores fulde potentiale eller hvis jeg sætter grænser bliver jeg forladt.

Nogle gange er det velkendt og måske endda hjælpsomt, vi får fat i noget struktur, mod og får snakket med vores partner. Andre gange fører det til følelsen af at være faret vild og følelsen af magtesløshed i eget liv. Vi kan tage os i at bebrejde vores partner- skænderier tager til og måske stopper kommunikationen helt.

Vores forældre kunne ikke drømme om det dengang….

Men måske kan terapi hjælpe jer væk fra magtesløsheden frem til kommunikationen, hvor I sammen tør risikere det sværeste. At mærke og bede om det I gerne vil og gå på opdagelse i jeres eget og partners indre landskab.

Finde ømhed og løsninger til jeres særlige ”familieforhold” eller få erkendt at I ikke skal videre sammen og få lavet et ordentligt farvel eller skabt holdbare løsninger for jeres børn og fremtidige samarbejde.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.